Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone

de anca_rm in Prajituri, 7 Apr 2017 | 6319 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura cu mult drag. Foile sunt foarte gustoase, de fapt, sunt foi de Marlenka, dar in care am pus cafea si, cand au fost coapte, le-am insiropat cu cafea pentru a fi aromata.
 Aceste foi se fac foarte usor, desi, cand este pus aluatul in tava, ai impresia ca va iesi foarte subtire, trebuie sa tinem cont ca ele contin bicarbonat si se umfla. 

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt
  • 400 gr faina
  • 50 ml cafea
  • 2 linguri cacao
  • 3 oua
  • praf de sare
  • 3 linguri miere albine
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • semintele de la o pastaie vanilie
  • zahar daca folositi smantana de frisca neindulcita
  • Glazura
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml lapte 
  • Pt insiropat
  • 50 ml cafea
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone:

Punem intr-o oala mica, laptele impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul, mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul.

Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.

Ouale le batem usor, cu un praf de sare. 

Peste faina, adaugam laptele cu ingredientele dizolvate si ouale si omogenizam. 

Eu am folosit o tava mica,  adica de 20 x 25 cm si de aceea am facut 4 foi. Daca folositi tava mai mare, o sa va iasa doar 3.

 Impartim aluatul in mod egal, in 3 sau patru.

Pe tava tapetata cu hartie de copt, turnam o parte din compozitie si nivelam.

Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 15 minute.

Procedam la fel cu restul aluatului.

 Este un aluat lichid, deci se toarna in tava si se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula.

 Lasam foile sa se raceasca.

 Frisca (eu am folosit smantana pentru frisca ), am batut-o impreuna cu mascarponele, semintele de la o pastaie de vanilie si zahar (dupa gust, eu am pus 3 linguri).

 Cand foile au fost reci am inceput sa asamblez prajiturica.

Prima foaie o asezam pe un platou si o insiropam cu cafea.

Creama trebuie sa o impartim egal intre foi, deci, daca aveti 3 foi, trebuie 2 parti de crema, daca aveti 4 foi atunci trebuie sa impartiti crema in 3.

Peste foaia insiropata, punem un strat de crema. Venim si asezam foaia a doua, o insiropam, intindem crema. Procedam la fel, pana terminam.

Deasupra facem o glazura din 200 gr ciocolata topita cu 50 ml lapte. Nivelam glazura si punem prajitura la frigider .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu cafea si crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

19.04.2017, 14:23

Anca cum pot sa prepar foile mai putin dulci ? La cat pot reduce cantitatea de zahar ?

anca_rm 1

19.04.2017, 15:30

Mihaela cred ca poti linistita sa pastrezi cantitatea de miere si sa reduci la jumate zaharul ,sau poti sa inlocuiesti zaharul cu miere (100 gr zahar poate fi inlocuit cu 125 gr miere ),dar atunci trebuie redusa cantitatea de lichide .
Cred ca cel mai bine ar fi sa incerci cu zaharul la jumate din cantitate si miere 3 linguri

mihaelar63 1

19.04.2017, 15:35

Mutumesc Anca Pun reteta la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata