reteta de post preluata de la Georgiana78 cu multumiri >:d< E perfecta aceasta prajitura, v-o recomand!
Foi:
Umplutura:
Glazura:
Prepararea foilor: Curatam cartofii de coaja, ii taiem cubulete si ii spalam foarte bine. Fierbem cartofii in apa cu un praf de sare, pana patrunde furculita usor in ei. Ii scurgem apoi bine de apa, ii lasam la racorit. Amestecam cartofii cu zaharul, praful de copt, margarina si faina, obtinem un aluat elastic pe care il impartim in 3 parti egale. O parte o amestecam apoi cu pudra de cacao.
Preincalzim cuptorul la 175 grade. Ungem tava cu ulei, intindem intai o parte de aluat alb pe masa de lucru infainata, o transferam in tava unsa, impungem din loc in loc aluatul cu furculita. Ungem peste foaia din tava un strat de gem acrisor, presaram 50 gr. nuca de cocos. Intindem apoi aluatul maro, il transferam peste stratul de gem in tava, din nou impungem prajitura din loc in loc cu furculita. Ungem foaia maro cu alt strat de gem, presaram alte 50 gr. nuca de cocos iar la final acoperim prajitura cu cea de-a treia foaie, respectiv cea deschisa la culoare. Din nou o impungem cu furculita si dam apoi prajitura la copt pentru 35 minute pana se rumeneste frumos. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racit in tava. Topim intr-o craticioara ciocolata amaruie in 4-5 linguri de apa, glazuram cu amestecul obtinut prajitura rece si la final presaram nuca de cocos pentru decor. Lasam 1 ora sa se intareasca glazura, portionam si servim.
Pofta buna!