Am ales o combinatie delicioasa de ciocolata, nuca si menta pentru a sarbatori alaturi de voi reteta cu numarul 800 >:d<
Blatul:
Siropul:
Crema:
Glazura:
Decor:
Pentru blat se separa ouale.
Din albusuri+praful de sare batem spuma.
Din galbenusuri + zahar + praf de copt mixate la viteza mare obtinem un amestec cremos in care adaugam apa minerala, apoi nuca macinata si la final incorporam faina in ploaie si albusurile batute spuma.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Ungem tava cu ulei, o tapetam apoi cu faina si turnam amestecul in tava.
Coacem blatul la temperatura potrivita pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul din tava si il lasam la racit.
Pentru crema se pune ciocolata amaruie intr-o craticioara la foc mic, impreuna cu 100 ml frisca vegetala. Amestecam si cand ciocolata este topita complet dam deoparte de pe foc si incorporam 1 lingurita esenta de menta.
Lasam la racit si dam la frigider pentru 1 ora.
Gelatina se pune la hidratat in 50 ml apa rece.
Dupa 10 minute o diluam pe baie de aburi si o turnam peste crema scoasa de la frigider.
Mixam crema si adaugam restul de frisca.
Preparam siropul: punem apa cu zaharul la foc mic, lasam pana incepe sa clocoteasca. Dam deoparte si adaugam 1 lingurita esenta de menta.
Taiem blatul rece in doua pe verticala (nu pe orizontala!), apoi il insiropam.
Asezam o parte intr-o tavita.ungem in strat gros crema de ciocolata (lasam deoparte cateva linguri pentru decor).
Asezam cea dea doua parte din blat, presam usor si decupam apoi cu inelul de bucatarie cerculete din prajitura. Depinde de diametrul inelului folosit, mie mi-au iesit 12 prajiturele.
Asezam portiile de prajitura pe o tava si preparam glazura: topim la foc mic intr-o craticioara 150 g ciocolata amaruie in 50 ml frisca lichida.
Decoram prajiturelele cu glazura de ciocolata, apoi cu granule de zahar colorat in verde, adaugam cate un mot din crema ramasa iar a final decoram prajiturelele cu bucatele de ciocolata After Eight.
Lasam la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!