O reteta foarte buna, cu un gust aromat si va ajuta sa inlocuiti o reteta gatita din carne, pentru ca e foarte consistenta.
Se pune la fiert fasolea impreuna cu usturoiul intreg si necuratat de coaja, dafin, telina, legatura de patrunjel si cartoful, pentru aproximativ 50 min. {daca nu veti folosi oala sub presiune pentru a fierbe fasolea, trebuie sa puneti fasolea pe apa cu 24 de ore inainte de a o gati}
Dupa ce fasolea e fiarta, scurgeti apa de pe ea dar nu toata, lasati apa cat sa o acopere pana la jumatate, si puneti-o din nou pe foc pentru inca 10 min. cu cimbrul si rozmarinul. Inlaturati patrunjelul, telina si foile de dafin. Puneti separat intr-un bol cartoful si usturoiul (fara coaja) si pisati-le cu o furculita, apoi puneti-le inapoi peste fasole.
Adaugati o lingura de otet de vin rosu si sarati dupa gust puneti ulei de masline si amestecati, se serveste pe paine prajita. Pentru a face salata, taiati ceapa si salata marunt, puneti-le intr-un bol si condimentati dupa gust cu sare, piper si ulei de masline. Pofta Buna!
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html