Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apoi pudra de cacao, apa minerala lingura cu lingura, mixand incontinuu...
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam laptele caldut si 2 linguri de faina.
Lasam la dospit 15-20minute.
Cernem restul fainii intr-un castron incapator.
Facem o groapa la mijloc, turnam maiaua (drojdia dospita), apoi o acoperim indreptand faina inspre marginea castronului catre...
Separam pentru inceput albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apa minerala, apoi pudra de cacao si semintele de canepa iar la final incorporam spuma de albusuri si faina...
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin.
Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la final faina. Nu am trecut cantitate fixa de faina deoarece poate diferi in functie de ouale...
Punem zaharul la foc mic intr-o craticioara, il caramelizam si adaugam apa cu foarte mare grija, apoi lasam pe foc pana obtinem siropul.
Lasam la racit, apoi adaugam untul, oul,sarea, piperul,nucsoara,bicarbonatul de sodiu, amestecul de condimente pentru vin fiert.
Omogenizam, apoi adaugam...
Preparam mai intai siropul:
-punem zaharul brun intr-un ibric impreuna cu apa plata si aducem lichidul la punctul de fierbere.Adaugam esenta de vanilie, oprim focul si lasam la racit.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam ouale, batem spuma albusurile cu sarea.
Mixam...
Pentru inceput zdrobim biscuitii la robot.
Punem intr-un castron incapator dulceata de afine, crema de lapte si nuci, semintele decojite de floarea soarelui, zaharul vanilat, cel cu aroma de rom, zaharul din lapte, fulgii de ovaz, esenta de rom.
Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie...
– Se spala o ridiche neagra dupa care se sterge si se taie capacul si o felie din partea de jos pentru a forma baza.
– Se scobeste cu un cutit (astfel incat sa se lase circa 1 cm de la coaja)
– In spatiul format se pune miere de albine si se lasa pana dimineata (pe o...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem spuma albusurile cu praful de sare.
Intr-un castron separat mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie pana se albesc.
Adaugam apa minerala lingura...
Eu am preparat de seara foile pe rand,astfel:
-am prajit nuca usor, apoi am trecut nuca prin robot;
-am preincalzit cuptorul la 175 grade;
-am separat cate 3 albusuri de galbenusuri, le-am batut spuma cu cate un praf de sare, apoi am adaugat cate 3 linguri zahar tos si am mixat pana...
Pentru inceput preparam Kranzul : Punem intr-o craticioara zaharul la topit. Cand devine lichid si capata culoare aurie adaugam nuca, amestecam rapid sa se omogenizeze, tragem craticioara deoparte si apoi turnam zaharul pe o plansa de lucru din silicon. Lasam sa se raceasca complet, apoi zdrobim...
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade.
Apa se pune la fiert cu praful de sare.
Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta, apoi amestecam cu telul pana la omogenizare.
Lasam la racit,apoi mixam compozitia si adaugam rand pe...
Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei.
Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand zaharul se topeste oprim focul si lasam siropul la racit.
Preincalzim cuptorul la 200 grade....
Separam ouale; preincalzim cuptorul la 185 grade.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina.
Batem spuma albusurile cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cele 5 linguri...
Caramelizam zaharul, cand acesta devine lichid si capata culoare aurie adaugam cu foarte mare atentie apa si lasam pana se topeste zaharul.
Lasam la racit.
Intr-un bol incapator punem apa minerala, ouale, praful de sare, bicarbonatul de sodiu, semintele de susan si ceaiul de zahar ars...
Spalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece cu un burete curat.
Punem cartofii la fiert in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei ii curatam de coaja si ii trecem prin masina de tocat carne.
Spalam prunele si le scoatem samburii, impartindu-le totodata in doua.
Cand cartofii s-au...
Mai intai scoatrem semintele din rodie, le asezam intr-un castron.
Separam ouale, preincalzim cuptorul la 180 grade.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam praful de copt stins in 1 lingura zeama de lamaie....
Indepartam samburii din curmale,apoi le trecem prin robot sa se marunteasca.
Adaugam biscuitii peste pasta obtinuta din curmale, punem totul intr-un castron.
Adaugam zaharul pudra, semintele de canepa, pudra din coaja de struguri,branza ricotta,esenta de rom, cafeaua rece.
Amestecam...
Pentru inceput taiem cocolata alba bucatele.
Mixam untul cu sarea si zaharul pudra pana obtinem un amestec spumos.
Adaugam 2 linguri de Amaretto,ouale pe rand, apoi pudra de cacao.
Mixam 2-3 minute,apoi incorporam lingura cu lingura si faina proaspat cernuta.
Preincalzim cuptorul la...
Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc.
Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut.
Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul lichid cu faina,impingand cu mana faina dinspre margini spre centrul vasului.
Ne apucam de framantat,...
Separam ouale, preincalzim cuptorul la 185 grade.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu praful de copt si indulcitorul lichid pana isi dubleaza volumul.
Adaugam rand pe rand cele cinci linguri de apa minerala, apoi incorporam alternativ albusurile batute si...
Pentru inceput spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul cu scortisoara si indulcitorul Clio, pornim focul la ochiul aragazului si calim merele la foc potrivit cca 15 minute.
Adaugam perlele de Tapioca, lasam pe foc...
Intr-un bol incapator punem margarina Rama la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra si ouale.
Adaugam coaja rasa de la o lamaie mare, apoi praful de copt peste care stoarcem sucul de la 1 lamaie mare.
Adaugam esenta de lamaie si faina si framantam un aluat elastic pe care apoi in...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Spalam fructele, le stergem cu servetele absorbante de apa, apoi le feliem.
Separam albusurile de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de copt, adaugam in timp ce mixam uleiul in fir...
Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Intr-un castron incapator punem apa minerala,otetul si uleiul.
Adaugam in ce ordine vrem ingredientele uscate (mai putin cele doua linguri seminte de in si cele de canepa, pe care le vom folosi la decorat) si mixam foarte bine sa se omogenizeze amestecul....
Separam albusurile de galbenusuri.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Batem albusurile spuma cu praful de sare.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, pudra de turmeric pana isi dubleaza volumul.
Picuram uleiul in fir subtire mixand la viteza mare.
Turnam apoi tot in...
Pentru blat se separa ouale.
Din albusuri+praful de sare batem spuma.
Din galbenusuri + zahar + praf de copt mixate la viteza mare obtinem un amestec cremos in care adaugam apa minerala, apoi nuca macinata si la final incorporam faina in ploaie si albusurile batute spuma.
Preincalzim...
Separam mai intai ouale.
Nu uitam sa pornim cuptorul sa fie incins cand terminam de preparat amestecul pentruy blat. (175 grade)
Peste albusuri punem praful de sare si le batem spuma. Lasam spuma deoparte.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, turmericul si praful de copt pana isi dubleaza...
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Mixam laolalta urmatoarele ingrediente: 1 ou, 1/2 iaurt degresat,250 gr. branza de vaci degresata, praful de copt, amidonul, taratele de ovaz, indulcitorul si pudra de cacao.
Dupa ce am obtinut un amestec omogen, adaugam stafidele si le incorporam in...
Zdrobim bananele cu furculita,punem pasta obtinuta in vasul mixerului.
Adaugam ouale, zaharul pudra, praful de sare, untul topit, praful de copt si bicarbonatul.
Mixam sa obtinem un amestec omogen in care incorporam la final faina si ciocolata alba rasa ori taiata bucatele.
Preincalzim...
Musuroi de cartita
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi pudra de cacao, apa minerala lingura cu lingura, mixand incontinuu...
Gogosi pudrate
Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam laptele caldut si 2 linguri de faina. Lasam la dospit 15-20minute. Cernem restul fainii intr-un castron incapator. Facem o groapa la mijloc, turnam maiaua (drojdia dospita), apoi o acoperim indreptand faina inspre marginea castronului catre...
Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de biscuiti (reteta 900)
Separam pentru inceput albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul. Adaugam apa minerala, apoi pudra de cacao si semintele de canepa iar la final incorporam spuma de albusuri si faina...
Cornulete fragede cu dulceata
Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zaharul farin. Adaugam ouale pe rand, apoi zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie, lingura de smantana grasa iar la final faina. Nu am trecut cantitate fixa de faina deoarece poate diferi in functie de ouale...
Curcubeu de turta dulce
Punem zaharul la foc mic intr-o craticioara, il caramelizam si adaugam apa cu foarte mare grija, apoi lasam pe foc pana obtinem siropul. Lasam la racit, apoi adaugam untul, oul,sarea, piperul,nucsoara,bicarbonatul de sodiu, amestecul de condimente pentru vin fiert. Omogenizam, apoi adaugam...
Prajitura pentru Mos Nicolae
Preparam mai intai siropul: -punem zaharul brun intr-un ibric impreuna cu apa plata si aducem lichidul la punctul de fierbere.Adaugam esenta de vanilie, oprim focul si lasam la racit. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam ouale, batem spuma albusurile cu sarea. Mixam...
Cake Pops
Pentru inceput zdrobim biscuitii la robot. Punem intr-un castron incapator dulceata de afine, crema de lapte si nuci, semintele decojite de floarea soarelui, zaharul vanilat, cel cu aroma de rom, zaharul din lapte, fulgii de ovaz, esenta de rom. Amestecam cu mana pana obtinem o compozitie...
Sirop de ridiche neagra cu miere de albine
– Se spala o ridiche neagra dupa care se sterge si se taie capacul si o felie din partea de jos pentru a forma baza. – Se scobeste cu un cutit (astfel incat sa se lase circa 1 cm de la coaja) – In spatiul format se pune miere de albine si se lasa pana dimineata (pe o...
Chec cu lamaie si mac
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Intr-un castron separat mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt stins in zeama de la jumatate de lamaie pana se albesc. Adaugam apa minerala lingura...
Tort egiptean
Eu am preparat de seara foile pe rand,astfel: -am prajit nuca usor, apoi am trecut nuca prin robot; -am preincalzit cuptorul la 175 grade; -am separat cate 3 albusuri de galbenusuri, le-am batut spuma cu cate un praf de sare, apoi am adaugat cate 3 linguri zahar tos si am mixat pana...
Desert prajitura cu foi de nuca si crema de smantana cu ricotta
Pentru inceput preparam Kranzul : Punem intr-o craticioara zaharul la topit. Cand devine lichid si capata culoare aurie adaugam nuca, amestecam rapid sa se omogenizeze, tragem craticioara deoparte si apoi turnam zaharul pe o plansa de lucru din silicon. Lasam sa se raceasca complet, apoi zdrobim...
Choux a la creme cu dulceata de zmeura
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade. Apa se pune la fiert cu praful de sare. Cand atinge punctul de fierbere tragem cratita deoparte, punem toata cantitatea de faina proaspat cernuta, apoi amestecam cu telul pana la omogenizare. Lasam la racit,apoi mixam compozitia si adaugam rand pe...
Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Preparam mai intai siropul pentru a avea timp sa se raceasca la temperatura camerei. Apa se pune la fiert impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat, 150 gr. zahar tos,1/2 fiola esenta de rom. Cand zaharul se topeste oprim focul si lasam siropul la racit. Preincalzim cuptorul la 200 grade....
Prajitura cu prune si glazura de vanilie
Separam ouale; preincalzim cuptorul la 185 grade. Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt stins intr-o lingura zeama de lamaie pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand cele 5 linguri...
Banane infasurate in clatite cu susan, cu crema de ciocolata si lapte
Caramelizam zaharul, cand acesta devine lichid si capata culoare aurie adaugam cu foarte mare atentie apa si lasam pana se topeste zaharul. Lasam la racit. Intr-un bol incapator punem apa minerala, ouale, praful de sare, bicarbonatul de sodiu, semintele de susan si ceaiul de zahar ars...
Gomboti cu prune si ciocolata amaruie
Spalam foarte bine cartofii sub jet de apa rece cu un burete curat. Punem cartofii la fiert in coaja. Cand furculita patrunde usor in ei ii curatam de coaja si ii trecem prin masina de tocat carne. Spalam prunele si le scoatem samburii, impartindu-le totodata in doua. Cand cartofii s-au...
Pandispan bicolor cu rodie
Mai intai scoatrem semintele din rodie, le asezam intr-un castron. Separam ouale, preincalzim cuptorul la 180 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam praful de copt stins in 1 lingura zeama de lamaie....
Desert din biscuiti cu ricotta si curmale
Indepartam samburii din curmale,apoi le trecem prin robot sa se marunteasca. Adaugam biscuitii peste pasta obtinuta din curmale, punem totul intr-un castron. Adaugam zaharul pudra, semintele de canepa, pudra din coaja de struguri,branza ricotta,esenta de rom, cafeaua rece. Amestecam...
Briose negre cu ciocolata alba
Pentru inceput taiem cocolata alba bucatele. Mixam untul cu sarea si zaharul pudra pana obtinem un amestec spumos. Adaugam 2 linguri de Amaretto,ouale pe rand, apoi pudra de cacao. Mixam 2-3 minute,apoi incorporam lingura cu lingura si faina proaspat cernuta. Preincalzim cuptorul la...
Cornuri Bratislava (cu umplutura de mac si nuca)
Cernem faina intr-un bol incapator, facem o groapa la mijloc. Punem sarea si drojdia in groapa formata, adaugam zaharul si turnam laptele caldut. Lasam 5 minute,apoi acoperim amestecul lichid cu faina,impingand cu mana faina dinspre margini spre centrul vasului. Ne apucam de framantat,...
Prajitura racoritoare cu ricotta si litchi
Separam ouale, preincalzim cuptorul la 185 grade. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu praful de copt si indulcitorul lichid pana isi dubleaza volumul. Adaugam rand pe rand cele cinci linguri de apa minerala, apoi incorporam alternativ albusurile batute si...
Prajitura rasturnata cu mere
Pentru inceput spalam merele, le curatam de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le punem intr-o cratita, adaugam zaharul cu scortisoara si indulcitorul Clio, pornim focul la ochiul aragazului si calim merele la foc potrivit cca 15 minute. Adaugam perlele de Tapioca, lasam pe foc...
Fursecuri cu lamaie glazurate si decorate
Intr-un bol incapator punem margarina Rama la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra si ouale. Adaugam coaja rasa de la o lamaie mare, apoi praful de copt peste care stoarcem sucul de la 1 lamaie mare. Adaugam esenta de lamaie si faina si framantam un aluat elastic pe care apoi in...
Prajitura pufoasa si aromata cu fructe si seminte
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Spalam fructele, le stergem cu servetele absorbante de apa, apoi le feliem. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul si praful de copt, adaugam in timp ce mixam uleiul in fir...
Negresa de post cu cocos,seminte de in si de canepa
Preincalzim cuptorul la 200 grade. Intr-un castron incapator punem apa minerala,otetul si uleiul. Adaugam in ce ordine vrem ingredientele uscate (mai putin cele doua linguri seminte de in si cele de canepa, pe care le vom folosi la decorat) si mixam foarte bine sa se omogenizeze amestecul....
Prajitura ninsa cu strugurei rosii, seminte de chia si de canepa
Separam albusurile de galbenusuri. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, pudra de turmeric pana isi dubleaza volumul. Picuram uleiul in fir subtire mixand la viteza mare. Turnam apoi tot in...
Prajitura After Eight (reteta 800)
Pentru blat se separa ouale. Din albusuri+praful de sare batem spuma. Din galbenusuri + zahar + praf de copt mixate la viteza mare obtinem un amestec cremos in care adaugam apa minerala, apoi nuca macinata si la final incorporam faina in ploaie si albusurile batute spuma. Preincalzim...
Prajitura cu fructe, crema de vanilie si frisca
Separam mai intai ouale. Nu uitam sa pornim cuptorul sa fie incins cand terminam de preparat amestecul pentruy blat. (175 grade) Peste albusuri punem praful de sare si le batem spuma. Lasam spuma deoparte. Galbenusurile le mixam cu zaharul, turmericul si praful de copt pana isi dubleaza...
Briose cu branza, stafide,rom si frisca
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Mixam laolalta urmatoarele ingrediente: 1 ou, 1/2 iaurt degresat,250 gr. branza de vaci degresata, praful de copt, amidonul, taratele de ovaz, indulcitorul si pudra de cacao. Dupa ce am obtinut un amestec omogen, adaugam stafidele si le incorporam in...
Briose cu banane si icing de zmeura
Zdrobim bananele cu furculita,punem pasta obtinuta in vasul mixerului. Adaugam ouale, zaharul pudra, praful de sare, untul topit, praful de copt si bicarbonatul. Mixam sa obtinem un amestec omogen in care incorporam la final faina si ciocolata alba rasa ori taiata bucatele. Preincalzim...