Foile
Din cantitatile date ies 4 foi pe care le coacem pe dosul unei tavi de 35 x40 cm .
Intr-o cratita,pe foc mic,punem laptele, mierea , zaharul , sarea si untul si le omogenizam amestecand incontinu.Atentie sa nu fiarba , trebuie doar sa se topeasca untul si zaharul.
Intr-un...
Legumele le curatam de coaja.
Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici.
Intr-o oala, punem uleiul la incins si calim in el putin ceapa si morcovul. Morcovul va lasa din culoare in ulei....
In vasul de la slowcooker am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor.
Curatam un morcov mai mare si il dam pe razatoarea mica.
Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul si putina sare, pana cand se...
Topim untul in cuptorul cu microunde (2 minute) sau pe foc mic.
Foile de placinta decongelate le desfacem si incepem sa ungem cate una.
Eu le-am pus initial pe masa unsa cu putin ulei, dar se poate pune in tava.
Am uns foile una cate una, pana cand am terminat cu toate. Le asezam...
Curatam merele de coaja si de samburi si le razuim pe razatoarea cu ochi mai mare.
Le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zaharul si cu scortisoara.
Le calim intr-o tigaie mai mare si antiaderenta.
Se poate adauga nuca, stafide, alune sau migdale. ...
Pentru foi:
Albusurile le batem cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea.
Untul il topim si il racim, iar cand este rece frecam galbenusurile adaugand treptat untul.
Galbenusurile se adauga peste bezea si se mixeaza pana la incorporare....
Am sters bucata de carne cu un servetel de hartie ca sa nu fie umeda.
Pe partea cu sorici, am crestat-o ca sa iasa mai bine grasimea din ea.
Punem o tigaie la incins. Cand este incinsa, bine asezam carnea cu soricul in jos si o lasam sa prinda culoare. Intoarcem carnea pe toate partile...
Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala.
Am fost sigura ca vor ramane asa pentru ca timpul de fierbere este foarte scurt, doar 10 minute.
Intr-un vas, am pus indulcitorul...
Am spalat fructele in apa rece, curgatoare.
Agrisele le-am taiat in jumatati, dupa ce am rupt coditele si varful negru.
Am curatat coacazele rosii de pe ciorchine.
Peste fructe am stors zeama de lamaie.
Intr-un vas, am pus indulcitorul gelifiant si apa si am pus pe foc mic.
Am...
Pentru cantitatile date mai sus, am folosit o tava rotunda cu margini detasabile, cu diametru de 15 cm.
La baza tavii, am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt topit.
Topim untul pentru biscuiti si il lasam sa se raceasca.
Biscuitii trebuie sa ii maruntim bine, cu ajutorul unui...
Blatul
Am folosit o tava de 30 x 35 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt.
Am mixat albusurile impreuna cu un praf de sare pana au devenit spumoase. Am adaugat apoi zaharul si zaharul vanilat si am batut in continuare pana cand s-a topit tot zaharul.
Am amestecat...
In vasul de la slow cooker Crock-Pot, am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor.
Din visine scoatem samburi si le punem intr-o strecuratoare.
Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul pana cand se...
Carnea o taiem in cubulete mai mari.
Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa. Boiaua o amestecam cu otetul de vin alb si le punem in oala.
Punem carnea si lasam sa fiarba la foc...
Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului.
Le punem intr-un vas mare, cu apa si o lingura de sare, la fiert, pentru 40-50 minute.
Le lasam sa se raceasca si, de aceasta data, le-am taiat in bucati mici.
Ceapa verde, usturoiul si frunzele de...
Incepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si indulcitorul. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele, rand pe...
Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic, impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continuu.
Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei ciocolata topita. Amestecam foarte bine, pana cand toti fulgii se coloreaza.
Intr-o tava de...
Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat.
Le dam pe razatoarea mare.
Intr-o tigaie, punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim. Cand sunt...
Spanacul il spalam bine de tot, in multa apa rece. Intr-o oala, punem putina apa la fiert, iar cand clocoteste, punem frunzele de spanac si amestecam, astfel incat fiecare frunza sa ajunga in apa clocotita.
Cand spanacul este moale, il scurgem bine de apa. Lasam sa se raceasca....
Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei.
Lasam sa se raceasca putin ciocolata.
Intr-o tava de 20 x 30 cm, punem hartie de copt si presaram o lingura de zahar. Rubarba o...
In primul rand, trebuie sa va spun ca din cantitatile date, mi-au iesit 2 cozanaci unguresti, unul cu nuca si unul cu mac.
Intr-un bol, punem faina impreuna cu margarina taiata cubulete si, cu mainile, le amestecam pana cand avem un aluat nisipos.
Drojdia o dizolvam in 50 ml...
Incepem prin a pregati tava in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava care cred ca are varsta mea, de 35 x 30 cm pe care am pus hartie de copt.
Cuptorul il incingem la 180 grade C.
Galbenusurile le frecam impreuna cu 120 gr zahar si cu untura, pana cand zaharul se topeste....
Carnea o spalam bine, in apa rece.
Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana cand se topeste sarea.
Acest amestec poate fi folosit si la alte tipuri de carne, chiar si la cea de...
Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute, in apa rece cu otet, pentru a scoate din ei mirosul.
De obicei, folosesc organele de la...
Blatul :
Am folosit o tava mai mica, 24 x 20 cm, in care am pus hartie de copt
Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade C.
Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua.
Ouale le spargem intr-un vas inalt si le batem impreuna cu zaharul, sarea si...
Noi, de obicei, o facem pe tava mare de aragaz (35x45), pe care punem hartie de copt.
Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare si esenta de rom, pana cand se spumeaza si se topeste tot zaharul.
Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam. La final,...
Sparanghelul l-am spalat in apa rece si am taiat partea lemnoasa de jos. Pe foc, am pus o oala cu apa rece si sare sa fiarba. Cand apa da in clocot, punem firele de sparanghel si il lasam cam 3 minute sa fiarba. Il scoatem din apa pe un tocator si il taiem in bucati mai mici.
Ceapa am taiat-o...
Punem intr-o oala mica, laptele impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul, mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul.
Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.
Ouale le batem usor,...
Curatam cartofii dulci, eu am pregatit doar pentru 2 persoane si am avut 2 cartofi potriviti.
II taiem in felii subtiri, ca si cartofii pai. Asezam cartofii intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Trebuie sa punem cartofii in asa fel incat sa nu fie suprapusi. Punem uleiul de cocos,...
La aceasta reteta, eu am folosit mere razuite in toamna si puse la pastrat, in congelator. In punga am avut 800 gr de mere. Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta acrisoare, pe care sa le curatati de coaja si de samburi. Se dau pe razatoarea mare.
Intr-un...
Granulele de soia le-am pus la fiert in apa rece, cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca.
Dovlecelul l-am curatat de coaja si l-am razuit pe razatoarea mica. Am pus pe el, putina sare si l-am lasat sa stea. Cand...
Prajitura Albinita
Foile Din cantitatile date ies 4 foi pe care le coacem pe dosul unei tavi de 35 x40 cm . Intr-o cratita,pe foc mic,punem laptele, mierea , zaharul , sarea si untul si le omogenizam amestecand incontinu.Atentie sa nu fiarba , trebuie doar sa se topeasca untul si zaharul. Intr-un...
Ciorba de gulie cu cartofi
Legumele le curatam de coaja. Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici. Intr-o oala, punem uleiul la incins si calim in el putin ceapa si morcovul. Morcovul va lasa din culoare in ulei....
Desert prajitura cu morcovi si nuci la slow cooker Crock-Pot
In vasul de la slowcooker am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor. Curatam un morcov mai mare si il dam pe razatoarea mica. Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul si putina sare, pana cand se...
Desert strudel rapid cu mere
Topim untul in cuptorul cu microunde (2 minute) sau pe foc mic. Foile de placinta decongelate le desfacem si incepem sa ungem cate una. Eu le-am pus initial pe masa unsa cu putin ulei, dar se poate pune in tava. Am uns foile una cate una, pana cand am terminat cu toate. Le asezam...
Desert placinta cu mere
Curatam merele de coaja si de samburi si le razuim pe razatoarea cu ochi mai mare. Le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zaharul si cu scortisoara. Le calim intr-o tigaie mai mare si antiaderenta. Se poate adauga nuca, stafide, alune sau migdale. ...
Desert Dobos
Pentru foi: Albusurile le batem cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam mixarea pana obtinem o bezea. Untul il topim si il racim, iar cand este rece frecam galbenusurile adaugand treptat untul. Galbenusurile se adauga peste bezea si se mixeaza pana la incorporare....
Friptura din burta de porc la slow cooker Crock-Pot
Am sters bucata de carne cu un servetel de hartie ca sa nu fie umeda. Pe partea cu sorici, am crestat-o ca sa iasa mai bine grasimea din ea. Punem o tigaie la incins. Cand este incinsa, bine asezam carnea cu soricul in jos si o lasam sa prinda culoare. Intoarcem carnea pe toate partile...
Dulceata de caise
Am spalat caisele si le-am scos samburii, le-am lasat in jumatati pentru ca am vrut sa ramana fructele cat de cat intregi. Am stors deasupra zeama de portocala. Am fost sigura ca vor ramane asa pentru ca timpul de fierbere este foarte scurt, doar 10 minute. Intr-un vas, am pus indulcitorul...
Dulceata agrise si coacaze rosii
Am spalat fructele in apa rece, curgatoare. Agrisele le-am taiat in jumatati, dupa ce am rupt coditele si varful negru. Am curatat coacazele rosii de pe ciorchine. Peste fructe am stors zeama de lamaie. Intr-un vas, am pus indulcitorul gelifiant si apa si am pus pe foc mic. Am...
Desert cheesecake cu nutella
Pentru cantitatile date mai sus, am folosit o tava rotunda cu margini detasabile, cu diametru de 15 cm. La baza tavii, am pus hartie de copt, iar peretii i-am uns cu unt topit. Topim untul pentru biscuiti si il lasam sa se raceasca. Biscuitii trebuie sa ii maruntim bine, cu ajutorul unui...
Desert prajitura cu mac, crema de vanilie si gem de caise
Blatul Am folosit o tava de 30 x 35 cm pe care am tapetat-o cu hartie de copt. Am mixat albusurile impreuna cu un praf de sare pana au devenit spumoase. Am adaugat apoi zaharul si zaharul vanilat si am batut in continuare pana cand s-a topit tot zaharul. Am amestecat...
Desert prajitura cu visine la slow cooker Crock-Pot
In vasul de la slow cooker Crock-Pot, am pus o hartie de copt. Se poate folosi foarte bine o tava rotunda cu diametru de 20 cm si se poate coace in cuptor. Din visine scoatem samburi si le punem intr-o strecuratoare. Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul pana cand se...
Gulas
Carnea o taiem in cubulete mai mari. Ceapa o taiem marunt si intr-un tuci sau o oala cu fund gros, o punem la calit in untura. Cand ceapa este moale, adaugam pasta de rosii si supa sau apa. Boiaua o amestecam cu otetul de vin alb si le punem in oala. Punem carnea si lasam sa fiarba la foc...
Drob de miel cu carne tocata amestec
Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului. Le punem intr-un vas mare, cu apa si o lingura de sare, la fiert, pentru 40-50 minute. Le lasam sa se raceasca si, de aceasta data, le-am taiat in bucati mici. Ceapa verde, usturoiul si frunzele de...
Desert chec
Incepem prin a face un sirop de zahar, din 4 linguri de apa si indulcitorul. Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic, pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca. Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele, rand pe...
Desert tarta de cocos cu gris
Ciocolata o rupem in bucati si o topim pe foc mic, impreuna cu untul si laptele / cafea. Focul trebuie sa fie mic si sa amestecam continuu. Intr-un bol, punem fulgi de cocos si turnam peste ei ciocolata topita. Amestecam foarte bine, pana cand toti fulgii se coloreaza. Intr-o tava de...
Desert prajitura cu mere – de post
Merele le curatam de coaja si le punem in apa rece, cu zeama unei lamai ca sa nu se oxideze pana cand terminam de curatat. Le dam pe razatoarea mare. Intr-o tigaie, punem anasonul stelat impreuna cu uleiul si il lasam sa se incinga. Adaugam merele impreuna cu zaharul si le calim. Cand sunt...
Aperitiv cosulete cu spanac
Spanacul il spalam bine de tot, in multa apa rece. Intr-o oala, punem putina apa la fiert, iar cand clocoteste, punem frunzele de spanac si amestecam, astfel incat fiecare frunza sa ajunga in apa clocotita. Cand spanacul este moale, il scurgem bine de apa. Lasam sa se raceasca....
Desert negresa cu rubarba si capsuni
Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic, in 100 ml lapte impreuna cu putina sare. Sarea adaugata in ciocolata va intensifica gustul ciocolatei. Lasam sa se raceasca putin ciocolata. Intr-o tava de 20 x 30 cm, punem hartie de copt si presaram o lingura de zahar. Rubarba o...
Desert baigli
In primul rand, trebuie sa va spun ca din cantitatile date, mi-au iesit 2 cozanaci unguresti, unul cu nuca si unul cu mac. Intr-un bol, punem faina impreuna cu margarina taiata cubulete si, cu mainile, le amestecam pana cand avem un aluat nisipos. Drojdia o dizolvam in 50 ml...
Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise
Incepem prin a pregati tava in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava care cred ca are varsta mea, de 35 x 30 cm pe care am pus hartie de copt. Cuptorul il incingem la 180 grade C. Galbenusurile le frecam impreuna cu 120 gr zahar si cu untura, pana cand zaharul se topeste....
Friptura de miel aromata la cuptor
Carnea o spalam bine, in apa rece. Intr-un vas, punem sarea, piperul, frunzele de leustean si menta tocate grosier, usturoiul pisat, zeama de lamaie, ras el hanout si vinul si amestecam pana cand se topeste sarea. Acest amestec poate fi folosit si la alte tipuri de carne, chiar si la cea de...
Drob de miel
Pentru prepararea acestei retete, trebuie sa acordam o atentie deosebita organelor de miel. Trebuie curatate de grasime si spalate in mai multe randuri de apa rece. Rinichii eu ii tin pentru 20-30 minute, in apa rece cu otet, pentru a scoate din ei mirosul. De obicei, folosesc organele de la...
Desert prajitura Duo cu zmeura si ciocolata
Blatul : Am folosit o tava mai mica, 24 x 20 cm, in care am pus hartie de copt Cuptorul il pornim si il lasam sa se incalzeasca la 180 grade C. Faina o amestecam cu praful de copt, bicarbonatul si cacaua. Ouale le spargem intr-un vas inalt si le batem impreuna cu zaharul, sarea si...
Desert rulada cu gem de caise
Noi, de obicei, o facem pe tava mare de aragaz (35x45), pe care punem hartie de copt. Intr-un bol, spargem ouale si le batem impreuna cu zaharul, praful de sare si esenta de rom, pana cand se spumeaza si se topeste tot zaharul. Adaugam apa, faina si praful de copt si omogenizam. La final,...
Aperitiv omleta cu sparanghel
Sparanghelul l-am spalat in apa rece si am taiat partea lemnoasa de jos. Pe foc, am pus o oala cu apa rece si sare sa fiarba. Cand apa da in clocot, punem firele de sparanghel si il lasam cam 3 minute sa fiarba. Il scoatem din apa pe un tocator si il taiem in bucati mai mici. Ceapa am taiat-o...
Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone
Punem intr-o oala mica, laptele impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul, mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul. Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu. Ouale le batem usor,...
Cartofi dulci copti cu ulei de cocos si scortisoara
Curatam cartofii dulci, eu am pregatit doar pentru 2 persoane si am avut 2 cartofi potriviti. II taiem in felii subtiri, ca si cartofii pai. Asezam cartofii intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Trebuie sa punem cartofii in asa fel incat sa nu fie suprapusi. Punem uleiul de cocos,...
Desert prajitura rasturnata cu mere
La aceasta reteta, eu am folosit mere razuite in toamna si puse la pastrat, in congelator. In punga am avut 800 gr de mere. Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta acrisoare, pe care sa le curatati de coaja si de samburi. Se dau pe razatoarea mare. Intr-un...
Chiftelute din soia cu dovlecel
Granulele de soia le-am pus la fiert in apa rece, cu putina sare si le-am lasat sa fiarba pentru aproximativ 15 minute. Le-am scurs de apa si le-am lasat sa se raceasca. Dovlecelul l-am curatat de coaja si l-am razuit pe razatoarea mica. Am pus pe el, putina sare si l-am lasat sa stea. Cand...