O ciorba usoara, de vara, in care se poate adauga, suc de lamaie, bors sau smantana.
Cantitatea pe care am pregatit-o eu este una mica, daca aveti nevoie de mai mult de 4 portii, atunci folositi mai multe legume.
Legumele le curatam de coaja.
Ceapa o taiem cat mai mic posibil, cartofii si gulia cubulete, iar morcovi rotunzi, dar subtiri. Rosia decojita o taiem cubulete mici.
Intr-o oala, punem uleiul la incins si calim in el putin ceapa si morcovul. Morcovul va lasa din culoare in ulei.
Adaugam cartofii, gulia, tija de telina taiata si ea si amestecam de cateva ori.
Peste legume, adaugam apa calda sau, daca doriti o supa mai consistenta, se poate adauga supa de carne.
Lasam sa fiarba totul, iar la sfarsit, asezonam cu sare si piper sau cu vegeta, dupa gust si preferinte.
Taiem cateva frunze de patrunjel si presaram in supa.
Servim acrita cu zeama de lamaie sau merge foarte bine cu smantana.