Fursecuri cu lamaie

de Valclaudia in Dulciuri, 24 Dec 2014 | 2951 vizualizari

 

prea au fost laudate de fete, trebuiau executate sa stim despre ce vorbim..... Foarte fragede si aromate! Gand dragTimi, Ina, Simona si Anca! >:d

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. zahar pudra
  • 2 oua
  • 250 gr. margarina Rama mit Butter
  • coaja rasa +zeama de la o lamaie
  • 450 gr. faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de lamaie
  • cca 100 gr. zahar pudra pentru glazurat fursecurile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu lamaie:

Margarina (la temperatura camerei) se mixeaza cu 150 gr. zahar pudra, pana devine spumoasa.

Adaugam ouale pe rand, mixam. Apoi adaugam coaja rasa de la lamaie si praful de copt stins in zeama de lamaie.

La final incorporam faina, ar trebui sa fie suficienta dar in functie de ouale folosite, daca mai e nevoie mai adaugati putina faina, astfel incat sa obtineti un aluat gras, care nu se lipeste de maini.

Dam aluatul la rece pentru cel putin o ora.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Rupem  bucatele de aluate de marimea dorita, formam mingiute pe care le tecem prin zahar pudra si le asezam pe tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptor pentru 10 minute, pana isi schimba fursecurile culoarea in  auriu.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu untura