Aperitiv omleta cu sparanghel

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 20 Apr 2017 | 4234 vizualizari

 

Un mic dejun copios cu minunatul sparanghel.
Stiati ca sparanghelul mai este numit si ,,Hrana regilor,, ?
Ei bine, asa este, datorita faptului ca regele Ludovic al XIV-lea a pus sa fie construite solarii, ca sa poata manca tot timpul anului minunatul sparanghel.
In gradina, am semanat seminte de sparanghel pe o suprafata mica, chiar foarte mica si acum ne bucuram de plante de sparanghel frumoase, crude si foarte gustoase.
 Sparanghelul nu este bun in primul an dupa semanare, abia in anul al doilea, il puteti taia si folosi la gatit. 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 6 fire de sparanghel
  • 2 bucati ceapa mai mica
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • sare
  • 1/2 legatura leurda (optional )
  • 1 lingura ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv omleta cu sparanghel:

Sparanghelul l-am spalat in apa rece si am taiat partea lemnoasa de jos. Pe foc, am pus o oala cu apa rece si sare sa fiarba. Cand apa da in clocot, punem firele de sparanghel si il lasam cam 3 minute sa fiarba. Il scoatem din apa pe un tocator si il taiem in bucati mai mici.

Ceapa am taiat-o in bucati destul de mari. Intr-o tigaie, am pus uleiul si cand este cald, am pus ceapa la calit.

Ouale le-am batut impreuna cu pudra de ghimbir si sare.

Cand ceapa devine transparenta in tigaie, am pus bucatile de sparanghel si ouale. La final, am pus frunzele de leurda si mai amestecam de cateva ori, pana cand se inmoaie si acestea.

 Deasupra eu am presarat cateva arahide nesarate.

Servim cald cu legume proaspete si paine prajita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv omleta cu sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lau 1

20.04.2017, 12:21

Bunnn

Constelatialeu 1

20.04.2017, 14:42

omuleta din asta Jack Sparow nu vreau....;-bd

Rocsi 1

20.04.2017, 21:10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]