In primul rand trebuie sa spalam legumele foarte bine.
Vanata si dovlcelul urmeaza sa fie taiate in rondele cam de 1 cm grosime. Presaram sare pe ele si lasam sa stea putin asa.
Varza de bruxelles o curatam de frunzele uscate sau innegrite. Intr-o oala punem 1 litru de apa impreuna cu o...
Legumele le spalam si curatam bine.
Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta).
Ceapa o taiem cat mai marunt.
Cartofii taiati cubulete ii lasam deoparte, varza de bruxelles o curatam bine de frunzele uscate si o taiem in sferturi....
Pregatim aluatul astfel:
Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul.
Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit, curcuma (optional), uleiul de masline, sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam, adaugand apa atat cat cere aluatul. Trebuie...
Dovleceii, eu am folosit zucchini, pe care i-am curatat partial (am mai lasat cate o dunga verde pe ei), i-am feliat pe lungime subtiri (cam ca si pentru pane). Am presarat peste ei sare si i-am lasat putin sa stea. Am incins gratarul si i-am fript pe gratar cam 1 minut pe fiecare parte (pana...
Ceapa verde am tocat-o nu foarte marunt pe un tocator. Usturoiul l-am zdrobit.
Intr-un castron am pus carnea, ceapa taiata,usturoiul tocat, plicul cu condimente, fulgi de ovaz si ouale.
Am inceput sa framant pana cand s-au omogenizat toate ingredientele foarte bine. Am adaugat putina sare...
Blatul:
Am folosit o tava de 25x20 cm si am copt o singura foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati. A fost destul de greu de taiat, iar cand voi repeta reteta o sa coc separat 3 foi.
Cuptorul l-am pornit si l-am fixat pe 180 grade C.
Albusurile cu esenta de rom si praful de sare...
Pregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut nu trebuie sa se lipeasca de maini.
Incalzim foarte bine forma de nuci si punem in fiecare forma cate...
Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata.
O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt.
Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele si sarea si le batem bine. Adaugam spanacul, uleiul, faina si praful de copt. Omogenizam bine....
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos, bicarbonatul si faina. Incorporam totul usor.
Turnam compozitia intr-o tava (30 x 35cm) tapetata cu hartie de copt...
Inainte de a incepe, trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de condiment pentru turta dulce. Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata + 1 lingurita ghimbir pudra.
Ouale impreuna cu zaharul si apa fierbinte le amestecam. Se poate folosi zahar pudra pentru ca este mai...
Incepem sa pregatim aluatul astfel: untul impreuna cu laptele il topim pe foc mic. Dam deoparte si adaugam zaharul pudra, esentele, oul intreg si galbenusul (albusul o sa il folosim la umplutura). Omogenizam si putem adauga cacao si faina. Adaugati intai 400 gr de faina si daca aveti un aluat...
Intr-un vas incalzim laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si cea de portocala. Cand este cald, desfacem in el drojdia si lasam deoparte.
Ouale le batem impreuna cu putina sare separat, nu trebuie sa se faca spuma numai sa fie amestecate bine.
Intr-un castron mai mare punem faina. In...
In cuptorul incins la 200 grade C, punem dovleac placintar la copt direct pe gril. Trebuie sa punem sub el o tava ca sa nu curga direct in cuptor.
Cand dovleacul este copt si intra bine furculita in el, il decojim. Eu am folosit pentru 2 portii de supa o cana de 250 ml de pulpa....
Intr-un bol punem faina si praful de sare. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor omogenizam. Adaugam galbenusul si apa.
Amestecam si vom obtine un aluat ferm cu care se poate lucra foarte usor.
Il invelim intr-o folie de plastic si il punem in frigider pentru minim 30...
Foile:
Intr-un vas care se poate pune pe foc, punem zaharul + laptele+ uleiul + scortisoara si le incalzim la foc mic, pana cand se topeste zaharul.
Lasam sa se raceasca si adaugam coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu.
Omogenizam foarte bine.
Treptat adaugam faina, amestecand...
Intr-un castron, spargem ouale si le batem cu zaharul pana cand se topeste si nu se mai simt granulele de zahar.
Adaugam untul de arahide si bananele rupte bucati. Cu mixerul se vor face pasta. Adaugam laptele, faina, cafeaua, bicarbonatul si praful de copt si omogenizam foarte bine....
In vasul robotului punem fulgi de ovaz si fulgi de cocos. Pornim robotul si lasam sa se marunteasca totul ca sa ajunga ca si o faina de malai.
Adaugam semintele de canepa, merele curatate de coaja,seminte si scortisoara si pornim din nou robotul.
O sa obtinem un amestec umed pe care il...
Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata ,dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. A amestecat Oana in ea pana cand drojdia a fost dizolvata complet.
Intr-un vas punem faina, sarea, oregano si uleiul de masline.
Le amestecam si adaugam...
Ardeiul il coacem pe gratar sau in cuptor, il decojim de pielita si il curatam de seminte.
Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de bucatarie, ii facem pasta.
Ceapa galbena o curatam si spalam bine. O tocam si pe ea.
Ciupercile curatate foarte bine le impartim in...
Gutuile le spalam de puf, le curatam si razuim sau taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se inmoaie amestecand din cand in cand. Se pot adauga arome: scortisoara, anason, vanilie etc.
Lasam...
Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa, asa ca a avut in jur de 700 gr.
Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute.
In vasul robotului in care am pus cutitul, am asezat buchetele de conopida si le-am macinat pana cand am avut un...
In primul rand trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35 x30 cm pe care am pus hartie de copt.
Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.
Adaugam cacao, faina, praful de copt si uleiul. Omogenizam...
Intr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori.
Am oprit focul si am strecurat supa.
Cand am putut sa lucrez cu carnea, am ales-o de oase ca sa imi ramana in ciorba doar carne.
Am taiat bucatile mai mari de carne...
Este o reteta foarte simpla, ai nevoie de un robotel si de un ajutor mic J.
In vasul robotului, am pus pulpa de avocado, zaharul, untul de arahide, ciocolata rupta bucati, cacao, oul si faina .
Pornim robotul si lasam sa se omogenizeze totul bine.
Pe o tava asezam hartie de copt si...
Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata, dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. Zaharul o sa ajute drojdia sa creasca.
Intr-un vas, punem faina, sarea, oregano, susanul negru si uleiul de masline. Le amestecam si adaugam drojdia...
Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete intr-o cratita apoi adauga laptele,un praf de sare, coaja de la lamaie,fulgi de ardei iute si zaharul. Pune cratita pe foc mic si amesteca continu pana cand se topeste ciocolata si untul.
Adauga esenta de rom si lasa la racit.
Pana...
Foile:
Intr-un vas care se poate pune pe foc punem zaharul + laptele+uleiul si le incalzim la foc mic pana cand se topeste zaharul .
Lasam sa se raceasca si adaugam oul batut in prealabil cu furculita, coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu.
Omogenizam foarte bine .
Treptat...
Lamaia o stoarcem intr-un castronel mic si amestecam cu ea sarea si piperul.
Ungem carnea cu acest amestec si o asezam in vasul de la slow cooker Crock-Pot.
Taiem ceapa in bucati mai mari, ardeiul in fasi iar usturoiul il zdrobim.
Rosia trebuie sa o decojim si sa o taiem in bucati mari....
Blatul
Am folosit pentru blat vasul de la Slow Cooker care are un diametru de aproximativ 18 cm , dar se poate folosi o tava rotunda cu diametru de 20 cm pe care punem hartie de copt.
Nuca am prajit-o putin in cuptor si apoi am macinat-o .
Intr-un bol spargem ouale impreuna cu zaharul...
Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare . Daca este mazare proaspata are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba , iar daca e congelata poate dura mai putin .
C eapa verde o taiem in bucati mai mici .
Cand mazarea este fiarta scurgem de apa si cu ajutorul unui blender o...
Salata calda cu legume
In primul rand trebuie sa spalam legumele foarte bine. Vanata si dovlcelul urmeaza sa fie taiate in rondele cam de 1 cm grosime. Presaram sare pe ele si lasam sa stea putin asa. Varza de bruxelles o curatam de frunzele uscate sau innegrite. Intr-o oala punem 1 litru de apa impreuna cu o...
Ciorba de legume cu perisoare
Legumele le spalam si curatam bine. Morcovii, patrunjelul si telina le taiem in cubulete sau rondele (in functie de preferinta). Ceapa o taiem cat mai marunt. Cartofii taiati cubulete ii lasam deoparte, varza de bruxelles o curatam bine de frunzele uscate si o taiem in sferturi....
Pide
Pregatim aluatul astfel: Drojdia uscata o dizolvam in 50 ml apa calduta in care punem si zaharul. Faina o turnam intr-un bol si adaugam in ea ghimbirul razuit, curcuma (optional), uleiul de masline, sare si drojdia dizolvata. Incepem sa framantam, adaugand apa atat cat cere aluatul. Trebuie...
Rulouri de dovlecei umplute cu branza si ciuperci shimeji
Dovleceii, eu am folosit zucchini, pe care i-am curatat partial (am mai lasat cate o dunga verde pe ei), i-am feliat pe lungime subtiri (cam ca si pentru pane). Am presarat peste ei sare si i-am lasat putin sa stea. Am incins gratarul si i-am fript pe gratar cam 1 minut pe fiecare parte (pana...
Chiftelute umplute cu mozzarella (meat ball)
Ceapa verde am tocat-o nu foarte marunt pe un tocator. Usturoiul l-am zdrobit. Intr-un castron am pus carnea, ceapa taiata,usturoiul tocat, plicul cu condimente, fulgi de ovaz si ouale. Am inceput sa framant pana cand s-au omogenizat toate ingredientele foarte bine. Am adaugat putina sare...
Desert prajitura cu ciocolata si nuca
Blatul: Am folosit o tava de 25x20 cm si am copt o singura foaie pe care am taiat-o apoi in 3 bucati. A fost destul de greu de taiat, iar cand voi repeta reteta o sa coc separat 3 foi. Cuptorul l-am pornit si l-am fixat pe 180 grade C. Albusurile cu esenta de rom si praful de sare...
Desert nuci cu crema de nuca si gem de caise
Pregatim aluatul de coji. Intr-un castron amestecam zaharul pudra impreuna cu uleiul si cu bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau cu putin otet. Adaugam faina si omogenizam. Aluatul obtinut nu trebuie sa se lipeasca de maini. Incalzim foarte bine forma de nuci si punem in fiecare forma cate...
Aperitiv crema de branza cu somon pe blat cu spanac
Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata. O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt. Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele si sarea si le batem bine. Adaugam spanacul, uleiul, faina si praful de copt. Omogenizam bine....
Desert prajitura cu ananas si fulgi de cocos
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si batem pana cand se face ca si o bezea. Punem cele doua linguri de apa, fulgii de cocos, bicarbonatul si faina. Incorporam totul usor. Turnam compozitia intr-o tava (30 x 35cm) tapetata cu hartie de copt...
Desert turta dulce
Inainte de a incepe, trebuie sa va spun ca exista in marile magazine un amestec de condiment pentru turta dulce. Eu am folosit 2 lingurite scortisoara macinata + 1 lingurita ghimbir pudra. Ouale impreuna cu zaharul si apa fierbinte le amestecam. Se poate folosi zahar pudra pentru ca este mai...
Desert fursecuri umplute cu cocos
Incepem sa pregatim aluatul astfel: untul impreuna cu laptele il topim pe foc mic. Dam deoparte si adaugam zaharul pudra, esentele, oul intreg si galbenusul (albusul o sa il folosim la umplutura). Omogenizam si putem adauga cacao si faina. Adaugati intai 400 gr de faina si daca aveti un aluat...
Desert cozonac cu umplutura de mac si visine
Intr-un vas incalzim laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie si cea de portocala. Cand este cald, desfacem in el drojdia si lasam deoparte. Ouale le batem impreuna cu putina sare separat, nu trebuie sa se faca spuma numai sa fie amestecate bine. Intr-un castron mai mare punem faina. In...
Supa crema de dovleac
In cuptorul incins la 200 grade C, punem dovleac placintar la copt direct pe gril. Trebuie sa punem sub el o tava ca sa nu curga direct in cuptor. Cand dovleacul este copt si intra bine furculita in el, il decojim. Eu am folosit pentru 2 portii de supa o cana de 250 ml de pulpa....
Desert tarta cu gutui si nuci
Intr-un bol punem faina si praful de sare. Adaugam untul rece taiat cubulete si cu varfurile degetelor omogenizam. Adaugam galbenusul si apa. Amestecam si vom obtine un aluat ferm cu care se poate lucra foarte usor. Il invelim intr-o folie de plastic si il punem in frigider pentru minim 30...
Desert placinta cu mac si coacaze rosii
Foile: Intr-un vas care se poate pune pe foc, punem zaharul + laptele+ uleiul + scortisoara si le incalzim la foc mic, pana cand se topeste zaharul. Lasam sa se raceasca si adaugam coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu. Omogenizam foarte bine. Treptat adaugam faina, amestecand...
Desert chec cu banane si cafea
Intr-un castron, spargem ouale si le batem cu zaharul pana cand se topeste si nu se mai simt granulele de zahar. Adaugam untul de arahide si bananele rupte bucati. Cu mixerul se vor face pasta. Adaugam laptele, faina, cafeaua, bicarbonatul si praful de copt si omogenizam foarte bine....
Biscuiti cu fulgi de ovaz si mere
In vasul robotului punem fulgi de ovaz si fulgi de cocos. Pornim robotul si lasam sa se marunteasca totul ca sa ajunga ca si o faina de malai. Adaugam semintele de canepa, merele curatate de coaja,seminte si scortisoara si pornim din nou robotul. O sa obtinem un amestec umed pe care il...
Focaccia cu ceapa si branza de capra
Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata ,dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. A amestecat Oana in ea pana cand drojdia a fost dizolvata complet. Intr-un vas punem faina, sarea, oregano si uleiul de masline. Le amestecam si adaugam...
Zacusca cu champignon
Ardeiul il coacem pe gratar sau in cuptor, il decojim de pielita si il curatam de seminte. Cu ajutorul unei masini de tocat sau a unui robot de bucatarie, ii facem pasta. Ceapa galbena o curatam si spalam bine. O tocam si pe ea. Ciupercile curatate foarte bine le impartim in...
Desert prajitura cu gutui
Gutuile le spalam de puf, le curatam si razuim sau taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se inmoaie amestecand din cand in cand. Se pot adauga arome: scortisoara, anason, vanilie etc. Lasam...
Chiftelute de conopida
Conopida mea a fost una mai micuta, de acasa, asa ca a avut in jur de 700 gr. Conopida am desfacut-o in buchetele si am lasat-o sa stea in apa rece cu otet cam 30 minute. In vasul robotului in care am pus cutitul, am asezat buchetele de conopida si le-am macinat pana cand am avut un...
Desert rulada cu mascarpone si zmeura
In primul rand trebuie sa va spun ca am pregatit blatul intr-o tava 35 x30 cm pe care am pus hartie de copt. Intr-un vas punem ouale, apa si zaharul si le batem cu mixerul sau cu telul pana cand nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam cacao, faina, praful de copt si uleiul. Omogenizam...
Ciorba de miel reteta ardeleneasca
Intr-o oala de 3 litri am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul si am strecurat supa. Cand am putut sa lucrez cu carnea, am ales-o de oase ca sa imi ramana in ciorba doar carne. Am taiat bucatile mai mari de carne...
Desert fursecuri cu avocado
Este o reteta foarte simpla, ai nevoie de un robotel si de un ajutor mic J. In vasul robotului, am pus pulpa de avocado, zaharul, untul de arahide, ciocolata rupta bucati, cacao, oul si faina . Pornim robotul si lasam sa se omogenizeze totul bine. Pe o tava asezam hartie de copt si...
Focaccia cu avocado
Drojdia (eu am folosit drojdie proaspata, dar se poate folosi si uscata), am desfacut-o in 100 ml apa calduta impreuna cu putin zahar. Zaharul o sa ajute drojdia sa creasca. Intr-un vas, punem faina, sarea, oregano, susanul negru si uleiul de masline. Le amestecam si adaugam drojdia...
Desert negresa cu pere, merisoare si chili
Rupe ciocolata bucati si pune-o peste untul taiat cubulete intr-o cratita apoi adauga laptele,un praf de sare, coaja de la lamaie,fulgi de ardei iute si zaharul. Pune cratita pe foc mic si amesteca continu pana cand se topeste ciocolata si untul. Adauga esenta de rom si lasa la racit. Pana...
Desert placinta cu branza
Foile: Intr-un vas care se poate pune pe foc punem zaharul + laptele+uleiul si le incalzim la foc mic pana cand se topeste zaharul . Lasam sa se raceasca si adaugam oul batut in prealabil cu furculita, coaja de la lamaie si bicarbonatul de sodiu. Omogenizam foarte bine . Treptat...
Friptura aromata de curcan la slow cooker Crock-Pot
Lamaia o stoarcem intr-un castronel mic si amestecam cu ea sarea si piperul. Ungem carnea cu acest amestec si o asezam in vasul de la slow cooker Crock-Pot. Taiem ceapa in bucati mai mari, ardeiul in fasi iar usturoiul il zdrobim. Rosia trebuie sa o decojim si sa o taiem in bucati mari....
Desert tort cu crema de lamaie
Blatul Am folosit pentru blat vasul de la Slow Cooker care are un diametru de aproximativ 18 cm , dar se poate folosi o tava rotunda cu diametru de 20 cm pe care punem hartie de copt. Nuca am prajit-o putin in cuptor si apoi am macinat-o . Intr-un bol spargem ouale impreuna cu zaharul...
Bruschete cu mazare verde
Mazarea o punem la fiert intr-o oala cu apa si sare . Daca este mazare proaspata are nevoie de circa 15-20 minute sa fiarba , iar daca e congelata poate dura mai putin . C eapa verde o taiem in bucati mai mici . Cand mazarea este fiarta scurgem de apa si cu ajutorul unui blender o...