Aceasta este o reteta inspirata
de la Jamie Oliver.
Cartofii noi au un gust diferit fata de cei obosnuiti, deci nu mai trebuie sa depunem prea mare efort pentru ca mancarea sa aiba un gust incredibil. Rosiile coapte, zemoase merg perfect cu cartofii.
Puneti cartofii curatati la fiert, si lasati-i pana cand s-au fiert aproape de tot. Apoi puneti-i intr-un vas mare si cu degetul sau o lingura apasati cartofii astfel incat sa se crape putin, nu e nevoie sa ii taiati. Pastrati apa in care s-au fiert. Rosiile le intepati cu un cutit {pentru ca coaja sa vina usor jos de pe ele} pe urma le puneti in apa fierbinte in care s-au fiert cartofii si le lasati cateva minute, indepartati coaja si le puneti peste cartofi, turnati ulei de masline, sare, piper negru proaspat macinat si miscati vasul in asa fel incat condimentul sa ajunga peste tot, puneti cartofii pe o tava si asezati rosiile printre cartofi.
Usturoiul, nu se curata, trebuie doar sa il apasati cu latul unui cutit pentru a se crapa putin si se pune peste cartofi, eu folosesc de obicei de la 10 catei de usturoi in sus. Depinde cati cartofi sunt. Incalziti cuptorul la 180 °C si introduceti tava pentru 40 min. Se mai pot servi si cu un sos de maioneza si smantana.
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html