Decat sa mancati la restaurant cartofi wedges, care sunt semipreparati si congelati... incercati sa faceti acasa wedges proaspeti si buni!
Aveti nevoie de cartofi noi { albi, si trebuie sa fie mici } . Se spala foarte bine cu un burete, pe urma se pun la fiert, nu trebuie fierti prea tare pentru ca, coaja trebuie sa ramana pe ei. Cand sunt fierti se scot imediat din apa { nu turnati apa rece peste ei } se taie in 4 sau in 2 daca sunt foarte mici. Cel mai bine e sa se taie pe o tabla din lemn, deoarece sunt foarte fierbinti. Nu se lasa sa se raceasca ci se pun imediat in ulei la prajit.
Dupa ce s-au rumenit destul se scot si se dau cand inca sunt calzi cu condiment de cartofi prajiti, cel care il folosesc eu este de la "Galeo", este cel mai bun din cate am incercat, deoarece contine un mix de plante uscate, nu are ingrediente care au gust bun dar nu sti ce sunt.
Se pot servi cu carnati, care se pun in cuptor, pe gratar la 180°C, pe programul de ventilatie {carnatii i-am intepat cu un cutit, astfel a iesit toata grasimea din ei}
Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html