Cod File, la cuptor

de articook in Peste, 12 Iun 2010 | 22501 vizualizari

 

Peste {COD} file - marca Royal Greenland - am ales un peste de calitate, pe care l-am gatit in sos tomat, masline, ceapa rosie, rosii cerry, vin alb si lamaie. Daca va e dor de gustul de peste gatit bine si vreti sa faceti o cina buna, incercati sa gatiti reteta aceasta impreuna cu o garnitura de {Cartofi Hasselback} si mujdei de usturoiu cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • aprox. 10, 12 bucati de peste
  • 2 maini de masline
  • o caserola de rosii cerry
  • 2 cepe rosii, curatate si taiate in 4
  • 1 lamaie, taiata felii subtiri
  • foi de dafin
  • 50 ml otet de vin rosu
  • 4 linguri sos tomat
  • 4 linguri vin alb sec
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • sare de mare grunjoasa
  • piper negru proaspat macinat

Ingrediente mujdei de usturoi:

  • 3 catei de usturoi
  • ulei de floarea soarelui
  • smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod File, la cuptor:

(gasesti aici reteta garniturii de cartofi  )

Se pun bucatile de peste la marinat in otetul de vin rosu, pentru 20 min.  Dupa care se sterg punandu-le pe un servetel de bucatarie, trebuie sa fie bine scurse de otet cand le bagam la cuptor. Intr-o tava mica, asezati bucatile de peste, presarati sare si piper, apoi aranjati-le incepand dintr-un capat al tavi. Puneti pe fiecare bucata de peste o felie de lamaie si o frunza de dafin. Cand ati terminat de asezat pestele in tava, puneti maslinele, rosiile, ceapa, vinul si de uleiul de masline.  Introduceti tava in cuptorul incalzit la 180 C, pentru 30, 40 min. Daca dupa 30 min. sosul format nu a scazut inca, puteti sa scoateti tava si sa luati din sos, si apoi sa mai lasati la cuptor pana cand pestele e gata.

 

Intr-un bol foarte mic, puneti usturoiul dat prin razatoare pe cea mai fina sectiune. Cu o lingura de lemn, incepeti sa amestecati usturoiul, puneti cu grija cativa picuri de ulei si amestecati. Mujdeiul de usturoi se prepara ca si o maioneza. Continuati sa puneti ulei si sa amestecati pana cand ati obtinut o spuma de usturoi. Dupa aceea adaugati cate o lingura de smantana si amestecati. Continuati sa puneti smantana pana cand ati obtinut cantitata de sos dorita. Condimentati cu sare si piper, si e gata pentru a fi servit alaturi de peste.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal:foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod File, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

nadina73 1

13.06.2010, 15:59

5 furcu

Laly 1

13.06.2010, 16:06

Vin si eu cu 5 furculite.Tare buna trebuie sa fie

articook 1

14.06.2010, 17:48

merci, a fost chiar bun! trebuie sa mai fac retete cu peste..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rondele de macrou cu usturoi si lamaie