publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.
Bucataras.ro
[email protected]
Ficatei dietetici la tigaie
Curatam ficatul de pielite, presaram putin piper peste el si il punem in tigaia antiaderenta cu 1/4 cana apa. Lasam tigaia acoperita la foc potrivit. Morcovul se curata de coaja, se spala, se taie rondele si se fierbe in apa cu putina sare. Varza o tocam marunt si o frecam in mana cu un...
Painici cu tarate,chia si psillium
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu sarea. Galbenusurile se mixeaza cu semintele chia si psillium. Adaugam peste galbenusuri branza degresata si iaurtul degresat, mixam. Adaugam taratele de ovaz, le amestecam cu galbenusurile, branza si iaurtul. Adaugam...
Nuggets Dukan
Spalam pieptul de pui si il taiem fasii de marimea dorita. Amestecam taratele de ovaz cu sarea, piperul si praful de boia intr-un castron. Preincalzim cuptorul la 170 grade. Captusim o tava cu hartie de copt. Trecem bucatelele de carne prin taratele condimentate si le asezam pe hartie...
Ciorba de galuste cu rosii si busuioc
In oala punem 2 linguri de ulei la incins. Adaugam ceapa tocata, morcovul si pastarnacul taiate bucati si lasam sa se caleasca cca.5 minute. Adaugam rosiile pasate, sare si piper dupa gust, mixul de piper, foaia de dafin si apa. Acoperim oala si lasam la fiert pana se inmoaie legumele....
Mini pizza lacto-vegetariana
Punem drojdia cu zaharul si praful de sare intr-un castron, adaugam semintele de mac si cele de in. Amestecam pana se lichefiaza drojdia. Adaugam apa calduta, apoi faina si amestecam. Punem uleiul si framatam pana se deprinde aluatul de amini. Rupem bucati din aluat si le asezam in...
Chiftelute din carne cu cartofi
Curatam cartofii, ii spalam si ii trecem pe razatoarea fina. Feliile de paine le trecem sub jet de apa rece, le stoarcem apoi in maini sa scurgem apa si zdrobim painea peste cartofii rasi. Adaugam carnea tocata, usturoiul pisat,1 ou si condimente dupa gust. Amestecam toate ingredientele...
Sarmalute de post cu legume si pasat
Desprindem foile de varza cu grija sa ramana cat mai intregi. Daca varza este prea sarata lasam frunzele in apa rece la desarat pentru cca 30 minute. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam si o punem la calit in 4-5 linguri de ulei impreuna cu morcovul si pastarnacul trecute pe...
Minilangosi cu branza si marar
Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida. Adaugam apa calduta, faina si framantam un aluat elastic. La final adaugam uleiul si framantam in continuare pana se deprinde aluatul de pe maini si de pe vasul in care il preparam. Acoperim aluatul si il lasam la dospit in loc...
Supa de telina cu rosii si crutoane
Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Telina o trecem prin robot sa o maruntim. Punem uleiul la incins intr-o oala, adaugam telina, ardeiul tocat si ceapa taiata bucatele, le inabusim cateva minute apoi adaugam sare si piper dupa gust si 1,5l apa. Acoperim supa si lasam la...
Pancakes cu sos de ciocolata , nuca si capsuni
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu 25 g zahar. Mixam galbenusurile cu untul topit uleiul si praful de copt, adaugam apoi laptele iar la final faina proaspat cernuta. Omogenizam bine amestecul, apoi incorporam spuma de albusuri. Incingem...
Prajitura crocanta,prajitura cu ananas, capsuni si afine
Amestecam drojdia cu laptele caldut, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam oul, uleiul si faina, framantam un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit in loc ferit de curenti cca 60 minute. Pentru firimituri amestecam zaharul cu faina si zaharul vanilat, adaugam faina si untul...
Spanac de post cu jumarele din soia
Punem soia la hidratat cateva minute, apoi la fiert la foc mic in putina apa cu sare. Lasam sa fiarba cca 5 minute, pana se umfla si patrunde usor furculita in bucatelele de soia. Scurgem apa in care a fiert, adaugam 3 linguri de ulei si lasam la prajit la foc potrivit pana se rumeneste dupa...
Eclere cu aroma de fistic (reteta 700)
Cojile: punem apa, praful de sare si uleiul la foc pana aducem lichidul punctul de fierbere. Tragem vasul deoparte, adaugam faina toata si cu ajutorul mixerului omogenizam foarte bine amestecul. Lasam la racit. Preincalzim cuptorul la temperatura ridicata (220 grade) Mixand in continuu,...
Briose cu nuca si merisoare
Separam albusurile de galbenusuri. Peste cele 6 albusuri + cele 4 de la separarea anterioara adaugam 150 gr. zahar pudra + un praf de sare. Mixam pana obtinem albusurile batute spuma. Galbenusurile se freaca spuma cu restul de zahar+praful de copt+pudra de turmeric pana isi dubleaza volumul....
Pilaf de orez cu soia si ciuperci la tigaie
Curatam si spalam ceapa si ardeii. Punem soia la fiert in apa cu sare pentru 10 minute, apoi o lasam la scurs. Calim ceapa intr-o cratita cu ardei,adaugam rosia taiata bucatele. Orezul spalat se pune peste legumele sotate, adaugam 2 cani de apa rece si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se...
Garnitura de cartofi cu busuioc si soia prajita
Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ii trecem sub jet de apa rece, ii curatam si ii taiem felii. Ardeiul se spala, se taie fasii ori rondele si se pune intr-o tigaie antiaderenta la foc iute, presaram sare si piper dupa gust si lasam la foc pana se inmoaie putin ardeiul. Adaugam rondelele de...
Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz
Cartofii fierti in coaja se curata, se trec pe razatoarea fina. Adaugam cascavalul ras, branza trecuta tot pe razatoarea fina, oul, patrunjelul, ienibaharul macinat, pesmetul. Amestecam, formam chiftelute de marimea dorita pe care le trecem prin uu batut, apoi prin faina si le asezam in...
Pizza cu seminte si branzeturi
Amestecam drojdia cu zaharul si putina sare pana devine lichida. Adaugam apoi apa calduta, faina si amesctecam pana obtinem un aluat elastic. Adaugam uleiul, mai framantam pana se incorporeaza uleiul in aluat si lasam apoi aluatul acoperit in loc ferit de curenti pana isi dubleaza volumul....
Salata de broccoli cu maioneza si marar
Spalam broccoli sub jet de apa rece, il punem la fiert in apa cu sare cca 20 minute la foc potrivit. Este fiert atunci cand furculita patrunde usor in cotor. Intre timp preparam maioneza in casa. Mixam galbenusul de la oul fiert cu galbenusul de la oul crud, adaugam ulei in fir subtire, apoi...
Bulete din cartofi, branza si cascaval cu marar
Spalam cartofii foarte bine sub jet de apa rece si ii fiebem in coaja pana patrunde furculita usor in ei. Ii trecem apoi sub set de apa rece din nou, ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Peste cartofi spargem cele doua oua si adaugam branza de burduf, telemeaua rasa si...
Eclere a la Gaby_d
Punem apa cu sarea si uleiul intr-o cratita si le lasam sa dea in clocot la foc iute. Tragem cratita deoparte, punem toata faina si amestecam repede ingredientele cu un tel pana obtinem o coca omogena. Lasam la racit. Tot cu telul amestecam aluatul in timp ce adaugam pe rand toate ouale....
Ciorba de linte cu prosciutto
Curatam legumele, le spalam sub jet de apa rece. Ceapa tocata marunt o calim in ulei 2- minute, adaugam feliile de prosciute taiate fasii, apoi boabele de linte uscata. Punem apa rece, adaugam foaie dae dafin, asezonam cu sare si piper dupa gust,adaugam si bobitele de mustar si lasam sa fiarba...
Prajitura Bounty
Pentru blat: Preincalzim cuptorul la 175 grade.Batem spuma ouale cu praful de copt, praful de sare,zaharul si pudra de cacao cca 10 minute.Adaugam apoi untul la temperatura camerei, mixam pana se obtine un amestec omogen.Adaugam 4 linguri de lapte si faina in ploaie, amestecam totul foarte...
Lipii cu branza si cartofi pe tigaie
Punem piureul intr-un castron incapator, adaugam apa calduta, drojdia, sarea si zaharul. Amestecam, adaugam branza telemea trecuta pe razatoarea cu ochiuri fine, apoi faina cat cuprinde. Amestecam, obtinem un aluat elastic din care vom rupe bucati pe care le intindem pe masa de lucru...
Ciorba de ciuperci cu galuste si fidea
Curatam si spalam legumele. Ciupercile se trec prin robot sa obtinem un fel de pasta. Ceapa se taie marunt, morcovul se taie rondele, apoi se calesc cateva minute in ulei la foc mic. Adaugam boabe de piper si sare dupa gust, presaram un praf de busuioc uscat, adaugam ciupercile ,maruntite, apoi...
Mucenici moldovenesti
Am cernut faina intr-un castron incapator. Am lichefiat drojdia cu un praf de sare si 1 lingurita de zahar, apoi am adaugat apa calduta si coaja rasa de lamaie. Am facut o groapa in faina din castron, amestecul lichid l-am turnat in centru, apoi am incorporat faina de pe margini si am inceput...
Pizza rapida pe aluat cumparat
Lasam la dezghetat aluatul de pizza cumparat, apoi il intindem in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem intreaga suprafata a aluatului cu pasta de tomate, presaram busuioc uscat dupa gust. Mie mi-a ramas o fasie de aluat datorita faptului ca tava n-a fost pe marimea lungimii acestuia, asa...
Paine cu branza de burduf,ceapa rosie,chimen si susan
500 gr. faina cernuta se pun intr-un bol incapator. Facem o groapa la mijloc, punem 10 gr. drojdie zdrobita intre degete iar celelalte 15 gr. le lichefiem amestecandu-le cu sare si zahar, apoi turnam 300 ml apa calduta peste drojdie. Turnam in groapa formata acest amestec, incorporam apoi...
Ciorba de brocolli si porumb
Legumele se curata si se spala foarte bine sub jet de apa rece. Punem in oala 3-4 linguri de ulei, apoi adaugam prazul, ardeiul si morcovul, toate aceste legume taiate bucati. Lasam sa se caleasca cca 5 minute la foc mic. Adaugam sare si piper dupa gust, castravetele taiat bucatele si porumbul...
Paste cu sos de rosii cu ciuperci
Fierbem pastele in apa cu sare urmand instructiunile de pe ambalaj. Le scurgem de apa si le lasam deoparte pana preparam sosul. Curatam usturoiul si il tocam marunt, apoi il calim in ulei. Adaugam ciupercile curatate, spalate si taiate felii, punem sare si piper dupa gust, acoperim...