Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise

de anca_rm in Prajituri, 25 Mai 2017 | 11486 vizualizari

 

O prajitura foarte gustoasa cu aluat fraged, gem de caise si bezea cu nuca. Este o  prajitura perfecta pentru a fi luata la drum sau la un picnic.
 Reteta o am de la o doamna nemtoaica din Timisoara, o doamna foarte draguta si foarte priceputa. Aceasta doamna care are o varsta foarte frumoasa, face niste prajituri foarte aspectuoase si foarte gustoase.
Reteta pentru picnic 

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 120 gr zahar
  • 300 gr faina
  • 150 gr untura
  • 1 praf de copt
  • esenta rom /extract vanilie
  • 250 gr gem de caise
  • 250 gr zahar
  • 250 gr nuca
  • 5 albusuri
  • putina sare (un varf de cutit
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise:

Incepem prin a pregati tava in care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava care cred ca are varsta mea, de 35 x 30 cm pe care am pus hartie de copt.

Cuptorul il incingem la 180 grade C. 

Galbenusurile le frecam impreuna cu 120 gr zahar si cu untura, pana cand zaharul se topeste. Adaugam esenta de rom sau extract de vanilie si faina amestecata in prealabil cu praful de copt.

Vom obtine un aluat sfarmicios si moale.

Punem aluatul in tava si, cu mainile sau cu spatele unei linguri, intindem aluatul pe toata tava. Impungem aluatul din loc in loc, cu o furculita.

Peste aluat, punem gemul de caise, in strat uniform. 

Albusurile impreuna cu zaharul si un praf de sare, le batem spuma tare si adaugam in ele nuca macinata.

Punem bezeaua peste gem si nivelam.

 Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 20-25 minute .

 Lasam la racit si apoi taiem prajitura in tava.

TIPS-URI

1

folositi alt gem daca doriti

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert felii olandeze- Prajitura frageda cu gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

anca_rm 1

26.05.2017, 08:00

merge dar nu va iesi la fel de fraged aluatui

dantes 1

26.05.2017, 13:27

Buna!

miki_a 1

26.05.2017, 13:36

Arată tare bine! Îmi plac rețetele de colecție!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta taraneasca cu gutui