Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apoi pudra de cacao, apa minerala lingura cu lingura, mixand incontinuu pana la incorporare.
Peste acest amestec punem cate o lingura de faina proaspat cernuta si una de spuma de albusuri, amestecam usor cu o lingura din lemn, apoi repetam procedura pana la incorporarea completa a albusurilor batute si a fainii.
Tapetam tava rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 30-35 minute pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam la racit, apoi scobim blatul, vezi foto.
Curatam bananele de coaja si le asezam in blat.
Pentru crema mixam ingredientele pana obtinem o crema ferma.
Peste banane punem crema, dam prajiturii forma de cupola, apoi presaram peste crema firimiturile obtinute prin scobirea blatului.
Apasam usor cu palmele sa se lipeasca de crema, dam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!