Pizza cu ciuperci, măsline şi roşii

de articook in Pizza, 8 Iun 2010 | 5834 vizualizari

 

Am incercat multe retete de pizza, si am sa raman la aceasta!
Sa nu va fie "lene" sa preparati si sosurile! Pentru ca sunt cele care fac o pizza sa fie delicioasa.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 255g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 175ml apa fierbinte
  • 1 x 7.5g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 lingura ulei de masline extra virgin
  • Ingrediente topping:
  • rosii intregi din conserva, 3, 4 linguri de sos si cam 3 rosii pe o pizza
  • masline negre cu samnburi
  • 10 ciuperci mici
  • 175 g, bucati de cascaval
  • Ingrediente sosuri:
  • smantana si iaurt
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • ulei de floarea soarelui
  • oregano si busuioc
  • 1 ardei iute
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu ciuperci, măsline şi roşii:

Puneti intr-un bol apa cu drojdia si zaharul si lasati 10 minute. Intr-un vas mare amestecati faina cu sarea, faceti in mijloc un loc pentru a turna apa din bol si uleiul de masline. Si incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o compozitie omogena. Dupa care puneti aluatul pe o suprafata de lemn, data cu faina, si framantati-l aproximativ 5 minute. Asezati-l inapoi in vas si acoperiti-l cu un prosop, lasati-l intr-un loc cald pentru 45 minute. Dupa acest timp aluatul trebuie sa creasca dublu. Dupa ce au trecut cele 45 min. luati aluatul si framantati-l putin, apoi impartiti-l in 3,4 parti egale. Cu ajutorul sucitorului, incepeti sa intindeti aluatul.

Pregatiti tavile in care veti coace, ungeti-le cu putin unt, inainte sa asezati aluatul. Dupa ce ati asezat pizza in tava puneti rosiile impreuna cu sosul din conserva, apoi ciuperci, masline si bucatile de cascaval. Introduceti in cuptorul incalzit la 200ºC pentru 10, 15 min. Aluatul trebuie sa fie moale cand scoateti pizza din cuptor, nu o coaceti mai mult decat trebuie. {Sosul alb} curatati cateii de usturoi si dati-i prin razator, apoi amestecati cu o lingura de lemn adaugand ulei de floarea soarelui cate putin. Partea aceasta seamana cu cea de la maioneza, doar ca folosim usturoi in loc de oua. Cand s-a format un sos alb pufos, puteti incepe sa adaugati smantana. Adaugati si 2,3 linguri de iaurt si putina sare.


{Sosul de condimente}

Puneti ulei de masline intr-un bol, in functie de cat sos vreti sa obtineti, apoi adaugati busuioc si oregano din plin, si ardeiul iute taiat felii subtiri.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu ciuperci, măsline şi roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

nadina73 1

08.06.2010, 17:00

unde sant ciuperci cu siguranta ma gasesti si `pe mine ,grozav 5 furcu

articook 1

09.06.2010, 17:05

merci, ma bucur ca va place, sa incercati pizza asta iese perfect!

Rocsi 1

10.06.2010, 22:06

si eu vreau cu ciuperci

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza salami