In primul rand, spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert, intreaga, fara a o curata de coaja, in multa apa. O lasam sa fiarba, pana cand intra bine o scobitoare in ea.
Scurgem apa si o lasam sa se raceasca, ca sa putem lucra cu ea.
In vasul unui blender vertical, punem laptele de...
Faina o cernem, daca este nevoie.
Apa o incalzim putin si dizolvam in ea drojdia uscata. impreuna cu 2 linguri de zahar.
Facem o mica adancitura in faina si punem zaharul, scortisoara, uleiul, coaja razuita de lamaie si apa cu drojdia.
Framantam pana cand avem un aluat ferm si...
Amestecam apa impreuna cu zaharul, pana cand zaharul este dizolvat complet. Pentru a va usura aceasta sarcina, puteti sa folositi zahar pudra.
Faina o amestecam cu nuca tocata grosier, cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Adaugam in faina, apa cu zaharul si uleiul si...
Ravioli:
Intr-un bol mare, punem faina cernuta. Ouale le batem cu o furculita, impreuna cu putina sare.
Punem ouale in mijlocul fainii, punem uleiul de masline si apa. Framantam un aluat ferm si nelipicios.
Il lasam putin sa stea, pana cand pregatim umplutura.
Umplutura:
Ricotta...
Pentru inceput, trebuie sa va spun ca mi-au iesit 12 bucati de briose frumoase.
Incepem prin a razui dovlecelul pe razatoarea mica.
Nucile le prajim putin si le tocam cu un cutit, cat mai grosier.
Cafeau solubila o dizolvam in 30 ml apa calduta.
Faina impreuna cu taratele de...
Branza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer.
Branza o maruntim cu o furculita si adaugam in ea ouale batute cu o furculita, branza telemea razuita si faina....
Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel, incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi.
Semintele de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim.
Presaram peste conopida.
Stropim conopida cu...
Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic impreuna cu untul si un pic de sare. Atentie, sa nu lasam sa fiarba.
Ouale le batem cu mixerul, impreuna cu zaharul, pana sa spumeaza si nu se mai simt cristalele de zahar.
Adaugam ciocolata topita impreuna cu untul, dulceata de afine si faina...
Nautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei, eu cumpar naut boabe si il fierb, o parte il folosesc atunci, iar o parte o pun asa fiarta in...
Incepem prin a curata si a fierbe cartofii. Pentru ca eu ajung acasa destul de tarziu, am optat pentru a-i fierbe taiati direct cubulete, dar voi, daca aveti mai mult timp, ii puteti coace sau fierbe in coaja.
Sfecla rosie din borcan sau fiarta in coaja o curatam si o taiem fasii subtiri....
Fasolea o punem intr-o strecuratoare (daca este fasole din conserva) si o clatim cu apa rece. O lasam sa se scurga bine.
Spanacul il spalam bine, frunza cu frunza.
Ceapa rosie o taiem cubulete nu prea mari, dar nici foarte mici.
Usturoiul il zdrobim.
Rosia o curatam de coaja si o...
Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea foarte bine, astfel incat condimentele sa ajunga pe fiecare bucatica. Acoperim castronul cu o folie...
Pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit checul cu sirop de zahar, am decis sa il fac si pe acesta la fel. Asa ca, intr-un vas, am topit zaharul in cele 4 linguri de apa si cu zeama de la jumate de lamaie. Lasam siropul sa se raceasca.
Ouale le batem cu un praf de sare si cu putina esenta...
Incepem prin a face un sirop de zahar din 4 linguri de apa si o cana de zahar . Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic zaharul pana obtinem un sirop dens.
Lasam sa se raceasca .
Separam albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele,...
Arahidele le-am tocat cu ajutorul unui cutit.
Ceapa am dat-o pe razatoarea mica.
Ricotta impreuna cu mascarponele si sarea le-am amestecat bine, gustati sa vedeti daca mai trebuie pusa sare. Adaugam ceapa razuita, arahidele tocate grosier si mararul verde tocat.
Omogenizam bine si...
Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi.
Galbenusurile le batem usor cu o furculita, impreuna cu 2 linguri de ulei, adaugate cate una o data.
Albusurile le batem spuma tare,...
Trebuie sa luam o bucata frumoasa de carne. O taiem pe lungimea ei, in asa fel, incat sa se deschida. Nu taiem pana la capat ca sa obtinem doua bucati, trebuie sa avem doar o bucata. Cu batatorul de carne, o batem subtire, ca si pentru snitel.
Presaram pe ea sare, piper, nucsoara si o stropim...
Pregatim aluatul foarte simplu si rapid. Toate ingredientele le adunam intr-un bol si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o lingura de smantana.
Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam deoparte aluatul pentru 30 minute, se...
Incepem prepararea retetei prin a tapeta o forma de chec sau guguluf cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca.
Separam ouale, albusurile le batem spuna tare impreuna cu praful de sare si cu zaharul, le batem pana se tin bine si sunt pufoase.
Adaugam...
Blat :
Pregatim o tava de copt de marime20x30
Cuptorul il pornim la 180 grade
Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata.
Albusurile le batem impreuna cu zaharul si putina esenta de rom (esenta de rom va face ca albusurile sa se bata mai bine), cand albusul este ca si o...
Aluatul:
Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati
Intr-un vas punem faina si restul ingredientelor , mai putin apa . Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa pana cand avem un aluat omogen si maleabil.
Il punem la frigider pentru aproximativ 1 ora in folie de plastic ....
Pornim cuptorul la 180 grade si il lasam sa se incalzeasca bine.
Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul cate unul .
Pe rand punem in compozitie sucul de clementine (aprox 70ml ) faina, cacao, praful de...
Carnea o taiem in cubulete mici ( 1cm/0,5) si o condimentam cu sare ,piper si sos de soia.
Punem pe foc la incins un wok, sau daca nu aveti wok o tigaie . Adaugam in ea o lingura de ulei si carnea . Lasam carnea sa se faca bine , stoarcem direct peste ea o clementina si turnam vinul.
Mai...
Aluatul
Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte.
In el dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.
Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei facem un locas. Untul l-am topit si l-am pus in faina.
Galbenusurile le batem cu...
Dovleacul l-am copt si l-am lasat la racit.
Am scos pulpa de pe coaja si am cantarit sa am 350 gr. Am pus-o in vasul robotului. Adaugam faina / fulgi, zaharul sau mierea, untul de cocos si scortisoara .
Pornim robotul si lasam sa se formeze o pasta omogena.
Luam cu lingurita si...
Am copt dovleacul taiat bucati mari si l-am lasat la racit.
Cand a fost rece, l-am taiat cubulete .
Baconul il prajim intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos si lasa grasimea, il luam deoparte pe un servetel absorbant.
Usturoiul l-am taiat in rondele subtiri si l-am prajit in...
Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot), pana cand obtinem un aluat compact, nelipicios pe care sa il putem...
Aluatul
Laptele il incalzim putin , si dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute.
Inr-un castron mai mare punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor...
Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu la hidratat peste noapte.
Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei .
A doua zi spalam fasolea si o punem la fiert in apa calda , se lasa sa fiarba 10 minute . Dupa acest timp scurgem...
Conopida o desfacem in buchetele pe care le punem in apa rece cu putin bicarbonat . Le lasam sa stea cam o jumate de ora .
Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si adaugam conopida . O lasam sa fiarba pana cand este moale , intra furculita in ea .
Luam buchetele de conopida si 2...
Salata de sfecla rosie cu maioneza de post
In primul rand, spalam bine sfecla rosie si o punem la fiert, intreaga, fara a o curata de coaja, in multa apa. O lasam sa fiarba, pana cand intra bine o scobitoare in ea. Scurgem apa si o lasam sa se raceasca, ca sa putem lucra cu ea. In vasul unui blender vertical, punem laptele de...
Desert cozonac cu merisoare si nuca – de post
Faina o cernem, daca este nevoie. Apa o incalzim putin si dizolvam in ea drojdia uscata. impreuna cu 2 linguri de zahar. Facem o mica adancitura in faina si punem zaharul, scortisoara, uleiul, coaja razuita de lamaie si apa cu drojdia. Framantam pana cand avem un aluat ferm si...
Desert prajitura cu mere rase - de post
Amestecam apa impreuna cu zaharul, pana cand zaharul este dizolvat complet. Pentru a va usura aceasta sarcina, puteti sa folositi zahar pudra. Faina o amestecam cu nuca tocata grosier, cacaua, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Adaugam in faina, apa cu zaharul si uleiul si...
Ravioli umpluti cu ricotta serviti cu mazare
Ravioli: Intr-un bol mare, punem faina cernuta. Ouale le batem cu o furculita, impreuna cu putina sare. Punem ouale in mijlocul fainii, punem uleiul de masline si apa. Framantam un aluat ferm si nelipicios. Il lasam putin sa stea, pana cand pregatim umplutura. Umplutura: Ricotta...
Desert briose cu dovlecel si cafea
Pentru inceput, trebuie sa va spun ca mi-au iesit 12 bucati de briose frumoase. Incepem prin a razui dovlecelul pe razatoarea mica. Nucile le prajim putin si le tocam cu un cutit, cat mai grosier. Cafeau solubila o dizolvam in 30 ml apa calduta. Faina impreuna cu taratele de...
Gnocchi cu branza colorati
Branza trebuie sa fie uscata si pentru acest lucru, eu am pus-o intr-un tifon si am lasat-o cateva ore sa lase apa, apoi am strans tare cu tifonul pana nu a mai curs zer. Branza o maruntim cu o furculita si adaugam in ea ouale batute cu o furculita, branza telemea razuita si faina....
Salata de conopida cu carne de curcan
Conopida o desfacem in buchetele mici si o punem intr-o tava pe care am pus hartie de copt. Asezam conopida in asa fel, incat sa nu se suprapuna in mai multe straturi. Semintele de chimen le punem intr-un mojar impreuna cu sarea si le zdrobim. Presaram peste conopida. Stropim conopida cu...
Desert prajitura cu dulceata de afine si ciocolata
Ciocolata o rupem bucati si o topim pe foc mic impreuna cu untul si un pic de sare. Atentie, sa nu lasam sa fiarba. Ouale le batem cu mixerul, impreuna cu zaharul, pana sa spumeaza si nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam ciocolata topita impreuna cu untul, dulceata de afine si faina...
Chiftelute cu naut si legume
Nautul il alegem si il punem la hidratat, de seara pana a doua zi dimineata, in multa apa rece. Aruncam apa de pe el si spalam nautul cu apa. Il punem la fiert pana cand devine moale. De obicei, eu cumpar naut boabe si il fierb, o parte il folosesc atunci, iar o parte o pun asa fiarta in...
Salata cu cartofi
Incepem prin a curata si a fierbe cartofii. Pentru ca eu ajung acasa destul de tarziu, am optat pentru a-i fierbe taiati direct cubulete, dar voi, daca aveti mai mult timp, ii puteti coace sau fierbe in coaja. Sfecla rosie din borcan sau fiarta in coaja o curatam si o taiem fasii subtiri....
Salata calda de fasole
Fasolea o punem intr-o strecuratoare (daca este fasole din conserva) si o clatim cu apa rece. O lasam sa se scurga bine. Spanacul il spalam bine, frunza cu frunza. Ceapa rosie o taiem cubulete nu prea mari, dar nici foarte mici. Usturoiul il zdrobim. Rosia o curatam de coaja si o...
Pui cu alune si apio
Carnea de pui am spalat-o si am taiat-o in cuburi mici. Intr-un castron, am pus carnea, deasupra ei, am adaugat 5 linguri sos de soia, piperul si coaja razuita de la o lamaie bio. Amestecam carnea foarte bine, astfel incat condimentele sa ajunga pe fiecare bucatica. Acoperim castronul cu o folie...
Chec cu unt de arahide
Pentru ca mi-a placut tare mult cum a iesit checul cu sirop de zahar, am decis sa il fac si pe acesta la fel. Asa ca, intr-un vas, am topit zaharul in cele 4 linguri de apa si cu zeama de la jumate de lamaie. Lasam siropul sa se raceasca. Ouale le batem cu un praf de sare si cu putina esenta...
Chec cu visine
Incepem prin a face un sirop de zahar din 4 linguri de apa si o cana de zahar . Punem ingredientele intr-un ibric si topim pe foc mic zaharul pana obtinem un sirop dens. Lasam sa se raceasca . Separam albusurile de galbenusuri Galbenusurile le batem cu o furculita si incorporam in ele,...
Crema de ricotta cu arahide
Arahidele le-am tocat cu ajutorul unui cutit. Ceapa am dat-o pe razatoarea mica. Ricotta impreuna cu mascarponele si sarea le-am amestecat bine, gustati sa vedeti daca mai trebuie pusa sare. Adaugam ceapa razuita, arahidele tocate grosier si mararul verde tocat. Omogenizam bine si...
Guguluf cu ciocolata
Ciocolata o rupem bucatele si o topim in 4 linguri de lapte. Trebuie sa fim atenti sa nu fiarba, pentru ca va deveni amara si nu o sa se mai poata folosi. Galbenusurile le batem usor cu o furculita, impreuna cu 2 linguri de ulei, adaugate cate una o data. Albusurile le batem spuma tare,...
Rulada de carne cu nuca si merisoare
Trebuie sa luam o bucata frumoasa de carne. O taiem pe lungimea ei, in asa fel, incat sa se deschida. Nu taiem pana la capat ca sa obtinem doua bucati, trebuie sa avem doar o bucata. Cu batatorul de carne, o batem subtire, ca si pentru snitel. Presaram pe ea sare, piper, nucsoara si o stropim...
Cosulete cu dulceata de prune si nuca
Pregatim aluatul foarte simplu si rapid. Toate ingredientele le adunam intr-un bol si amestecam pana cand obtinem un aluat omogen si elastic. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga o lingura de smantana. Acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam deoparte aluatul pentru 30 minute, se...
Chec cu morcovi, nuci si merisoare
Incepem prepararea retetei prin a tapeta o forma de chec sau guguluf cu hartie de copt si pornim cuptorul la 180 grade C, sa se incalzeasca. Separam ouale, albusurile le batem spuna tare impreuna cu praful de sare si cu zaharul, le batem pana se tin bine si sunt pufoase. Adaugam...
Snikers
Blat : Pregatim o tava de copt de marime20x30 Cuptorul il pornim la 180 grade Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata. Albusurile le batem impreuna cu zaharul si putina esenta de rom (esenta de rom va face ca albusurile sa se bata mai bine), cand albusul este ca si o...
Cosulete cu vinete
Aluatul: Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati Intr-un vas punem faina si restul ingredientelor , mai putin apa . Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa pana cand avem un aluat omogen si maleabil. Il punem la frigider pentru aproximativ 1 ora in folie de plastic ....
Biscuiti cu fructe uscate si suc de clementine
Pornim cuptorul la 180 grade si il lasam sa se incalzeasca bine. Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul cate unul . Pe rand punem in compozitie sucul de clementine (aprox 70ml ) faina, cacao, praful de...
Salata cu carne si clementine
Carnea o taiem in cubulete mici ( 1cm/0,5) si o condimentam cu sare ,piper si sos de soia. Punem pe foc la incins un wok, sau daca nu aveti wok o tigaie . Adaugam in ea o lingura de ulei si carnea . Lasam carnea sa se faca bine , stoarcem direct peste ea o clementina si turnam vinul. Mai...
Cornuri cu unt umplute cu dovleac placintar
Aluatul Laptele il incalzim putin, sa nu fie fierbinte. In el dizolvam drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute. Inr-un castron mai mare, punem faina (eu am cernut-o). In mijlocul ei facem un locas. Untul l-am topit si l-am pus in faina. Galbenusurile le batem cu...
Bomboane din dovleac
Dovleacul l-am copt si l-am lasat la racit. Am scos pulpa de pe coaja si am cantarit sa am 350 gr. Am pus-o in vasul robotului. Adaugam faina / fulgi, zaharul sau mierea, untul de cocos si scortisoara . Pornim robotul si lasam sa se formeze o pasta omogena. Luam cu lingurita si...
Salata calda cu dovleac
Am copt dovleacul taiat bucati mari si l-am lasat la racit. Cand a fost rece, l-am taiat cubulete . Baconul il prajim intr-o tigaie pana cand se rumeneste frumos si lasa grasimea, il luam deoparte pe un servetel absorbant. Usturoiul l-am taiat in rondele subtiri si l-am prajit in...
Placinta taraneasca cu dovleac
Faina o amestecam intr-un bol cu praful de copt. Zaharul il dizolvam in lapte si turnam peste faina. Punem untura, oul batut usor cu furculita , scortisoara si coaja de lamaie. Framantam cu mainile (sau se poate folosi un robot), pana cand obtinem un aluat compact, nelipicios pe care sa il putem...
Melcisori cu nuca
Aluatul Laptele il incalzim putin , si dizolvam in el drojdia impreuna cu zaharul si lasam deoparte 10 minute. Inr-un castron mai mare punem faina (eu am cernut-o ). In mijlocul ei facem o adancitura si punem untul la temperatura camerei taiat cubulete, uleiul, galbenusul batut usor...
Ciorba de fasole verde si fasole boabe
Fasolea uscata am ales-o si am pus-o in apa cu bicarbonat de sodiu la hidratat peste noapte. Soricii i-am pus in apa calduta sa se inmoaie peste noapte si sa iasa sarea din ei . A doua zi spalam fasolea si o punem la fiert in apa calda , se lasa sa fiarba 10 minute . Dupa acest timp scurgem...
Supa crema de conopida cu lapte de cocos
Conopida o desfacem in buchetele pe care le punem in apa rece cu putin bicarbonat . Le lasam sa stea cam o jumate de ora . Intr-o oala punem la fiert apa cu sare si adaugam conopida . O lasam sa fiarba pana cand este moale , intra furculita in ea . Luam buchetele de conopida si 2...