Supă de dovlecel

de articook in Supe, 12 Iun 2010 | 8321 vizualizari

 

Supa de dovlecel este una din preferatele mele. Sigur ai o reteta de supa de dovlecel pe care ai mai gatit-o, dar aceasta este putin diferita, e de origine mexicana deci e mai iute.

 

INGREDIENTE

  • o ceapa mica alba, taiata marunt
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingura de ulei de masline extra virgin
  • 2 dovlecei mici, razuiti marunt
  • 1 ardei iute
  • sare de mare grunjoasa si piper negru proaspat macinat
  • 1 cana smantana lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supă de dovlecel:

Puneti uleiul si untul in vasul in care veti gati supa, la foc mic. Cand s-a topit untul, adaugati ceapa, lasati aproximativ 3 min. pana cand ceapa devine transparenta. Dupa care puneti si dovlecelul iar dupa 2 min. adaugati ardeiul iute, taiat marunt si piperul. Amestecati din cand in cand.
Adaugati apa, de 3, 4 ori cantitatea de dovlecel. Lasati sa fiarba la foc mic pentru 10, 15 min. dupa ce ati luat vasul de pe foc, condimentati cu sare si adaugati smantana. Pofta Buna!

  Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

articook 1

12.06.2010, 15:44

Normal ca se poate, pt. ca dovlecelul e foarte bun si individual deci poti renunta la unt si foloseste la inceput doar 1 lingura de ulei, iar smantana pune-o pe masa cand servesti supa pentru a se servi doar cine prefera si smantana.

nadina73 1

13.06.2010, 15:56

sincer nu am mancat dar am trecut-o la favo sa o incver intr-o buna zi 5 furcu

Laly 1

17.06.2010, 23:52

Buna supita mai ales rece.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]