Fursecuri glazurate cu umplutura de nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 21 Dec 2014 | 4142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 gr. margarina Rama mit Butter
  • 150 gr. zahar tos
  • 1 ou intreg+1 galbenus
  • 2 cani faina alba proaspat cernuta
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt stins in zeama de la 1/4 lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1 albus
  • un praf de sare
  • 120 gr. nuca macinata
  • 100 gr. zahar pudra
  • 1 fiola esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 3-4 linguri de lapte rece
  • stelute albe si bleu din zahar
  • cristale de zahar alb

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri glazurate cu umplutura de nuca:

Prepararea aluatului:

Margarina trebuie sa fie la temperatura camerei.

O mixam cu zaharul si praful de copt stins in zeama de lamaie pana obtinem un amestec spumos.

Adaugam pe rand esenta de vanilie,galbenusul, mixam, apoi oul intreg, iar mixam pana omogenizam bine amestecul.

La final incorporam si faina, vom obtine o coca grasa, nelipicioasa pe care o vom tine pentru o ora la frigider.

Intre timp preparam umplutura:

Albusul se bate spuma cu un praf de sare si cu 100 gr. zahar pudra.

Adaugam apoi nuca macinata si esenta de rom.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Dupa ce s-a scurs timpul de racire pentru aluat, rupem bucatele din el si le aplatizam pe masa de lucru infainata.

Punem in mijloc cu lingurita umplutura dupa prefarinta, apoi lipim marginile si dam forma ovala sau rotunda fursecurilor, dupa care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt (avem grija ca imbinarea aluatului sa fie la baza, sa iasa frumoase fursecurile). Lasam loc intre ele pentru ca se vor umfla la copt.

Dam tava la cuptor pentru 20 minute, pana capata un usor aspect de rumen/auriu.

Le scoatem apoi pe un gratar si le lasam la racorit.

Glazura o pregatim astfel:

Topim intr-o craticioara ciocolata in lapte, apoi ungem cu o pensula din silicon fursecurile si le decoram cu stelute albe si bleu, apoi lasam sa cada cristale de zahar pe suprafata glazurata, sa le dam aspect de fursecuri ninse.

Lasam sa se intareasca glazura, apoi putem servi.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri glazurate cu umplutura de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti