Nicio zi fara ciocolata ;)
Blat:
Sirop:
Crema de biscuiti:
Crema mouse de ciocolata:
Glazura:
Decor:
Separam pentru inceput albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apa minerala, apoi pudra de cacao si semintele de canepa iar la final incorporam spuma de albusuri si faina proaspat cernuta, alternandu-le pana la incorporarea cantitatilor mentionate la ingrediente.
Preincalzim cuptorul la 170 grade.
Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia obtinuta in tava. Nivelam compozitia in strat uniform. Dam la cupto pentru 35 minute pana trece testul cu scobitoarea.
Lasam la racit blatul, apoi il taiem in doua pe orizontala.
Pentru sirop amestecam zaharul cu esenta de rom si apa, lasam la foc mic pana se topeste zaharul.
Cand siropul s-a racorit il distribuim cu o lingura peste blat pe toata suprafata acestuia, atat pe partea care va forma baza prajiturii, cat si pe partea superioara.
Biscuitii se zdrobesc la robot. Adaugam restul ingredientelor enumerate la crema de biscuiti si amestecam cu lingura. Distribuim apoi crema peste blatul insiropat.
Pentru mouse-ul de ciocolata rupem ciocolata bucati, o punem la topit in cca 100 ml frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Lasam la racorit, apoi la racit la frigider cca 30 minute.
Gelatina se hidrateaza in 50ml apa rece pentru 10 minute. O trecem apoi cateva secunde prin cuptorul cu microunde pana devine lichida.
Frisca se mixeaza cu crema de ciocolata scoasa de la frigider. Turnam in fir subtire si gelatina lichida si mixam pana la incorporarea completa.
Mouse-ul de ciocolata se repartizeaza in strat uniform peste stratul format din crema de biscuiti, apoi asezam partea superioara a blatului, presam usor si lasam prajitura la rece 2-3 ore.
Scoatem prajitura de la frigider, portionam, asezam pe hartiute de briose.
Glazura se prepara simplu, topind la foc mic intr-o craticioara ciocolata in 2-3 linguri de lapte.
Decoram fiecare prajitura cu glazura.
Batem frisca, folosim un posh pentru decorarea prajiturilor ia la final asezam ornamentele dupa inspiratie.
Pofta buna!