publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura cu foi de cartofi si umplutura de gem
Prepararea foilor: Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam foarte bine. Fierbem cartofii in apa cu un praf de sare, pana patrunde furculita usor in ei. Ii scurgem apoi bine de apa, ii lasam la racorit. Amestecam cartofii cu zaharul, praful de copt, margarina si faina, obtinem un...
Cornulete cu dulceata si nuca
Nuca se macina si se amesteca cu dulceata de capsuni si gemul de prune. Lichefiem drojdia ci sarea si zaharul. Peste drojdie turnam toate ingredientele lichide, apoipunem faina si framantam un aluat elastic. Lasam aluatul la dospit pentru cel putin o ora, apoi rupem bucati de aluat pe...
Tigaie de legume
Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Punem uleiul in tigaie, adaugam varzutele de Bruxelles spalate si ceapa tocata, apoi ardeiul taiat bucati si lasam legumele la sotat cca 5 minute. Adaugam apoi legumele din borcan, mazarea scursa din conserva, asezonam cu sare si piper dupa gust,punem cca...
Pulpe de pui cu hrean si mustar la cuptor
Spalam pulpele si le curatam bine de puf sub jet de apa rece. Fierbem pulpele cca 20 minute in apa cu putina sare, indepartam spuma de la suprafata apei la nevoie. Lasam pulpele la scurs si racit complet. Din mustar si hrean formam o pasta in care imbracam pulpele, presaram apoi sare, piper,...
Fursecuri de post cu nuca si ciocolata
Mixam margarina cu nuca macinata si zaharul pana la omogenizare. Adaugam praful de copt, zaharul aromat cu scortisoara, pudra de ghimbir si la final faina proaspat cernuta. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Umplem pistolul de fursecuri cu amestecul obtinut si formam discurile de aluat...
Salata de ciuperci cu maioneza si praz
Curatam si spalam ciupercile. Le tocam foarte marunt si le fierbem 10 minute in apa cu putina sare. Le scurgem foarte bine de apa. Prazul se spala si se toaca marunt. Ardeiul se spala si se taie cubulete marunte. Facem maioneza de casa dintr-un galbenus fiert si unul crud+150 ml...
Cartofi gratinati
Cartofii se spala si se fierb in coaja pana patrunde usor furculita in ei. Se trec sub jet de apa rece cateva secunde, se scurg de apa si se curata de coaja. Feliem cartofii si ii asezam in forma termorezistenta. Peste cartofi presaram untul ras,banzeturile rase, apoi turnam ouale batute cu sare...
Bezele cu nuca de cocos
Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Le batem spuma cu praful de sare si zaharul (farin si tos in acelasi timp) pana obtinem o spuma ferma. Adaugam fulgii de cocos si mixam pana la incorporarea acestora in spuma obtinuta. Preincalzim cuptorul la 175 grade. C u ajutorul unui pos...
Reteta de iahnie de fasole rapida, cu fasole din conserva
Preparare Reteta de iahnie de fasole rapida, cu fasole din conserva Morcovul se curata si se spala, apoi se taie rondele. Ceapa se curata, se spala si te toaca marunt. Intr-o cratita punem uleiul la incins, apoi adaugam morcovul, il sotam 2-3 minute la foc mic si adaugam apoi ceapa tocata. Eu...
Pilaf de orez cu ciuperci
Ciupercile se curata si se spala, apoi se taie feliute. Morcovul se curata, se spala si se trece pe razatoare pentru a obtine rondele subtiri. Prazul spalat se taie rondele si se pune in cratita la calit in 4 linguri ulei, impreuna cu morcovul siciupercile. Presaram sare si piper dupa...
Supa rapida cu galuste
Curatam si spalam ceapa si morcovul. Dam morcovul pe razatoare si obtinem dicuri de morcov foarte subtiri. Calim 2-3 minute morcovul in 2 linguri de ulei, adaugam apa rece, ceapa intreaga, sare dupa gust si mixul de piper. Lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie discurile de morcov....
Briose de post cu fructe, seminte si cacao
Scoatem pulpa din fructele kiwi cu ajutorul unei lingurite, o mixam apoi in robot impreuna cu semintele de floarea soarelui si cu stafidele. Adaugam apa minerala, zaharul,uleiul, apoi punem praful de cacao, faina lingura cu lingura,praful de copt stins intr-o lingurita zeama de lamaie. La...
Melci cu finetti,dulceata de trandafiri si nuca
Laptele caldut se toarna peste drojdia zdrobita in prealabil si frecata cu un praf de sare si putin zahar tos. Adaugam 2 linguri de faina si lasam sa se umfle putin amestecul obtinut, in timp ce acoperim vasul cu un servet curat de bucatarie (cca 15 minute). Intr-un castron incapator cernem faina...
Legume natur
Curatam si spalam legumele. Morcovul se cresteaza din loc in loc pe lungime si scoatem cate o fasie subtire, apoi il feliem dupa preferinta, obtinem astfel rondele cu aspect de floare. Cartofii se feliaza cu cutitul de feliat branza. Punem rondelele de legume intr-o oala la fiert in apa...
Coaste in bere la cuptor cu aroma de leurda
Spalam coastele si le portionam dupa preferinta. Le asezam intr-un castron, turnam berea rece peste ele, adaugam boabele de piper, sare dupa gust si acoperim castronul cu folie alimentare, apoi il lasam cateva ore la rece in frigider. Scoatem coastele marinate de la frigider, le asezam in...
Garnitura de legume la tigaie
Curatam si spalam legumele. Taiem prazul rondele, ardeiul rosu il taiem cubulete si ardeiul galben, fasii. Punem 3 linguri de ulei in tigaie, tigaia se asaza la foc potrivit . Adaugam prazul si ardeii, lasam sa se soteze usor legumele. Adaugam buchetelele de broccoli, 1/2 cana apa...
Salata de morcov, castravete si praz cu maioneza
Preparam maioneza din galbenusurile celor doua oua fierte+un galbenus crud, ulei si mustar. Spalam castravetele si morcovul curatat de coaja, le trecem pe razatoare (morcovul pe partea cu ochiuri fine iar castravetele pe partea cu ochiuri mari). Castravetele ras il stoarcem in mana sa...
Snitele in crusta de ovaz cu garnitura de orez si soia
Carnea se spala, apoi se taie felii, se aseaza intre doua folii de plastic si se bate cu ciocanul de snitele. Condimentam carnea si o lasam peste noapte la rece. A doua zi batem ouale intr-un castronel cu un praf de sare. Intr-o farfurie punem faina alba si in alta farfurie fulgii de...
Piept de porc fiert in zeama de varza
Pieptul de porc se spala in apa rece, se taie bucati dupa preferinta (eu l-am taiat doar in doua) si se pune la fiert in zeama de varza la foc mic. Adaugam amestecul de boabe de piper si 1/2 lingurita boia de ardei dulce, apoi lasam sa fiarba pieptul pana patrunde furculita usor in carne....
Prajitura aromata si colorata
Pentru foi punem intr-o craticioara la foc mic zaharul impreuna cu mierea si margarina. Lasam pe foc pana se topeste zaharul si amestecul obtinut capata culoare aramie. adaugam bicarbonatul de sodiu si laptele, apoi dam deoparte craticioara pana se raceste amestecul. Adaugam oul si faina,...
Saratele cu nuca si branza
Margarina si telemeaua se trec pe razatoarea fina. Nuca se macina si se adauga peste margarina si branza. Adaugam faina, amestecam si obtinem un aluat gras pe care-l tinem o ora la rece. Intindem apoi aluatul pe masa infainata, decupam saratelele dupa formele dorite. Preincalzim...
Friptura de porc la tava
Spalam pulpa de porc si o taiem felii de grosimea dorita. Presaram sare si piper peste feliile de carne. Amestecam bulionul cu pasta de ardei si gogosari. Turnam amestecul obtinut peste bucatile de carne, le lasam cca 30 minute la marinat in frigider, apoi asezam carnea in tava adanca a...
Salata de cruditati cu maioneza
Curatam si spalam legumele. Scurgem porumbul de lichid. Ardeiul se taie cubulete marunte. Morcovul si telina se trec pe razatoarea cu ochiuri fine. Dintr-un galbenus crud si unul fiert+1 lingurita mustar+100 ml ulei, preparam cca 3 linguri de maioneza de casa. Asezonam cu marar...
Focaccia colorata
Punem drojdia intr-un castron si o lichefiem, adica o amestecam cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, semintele de in si faina. Framantam un aluat elastic, la final adaugam uleiul de masline. Ungem o tava cu ulei, preincalzim cuptorul la 175 grade. Intindem aluatul cu podul...
Fursecuri cu lamaie
Margarina (la temperatura camerei) se mixeaza cu 150 gr. zahar pudra, pana devine spumoasa. Adaugam ouale pe rand, mixam. Apoi adaugam coaja rasa de la lamaie si praful de copt stins in zeama de lamaie. La final incorporam faina, ar trebui sa fie suficienta dar in functie de ouale folosite,...
Fursecuri glazurate cu umplutura de nuca
Prepararea aluatului: Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei. O mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de lamaie pana obtinem un amestec spumos. Adaugam pe rand esenta de vanilie,galbenusul, mixam, apoi oul intreg, iar mixam pana omogenizam bine amestecul. La...
Cochilii cu ciocolata si menta
Margarina la temperetura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spumoasa. Adaugam oul, esenta de menta,ciocolata topita, pudra de cacao, mixam in continuare. La final incorporam si faina, vom obtine un amestec pastos din care vom forma cochilii de melc cu ajutorul unui posh in tava...
Briose de post cu mac si gust de citrice
Preincalzim cuptorul la 175 grade. Trecem lamaia si jumatate din cantitatea de fructe deshidratate prin robot. Intr-un castron din plastic incapator punem fructele maruntite,uleiul, zaharul, bicarbonatul de sodiu si mixam la viteza mare cca 5 minute. Adaugam apoi apa minerala, faina,...
Ciorba de post cu legume,orez si busuioc
Curatam si spalam legumele Ceapa o tocam marunt si o calim usor in ulei. Adaugam apoi telina si pastarnacul taiate cubulete, rondelele de morcov, bucatile/fasiile de ardei. Sotam legumele la foc iute cca 5 minute, amestecand sa nu se prinda de oala. Adaugam bobitele de mustar, sare si...
Garnitura din mix de orez
Curatam si spalam ceapa si ardeiul. Punem uleiul in cratita la incins, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat fasii, sotam pana devine ceapa translucida. Adaugam boabele de mustar,sare si piper dupa gust, apoi orezul. Lasam sa se caleasca orezul 2-3 minute, dupa care punem 1 cana cu apa...