Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de biscuiti (reteta 900)

de Valclaudia in Prajituri, 2 Feb 2016 | 5534 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata ;)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua de casa
  • 7 linguri zahar tos
  • un praf de sare
  • 7 linguri apa minerala
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri seminte de canepa decorticate
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta

Sirop:

  • 100ml apa
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri zahar

Crema de biscuiti:

  • 100 g biscuiti cu tarate
  • 150 g biscuiti populari
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri seminte de canepa decorticate
  • 200 ml frisca lichida

Crema mouse de ciocolata:

  • 300ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina + 50 ml apa rece
  • 200 g ciocolata amaruie

Glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 2-3 linguri lapte

Decor:

  • 200 ml frisca lichida
  • ornamente de ciocolata si cafea
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de biscuiti (reteta 900):

Separam pentru inceput albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apa minerala, apoi pudra de cacao si semintele de canepa iar la final incorporam spuma de albusuri si faina proaspat cernuta, alternandu-le pana la incorporarea cantitatilor mentionate la ingrediente.

Preincalzim cuptorul la 170 grade.

Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia obtinuta in tava. Nivelam compozitia in strat uniform. Dam la cupto pentru 35 minute pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit blatul, apoi il taiem in doua pe orizontala.

Pentru sirop amestecam zaharul cu esenta de rom si apa, lasam la foc mic pana se topeste zaharul.

Cand siropul s-a racorit il distribuim cu o lingura peste blat pe toata suprafata acestuia, atat pe partea care va forma baza prajiturii, cat si pe partea superioara.

Biscuitii se zdrobesc la robot. Adaugam restul ingredientelor enumerate la crema de biscuiti si amestecam cu lingura. Distribuim apoi crema peste blatul insiropat.

Pentru mouse-ul de ciocolata rupem ciocolata bucati, o punem la topit in cca 100 ml frisca lichida intr-o craticioara la foc mic. Lasam la racorit, apoi la racit la frigider cca 30 minute.

Gelatina se hidrateaza in 50ml apa rece pentru 10 minute. O trecem apoi cateva secunde prin cuptorul cu microunde pana devine lichida.

Frisca se mixeaza cu crema de ciocolata scoasa de la frigider. Turnam in fir subtire si gelatina lichida si mixam pana la incorporarea completa.

Mouse-ul de ciocolata se repartizeaza in strat uniform peste stratul format din crema de biscuiti, apoi asezam partea superioara a blatului, presam usor si lasam prajitura la rece 2-3 ore.

Scoatem prajitura de la frigider, portionam, asezam pe hartiute de briose.

Glazura se prepara simplu, topind la foc mic intr-o craticioara ciocolata in 2-3 linguri de lapte.

Decoram fiecare prajitura cu glazura.

Batem frisca, folosim un posh pentru decorarea prajiturilor ia la final asezam ornamentele dupa inspiratie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mouse de ciocolata si crema de biscuiti (reteta 900)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

RuxyRux 1

03.02.2016, 13:41

Wow Val! Ce prajitura sofisticata superba felicitari scumpa prietena! La cat mai multe retete minunate ca tine!

- Andreea - 1

03.02.2016, 17:54

Constelatialeu 1

03.02.2016, 18:43

Felicitari, Valurito !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Ole