Snitele in crusta de ovaz cu garnitura de orez si soia

de Valclaudia in Porc, 8 Feb 2015 | 5428 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru pilaf:

  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov potrivit
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr. soia granulata
  • 150 gr. orez
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • 2 lingurite sos de soia
  • patrunjel verde

Pentru snitele:

  • pulpa de porc, cca 500 gr.
  • sare, piper, marar uscat pentru condimentat carnea
  • 2 oua
  • 3 linguri faina alba
  • 100 gr. fulgi de ovaz
  • ulei pentru prajit

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele in crusta de ovaz cu garnitura de orez si soia:

Carnea se spala, apoi se taie felii, se aseaza intre doua folii de plastic si se bate cu ciocanul de snitele.

Condimentam carnea si o lasam peste noapte la rece.

A doua zi batem ouale intr-un castronel cu un praf de sare.

Intr-o farfurie punem faina alba si in alta farfurie fulgii de ovaz.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie, trecem fiecare felie de carne prin faina, apoi prin ou batut iar la final prin fulgii de ovaz apoi le asezam in tigaie in ulei incins si le lasam sa se prajeasca uniform pe ambele parti, pana devin snitelele aurii.

Le scoatem pe servete absorbante de bucatarie sa scapam de uleiul in exces.

Pentru pilaf curatam ceapa si morcovul, le spalam si le taiem cubulete.

Le punem la sotat in doua linguri de ulei pana se inmoaie legumele,presaram bobitele de mustar, sare si piper dupa gust, adaugam orezul clatit in apa rece si punem 250 ml apa rece in cratita peste toate ingredientele enumerate mai devreme.

Amestecam din cand in cand sa nu se lipesca orezul de cratita, dupa ce a scazut apa adaugam granulele de soia si mai punem 1/2 cana apa rece.

Lasam inca 10 minute mancarea la foc mic sa scada apa si sa se umfle soia, oprim focul,adaugam 2 lingurite sos de soia, presaram patrunjel verde si servim pilaful cu snitelele crocante.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele in crusta de ovaz cu garnitura de orez si soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Snitele de porc