O reteta usoara, dar foarte delicioasa si cu destula umplutura.
Eu sunt in cautare de retete cu mere gustoase, de fapt caut cea mai buna placinta cu mere care sa aiba foaia nici groasa dar nici subtire, sa fie aromata si pufoasa.
Curatam merele de coaja si de samburi si le razuim pe razatoarea cu ochi mai mare.
Le scurgem de sucul pe care il lasa si le amestecam cu zaharul si cu scortisoara.
Le calim intr-o tigaie mai mare si antiaderenta.
Se poate adauga nuca, stafide, alune sau migdale.
Intr-un castron, spargem ouale si le amestecam cu zaharul, adaugand cate putina apa. Amestecam si adaugam lichidele pana cand se termina.
Razuim coaja de lamaie direct in castron.
Punem faina, pudra de scortisoara si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie.
La inceput se poate pune mai multa faina, cam jumate de kg si apoi mai adaugam. Trebuie sa avem un aluat moale, dar nelipicios pe care sa il putem intinde.
Pe o tava de 30 x 45 cm, punem hartie de copt sau o ungem tava cu unt.
Aluatul il impartim in jumate.
Intindem prima parte si o asezam in tava, cu mainile o ridicam putin pe marginile tavii.
Cu o furculita, impungem din loc in loc aluatul. Turnam merele calite si nivelam.
Deasupra asezam aluatul ramas, intins atat cat sa acopere merele.
Dam tava in cuptorul incins in prealabil, la 180 grade C, pentru 30-45 minute.
Lasam la racit in tava, iar cand e rece, se poate pudra cu zahar.
1
aromati merele cu ce doriti
2
sucul lasat de mere se poate bea