anca_rm

5

Bucataras
senzational

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI303
Retete

Prajitura Albinita

In Prajituri la 28 Aug 2017

Foile Din cantitatile date ies 4 foi pe care le coacem pe dosul unei tavi de 35 x40 cm .  Intr-o cratita,pe foc mic,punem laptele, mierea , zaharul , sarea si untul si le omogenizam amestecand incontinu.Atentie sa nu fiarba , trebuie doar sa se topeasca untul si zaharul. Intr-un...

Ciorba de gulie cu cartofi

In Supe la 28 Iul 2017

Legumele le curatam de coaja. Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici.   Intr-o oala, punem uleiul la incins si calim in el putin ceapa si morcovul. Morcovul va lasa din culoare in ulei....

Desert prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 28 Iul 2017

In vasul de la slowcooker am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor. Curatam un morcov mai mare si il dam pe razatoarea mica. Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul si putina sare, pana cand se...

Desert strudel rapid cu mere

In Dulciuri la 25 Iul 2017

Topim untul in cuptorul cu microunde (2 minute) sau pe foc mic. Foile de placinta decongelate le desfacem si incepem sa ungem cate una. Eu le-am pus initial pe masa unsa cu putin ulei, dar se poate pune in tava. Am uns foile una cate una, pana cand am terminat cu toate. Le asezam...

Desert placinta cu mere

In Prajituri la 25 Iul 2017

Curatam merele de coaja si de samburi si le razuim pe razatoarea cu ochi mai mare. Le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Le calim intr-o tigaie mai mare si antiaderenta. Se poate adauga nuca, stafide, alune sau migdale.   ...

Desert Dobos

In Prajituri la 25 Iul 2017

Pentru foi: Albusurile le batem cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea. Untul il topim si il racim, iar cand este rece frecam galbenusurile adaugand treptat untul. Galbenusurile se adauga peste bezea si se mixeaza pana la incorporare....

Friptura din burta de porc la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 19 Iul 2017

Am sters bucata de carne cu un servetel de hartie ca sa nu fie umeda. Pe partea cu sorici, am crestat-o ca sa iasa mai bine grasimea din ea. Punem o tigaie la incins. Cand este incinsa, bine asezam carnea cu soricul in jos si o lasam sa prinda culoare. Intoarcem carnea pe toate partile...

Dulceata de caise

In Dulceata / Gem la 19 Iul 2017

Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala. Am fost sigura ca vor ramane asa pentru ca timpul de fierbere este foarte scurt, doar 10 minute. Intr-un vas, am pus indulcitorul...

Dulceata agrise si coacaze rosii

In Dulceata / Gem la 19 Iul 2017

Am spalat fructele in apa rece, curgatoare. Agrisele le-am taiat in jumatati, dupa ce am rupt coditele si varful negru. Am curatat coacazele rosii de pe ciorchine. Peste fructe am stors zeama de lamaie. Intr-un vas, am pus indulcitorul gelifiant si apa si am pus pe foc mic. Am...

Desert cheesecake cu nutella

In Torturi la 19 Iul 2017

Pentru cantitatile date mai sus, am folosit o tava rotunda cu margini detasabile, cu diametru de 15 cm. La baza tavii, am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt topit. Topim untul pentru biscuiti si il lasam sa se raceasca. Biscuitii trebuie sa ii maruntim bine, cu ajutorul unui...

Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise

In Prajituri la 19 Iul 2017

Blatul  Am folosit o tava de 30 x 35 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt.  Am mixat albusurile impreuna cu un praf de sare pana au devenit spumoase. Am adaugat apoi zaharul si zaharul vanilat si am batut in continuare pana cand s-a topit tot zaharul. Am amestecat...

Desert prajitura cu visine la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 18 Iul 2017

In vasul de la slow cooker Crock-Pot, am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor. Din visine scoatem samburi si le punem intr-o strecuratoare. Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul pana cand se...

Gulas

In Vita la 18 Iul 2017

Carnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa. Boiaua o amestecam cu otetul de vin alb si le punem in oala. Punem carnea si lasam sa fiarba la foc...

Drob de miel cu carne tocata amestec

In Oaie la 30 Mai 2017

Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului. Le punem intr-un vas mare, cu apa si o lingura de sare, la fiert,  pentru 40-50 minute. Le lasam sa se raceasca si, de aceasta data, le-am taiat in bucati mici. Ceapa verde, usturoiul si frunzele de...

Desert chec

In Prajituri la 30 Mai 2017

Incepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si indulcitorul. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele, rand pe...

Desert tarta de cocos cu gris

In Dulciuri la 29 Mai 2017

Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic, impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continuu. Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei ciocolata topita. Amestecam foarte bine, pana cand toti fulgii se coloreaza.  Intr-o tava de...

Desert prajitura cu mere – de post

In Prajituri la 26 Mai 2017

Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat. Le dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie, punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim. Cand sunt...

Aperitiv cosulete cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2017

Spanacul il spalam bine de tot, in multa apa rece. Intr-o oala, punem putina apa la fiert, iar cand clocoteste, punem frunzele de spanac si amestecam, astfel incat fiecare frunza sa ajunga in apa clocotita. Cand spanacul este moale, il scurgem bine de apa. Lasam sa se raceasca....

Desert negresa cu rubarba si capsuni

In Prajituri la 25 Mai 2017

Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei. Lasam sa se raceasca putin ciocolata.  Intr-o tava de 20 x 30 cm, punem hartie de copt si presaram o lingura de zahar. Rubarba o...

Desert baigli

In Dulciuri la 25 Mai 2017

In primul rand, trebuie sa va spun ca din cantitatile date, mi-au iesit 2 cozanaci unguresti, unul cu nuca si unul cu mac.  Intr-un bol, punem faina impreuna cu margarina taiata cubulete si, cu mainile, le amestecam pana cand avem un aluat nisipos.  Drojdia o dizolvam in 50 ml...

Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise

In Prajituri la 25 Mai 2017

Incepem prin a pregati tava in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava care cred ca are varsta mea, de 35 x 30 cm pe care am pus hartie de copt. Cuptorul il incingem la 180 grade C.  Galbenusurile le frecam impreuna cu 120 gr zahar si cu untura, pana cand zaharul se topeste....

Friptura de miel aromata la cuptor

In Oaie la 11 Mai 2017

Carnea o spalam bine, in apa rece. Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana cand se topeste sarea. Acest amestec poate fi folosit si la alte tipuri de carne, chiar si la cea de...

Drob de miel

In Oaie la 11 Mai 2017

Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute, in apa rece cu otet, pentru a scoate din ei mirosul. De obicei, folosesc organele de la...

Desert prajitura Duo cu zmeura si ciocolata

In Prajituri la 24 Apr 2017

Blatul : Am folosit o tava mai mica, 24 x 20 cm, in care am pus hartie de copt Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade C. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua. Ouale le spargem intr-un vas inalt si le batem impreuna cu zaharul, sarea si...

Desert rulada cu gem de caise

In Dulciuri la 21 Apr 2017

Noi, de obicei, o facem pe tava mare de aragaz (35x45), pe care punem hartie de copt. Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare si esenta de rom, pana cand se spumeaza si se topeste tot zaharul. Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam. La final,...

Aperitiv omleta cu sparanghel

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2017

Sparanghelul l-am spalat in apa rece si am taiat partea lemnoasa de jos. Pe foc, am pus o oala cu apa rece si sare sa fiarba. Cand apa da in clocot, punem firele de sparanghel si il lasam cam 3 minute sa fiarba. Il scoatem din apa pe un tocator si il taiem in bucati mai mici. Ceapa am taiat-o...

Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone

In Prajituri la 7 Apr 2017

Punem intr-o oala mica, laptele impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul, mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul. Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu. Ouale le batem usor,...

Cartofi dulci copti cu ulei de cocos si scortisoara

In Vegan / Raw vegan la 7 Apr 2017

Curatam cartofii dulci, eu am pregatit doar pentru 2 persoane si am avut 2 cartofi potriviti. II taiem in felii subtiri, ca si cartofii pai. Asezam cartofii intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Trebuie sa punem cartofii in asa fel incat sa nu fie suprapusi. Punem uleiul de cocos,...

Desert prajitura rasturnata cu mere

In Prajituri la 7 Apr 2017

La aceasta reteta, eu am folosit mere razuite in toamna si puse la pastrat, in congelator. In punga am avut 800 gr de mere. Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta acrisoare, pe care sa le curatati de coaja si de samburi. Se dau pe razatoarea mare.  Intr-un...

Chiftelute din soia cu dovlecel

In Mancaruri de post la 30 Mar 2017

Granulele de soia le-am pus la fiert in apa rece, cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca. Dovlecelul l-am curatat de coaja si l-am razuit pe razatoarea mica. Am pus pe el, putina sare si l-am lasat sa stea. Cand...

Afisate 61 - 90 din 586 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]