Focaccia

de articook in Piine, 12 Iun 2010 | 9025 vizualizari

 

{Despre Focaccia} este un cuvant de origine italiana.
Focaccia, este o paine coapta intr-o tava plata, care poate avea toppinguri de ierburi aromate sau alte ingrediente cum ar fi: ceapa, cascaval si carne, sau multe alte legume.
Este similara ca si textura a aluatului cu cel de pizza, dar nu este acelasi lucru, aluatul de pizza fiind mult mai subtire.

 

INGREDIENTE

  • 750g faina alba
  • 2 lingurite de sare
  • 15 fl oz apa calda
  • 1 x 7g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin

Ingrediente pentru topping:

  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • 4 catei de usturoi, taiati marunt
  • 1 ceapa rosie, taiata felii
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia:



Puneti intr-un bol apa, drojdia, uleiul de masline si sarea, apoi lasati 10 minute. Intr-un vas mare puneti faina si faceti in mijloc un loc pentru a turna compozitia din bol. Incet cu o furuclita luati din faina de pe margini amestecand pana cand devine o compozitie omogena. Dupa care puneti aluatul pe o suprafata de lemn, data cu faina, si framantati-l aproximativ 5 minute. Asezati-l inapoi in vas si acoperiti-l cu un prosop, lasati-l intr-un loc cald pentru 45 minute. Dupa acest timp aluatul trebuie sa creasca dublu. Dupa ce au trecut cele 45 min. luati aluatul si framantati-l putin, apoi impartiti-l in 2 parti egale. Cu ajutorul sucitorului, incepeti sa intindeti aluatul. Pregatiti tavile in care veti coace, ungeti-le cu putin unt, inainte sa asezati aluatul. Dupa ce ati asezat aluatul in tava, cu capatul unei linguri de lemn, apasati aluatul din loc in loc, formand niste gaurele. Puneti pe deasupra ceapa {apasati-o usor, pentru ca sa intre putin in aluat} si presarati si usturoiul taiat marunt, si stropiti cu putin ulei de masline. Introduceti in cuptorul incalzit la 220ºC pentru 15, 20 min. Dupa ce ati scos tava din cuptor, stropiti cu ulei de masline si presarati putina sare de mare grunjoasa.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

articook 1

12.06.2010, 19:01

ce interesant cum isi faceau ei pizza, si is sigura ca era cea mai gustoasa!
Pai... cand fac poze incerc sa scot in evidenta ceea ce arata cel mai bine la ceea ce gatesc. Si 2. Trebuie sa vezi farfuria cu mancare ca si pe un model ) daca esti fotograf. aaa si bineinteles aparatul foto un plus la tot.

nadina73 1

13.06.2010, 15:58

si asta am trecut-o la favo 5 furcu

Laly 1

13.06.2010, 16:12

Cam tarziu am ajuns.Dar vin inarmata de masa cu 5 furculite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine cu rosii si busuioc