Pentru ca aveam in congelator o punga cu maruntaie de miel si niste carne tocata, am hotarat sa fac pentru masa de duminica un drob.
Organele de miel trebuie spalate si curatate de grasime.
Asa cum am spus mai sus, am spalat si curatat foarte bine organele mielului.
Le punem intr-un vas mare, cu apa si o lingura de sare, la fiert, pentru 40-50 minute.
Le lasam sa se raceasca si, de aceasta data, le-am taiat in bucati mici.
Ceapa verde, usturoiul si frunzele de leustean le-am spalat foarte bine si le-am taiat si pe ele, cat de mici am putut.
Ceapa veche o taiem cat mai marunta si pe foc, intr-o tigaie destul de mare, o calim impreuna cu uleiul, pana cand se moaie. Adaugam organele de miel taiate marunt, adaugam condimentele si lasam pe foc, amestecand din cand in cand, pentru 5 minute.
Intr-un castron, punem carnea tocata, ceapa calita si organele, ceapa verde, usturoiul, leusteanul si ouale.
Am omogenizat foarte bine si am gustat de sare si condimente.
Intr-o tava, am pus hartie de copt pe care am uns-o foarte bine cu ulei, punem compozitia si o nivelam.
Punem tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20 minute, presaram deasupra seminte de susan si mai dam la cuptor pentru inca 10-20 minute.
Se poate coace in forma de chec sau in tava dreptunghiulara.