Intr-o cratita foarte mica se incalzeste vinul si se adauga sofranul. Se aduce la punctul de fierbere, se indeparteaza de pe foc si se lasa la infuzat.
Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj pana sunt al dente.
Se amesteca creme fraiche cu ouale,...
Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte.
Se toaca cepele, morcovii, telina, prazul si cateii de usturoi.
Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu si se soteaza legumele 10 minute, pana se inmoaie.
Intre timp, se rade vanata si se toaca ciupecile, pastrand...
Pentru pesto, se amesteca toate ingredienele mai putin uleiul, cu ajutorul unui robot de bucatarie. In timp ce robotul este in functiune, se adauga uleiul in fir continuu, pana se obtine o pasta cremoasa.
Se fierb cartofii in apa cu sare, 15-20 de minute.
Se coace dovleacul 40-60 de...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Se scug si se clatesc cu apa rece.
Se toaca ceapa si se amesteca cu restul ingredientelor pentru dressing, cu ajutorul unui tel.
Se toaca rosiile uscate la soare si se amesteca cu pastele, rucola, tonul rupt...
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-o tigaie , se încălzește uleiul de măsline la foc mediu și se adaugă ceapa, ardeiul și puțină sare. Se călesc 5 minute, apoi se adaugă usuroiul și carnatul taiat bucati mici. Se...
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se topeste untul intr-o cratita si se adauga prazul taiat rondele. Se gateste 4 minute, pana se inmoaie. Se adauga faina si se mai lasa 1 minut. Se adauga laptele treptat, amestecand cu un tel. Se adauga pudra de mustar, se...
Ghimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea fina si se amesteca cu sosul de soia, otetul, ulei de susan si piper.
Se taie varza fasii si se fierbe impreuna cu broccoli, desfacut in bucati, si taiteii, in apa sarata.
Se fierb 3 minute, apoi se adauga sparanghelul si se mai lasa 1...
Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina si se amesteca frecvent pana devine o pasta. Se adauga usturoiul taiat felii si se lasa pana cand usturoiul incepe sa se caramelizeze. Se adauga apoi laptele, putin cate putin, amestecand cu un tel pana devine un sos omogen. Se aduce la punctul de...
Se taie vanata longitudinal si se aseaza cu coaja in sus, impreuna cu chiliul, intr-un steamer din bambus deasupra unei cratite cu apa clocotind la foc mediu. Se gatesc 25 de minute.
Se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu cateva minute, apoi se sfarama cu ajutorul unui...
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie. Se adauga usturoiul si tulpinile de busuioc tocate marunt. Cand usturoiul incepe sa prinda culoare se adauga si rosiile, sare si piper si se fierb la foc mic 20 de minute, pana se obtine un sos gros. Se adauga ricotta si frunzele de busuioc si se...
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se prajeste carnea din carnati pe toate partile, pana prinde o culoare bruna, avand grija sa nu o se sfarame complet. Se scoate carnea pe o farfurie.
In aceeasi tigaie, se adauga ceapa tocata si se caramelizeaza 5 minute....
Se curata si taie legumele si chili si se maruntesc cu ajutorul unui robot de bucatarie. Se adauga carnatii, feniculul si oregano si se transforma totul intr-o pasta.
Se rastoarna compozitia obtinuta anterior intr-o tigaie cu putin ulei de masline.
Se amesteca din cand in cand avand...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se coace dovleacul pentru o ora jumatate.
Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, la foc mediu spre mic si se adauga ceapa, cimbrul, sare si piper. Se gateste 10 minute amestecand frecvent.
Se adauga spanacul congelat, se...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata.
Intr-un robot de bucatarie se adauga parmezanul, usturoiul, ardeii iuti si se transforma totul intr-o pasta omogena.
Se adauga 35-40 grame de busuioc, ansoa si doua treimi din cantitatea de rosii peste mixul...
Taiteii de pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb 4 minute la foc mediul. Se opreste focul si se mai lasa in apa 2 minute. Se scurg de apa si se pastreaza la cald.
Intr-un bol, se amesteca uleiul de susan cu siropul de agave, sosul de soia, sucul de lime si semintele de susan.
Se...
Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele pentru sos.
Se fierb pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe amblaj.
Pieptul de pui se acopera cu sare si piper si se prajeste in ulei cate 3-4 minute pe parte, pana este gatit. Se scoate pe o farfurie si dupa cateva minute, se taie...
Cartofii dulci se fierb în coajă, se curăță și se pasează ca pentru piure. Se adaugă ricotta, parmezanul, ouăle și sare. Se adaugă îndeajuns de multă făină pentru a obține un aluat ferm, dar ușor lipicios.
Se rup bucăți din aluat și, pe o suprafață...
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Se scurg, se spală cu apă rece, apoi se amestecă cu roșiile, busuiocul, măslinele, puțină sare, ulei de măsline și La vache qui rit.
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-o tigaie, se prăjește baconul/ pancetta până devine crocant/ă. Se scoate pe un prosop de hârtie.
Se adaugă, în tigaie 1 lingură de unt. Se adaugă frunzele de salvie și se prăjesc 30 de...
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-o tigaie, se încălzește, la foc mediu, uleiul de măsline. Se adaugă usturoiul tocat, chili, anșoa și măslinele amestecând frecvent pentru 2 minute. Se adaugă roșiile și o...
Pastele se fierb în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Restul ingredientelor se amestecă și mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie până devin o pastă omogenă.
Se toarnă puțin ulei în care au fost conservate roșiile uscate,...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj.
Într-o oală potrivită pentru cuptor, se toarnă uleiul de măsline, apoi mirodeniile. Se adaugă pastele, măslinele și roșiile. Se amestecă până când pastele sunt acoperite complet de ulei. Se toarnă puțin ulei...
Pennele se fierb conform intrucțiunilor de pe ambalaj.
Ceapa se călește 3 minute în unt. Se adaugă ciupercile, cimbru, sare, piper și usturoi. Se gătesc 8 minute. Se adaugă vinul și se mai gătesc 1 minut, amestecând frecvent.
Într-o tigaie, se toarnă...
Orzo se fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se amestecă și taie roșiile și busuiocul.
Orzo se amestecă cu pasta de roșii și busuioc, cu sare, piper, ulei de măsline și parmezan.
Se amestecă toate ingredientele pentru gnocchi, mai puțin supa, până se obține o compoziție ușor umedă. Pe o planșetă presărată cu făină, se modeleaza gnocchi sub formă de bilă. Se fierb în supă, având grijă să nu se lipească de fund, până se ridică la...
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-o tigaie se prăjesc feliile de Pancetta până devin crocante. Se scot pe un prosop din hârtie.
Se aruncă o parte din grăsimea rămasă în tigaie și se adaugă...
Se amestecă toate ingredientele necesare pentru chiftele cu puțină apă caldă, folosind o furculiță, apoi cu mâinile se formează mici bile de mărimea dorită.
Într-o tigaie se toarnă îndeajuns ulei pentru a prăji chiftele. Se gătesc până devin ușor maronii,...
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Bucățile de pui se acoperă cu sare, piper, paprika și busuioc.
Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu și se adaugă ceapa, ardeiul și puțină sare. Se călesc 5...
Carnea tocată se amestecă cu oul, uleiul, parmezanul, pesmetul, usturoiul, busuiocul, oregano, sare și piper și se modelează în mini- chifteluțe care se așează într-o tavă și se gătesc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 10-15 minute. ...
Într-un robot de bucătărie, se amestecă și toacă pătrunjelul, busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline, coaja și sucul de lime.
Pastele se fierb în apă cu multă sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-un wok se încălzește puțin ulei de...
Spaghete in sos de sofran
Intr-o cratita foarte mica se incalzeste vinul si se adauga sofranul. Se aduce la punctul de fierbere, se indeparteaza de pe foc si se lasa la infuzat. Intre timp, se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj pana sunt al dente. Se amesteca creme fraiche cu ouale,...
Lasagna vegetariana cu sos de legume si branza Scamorza
Se hidrateaza ciupercile in apa fierbinte. Se toaca cepele, morcovii, telina, prazul si cateii de usturoi. Se incalzesc 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare, la foc mediu si se soteaza legumele 10 minute, pana se inmoaie. Intre timp, se rade vanata si se toaca ciupecile, pastrand...
Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola
Pentru pesto, se amesteca toate ingredienele mai putin uleiul, cu ajutorul unui robot de bucatarie. In timp ce robotul este in functiune, se adauga uleiul in fir continuu, pana se obtine o pasta cremoasa. Se fierb cartofii in apa cu sare, 15-20 de minute. Se coace dovleacul 40-60 de...
Salata de paste cu ton, rucola si rosii uscate la soare
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Se scug si se clatesc cu apa rece. Se toaca ceapa si se amesteca cu restul ingredientelor pentru dressing, cu ajutorul unui tel. Se toaca rosiile uscate la soare si se amesteca cu pastele, rucola, tonul rupt...
Fusilli la cuptor cu branza de burduf si carnati
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie , se încălzește uleiul de măsline la foc mediu și se adaugă ceapa, ardeiul și puțină sare. Se călesc 5 minute, apoi se adaugă usuroiul și carnatul taiat bucati mici. Se...
Macaroane cu branza si praz
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se topeste untul intr-o cratita si se adauga prazul taiat rondele. Se gateste 4 minute, pana se inmoaie. Se adauga faina si se mai lasa 1 minut. Se adauga laptele treptat, amestecand cu un tel. Se adauga pudra de mustar, se...
Taitei chinezesti picanti cu oua ochiuri
Ghimbirul si usturoiul se dau pe razatoarea fina si se amesteca cu sosul de soia, otetul, ulei de susan si piper. Se taie varza fasii si se fierbe impreuna cu broccoli, desfacut in bucati, si taiteii, in apa sarata. Se fierb 3 minute, apoi se adauga sparanghelul si se mai lasa 1...
Macaroane cu branza Cheddar si rosii
Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina si se amesteca frecvent pana devine o pasta. Se adauga usturoiul taiat felii si se lasa pana cand usturoiul incepe sa se caramelizeze. Se adauga apoi laptele, putin cate putin, amestecand cu un tel pana devine un sos omogen. Se aduce la punctul de...
Spaghete cu vinete si Ricotta
Se taie vanata longitudinal si se aseaza cu coaja in sus, impreuna cu chiliul, intr-un steamer din bambus deasupra unei cratite cu apa clocotind la foc mediu. Se gatesc 25 de minute. Se prajesc mugurii de pin intr-o tigaie fara ulei, la foc mediu cateva minute, apoi se sfarama cu ajutorul unui...
Penne in sos de rosii si ricotta
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie. Se adauga usturoiul si tulpinile de busuioc tocate marunt. Cand usturoiul incepe sa prinda culoare se adauga si rosiile, sare si piper si se fierb la foc mic 20 de minute, pana se obtine un sos gros. Se adauga ricotta si frunzele de busuioc si se...
Tagliatelle cu carnati in sos de vin
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se prajeste carnea din carnati pe toate partile, pana prinde o culoare bruna, avand grija sa nu o se sfarame complet. Se scoate carnea pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se adauga ceapa tocata si se caramelizeaza 5 minute....
Farfalle in sos de carnati
Se curata si taie legumele si chili si se maruntesc cu ajutorul unui robot de bucatarie. Se adauga carnatii, feniculul si oregano si se transforma totul intr-o pasta. Se rastoarna compozitia obtinuta anterior intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Se amesteca din cand in cand avand...
Rotolo cu dovleac si spanac by Jamie Oliver
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se coace dovleacul pentru o ora jumatate. Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, la foc mediu spre mic si se adauga ceapa, cimbrul, sare si piper. Se gateste 10 minute amestecand frecvent. Se adauga spanacul congelat, se...
Penne in stil Tapani by Jamie Oliver
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa sarata. Intr-un robot de bucatarie se adauga parmezanul, usturoiul, ardeii iuti si se transforma totul intr-o pasta omogena. Se adauga 35-40 grame de busuioc, ansoa si doua treimi din cantitatea de rosii peste mixul...
Taitei Soba cu ou prajit
Taiteii de pun la fiert in apa cu putina sare. Se fierb 4 minute la foc mediul. Se opreste focul si se mai lasa in apa 2 minute. Se scurg de apa si se pastreaza la cald. Intr-un bol, se amesteca uleiul de susan cu siropul de agave, sosul de soia, sucul de lime si semintele de susan. Se...
Spaghete Kung Pao
Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele pentru sos. Se fierb pastele in apa sarata, conform instructiunilor de pe amblaj. Pieptul de pui se acopera cu sare si piper si se prajeste in ulei cate 3-4 minute pe parte, pana este gatit. Se scoate pe o farfurie si dupa cateva minute, se taie...
Gnocchi din cartofi dulci în sos de unt brun și ciuperci caramelizate
Cartofii dulci se fierb în coajă, se curăță și se pasează ca pentru piure. Se adaugă ricotta, parmezanul, ouăle și sare. Se adaugă îndeajuns de multă făină pentru a obține un aluat ferm, dar ușor lipicios. Se rup bucăți din aluat și, pe o suprafață...
Salată de penne cu La vache qui rit, măsline verzi și roșii
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se spală cu apă rece, apoi se amestecă cu roșiile, busuiocul, măslinele, puțină sare, ulei de măsline și La vache qui rit.
Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure
Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie, se prăjește baconul/ pancetta până devine crocant/ă. Se scoate pe un prosop de hârtie. Se adaugă, în tigaie 1 lingură de unt. Se adaugă frunzele de salvie și se prăjesc 30 de...
Paste alla puttanesca
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie, se încălzește, la foc mediu, uleiul de măsline. Se adaugă usturoiul tocat, chili, anșoa și măslinele amestecând frecvent pentru 2 minute. Se adaugă roșiile și o...
Spaghete în sos pesto special
Pastele se fierb în apă sărată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Restul ingredientelor se amestecă și mărunțesc cu ajutorul unui robot de bucătărie până devin o pastă omogenă. Se toarnă puțin ulei în care au fost conservate roșiile uscate,...
Tagliatelle cu gust de pizza
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Într-o oală potrivită pentru cuptor, se toarnă uleiul de măsline, apoi mirodeniile. Se adaugă pastele, măslinele și roșiile. Se amestecă până când pastele sunt acoperite complet de ulei. Se toarnă puțin ulei...
Penne la cuptor cu ciuperci și sos Gouda
Pennele se fierb conform intrucțiunilor de pe ambalaj. Ceapa se călește 3 minute în unt. Se adaugă ciupercile, cimbru, sare, piper și usturoi. Se gătesc 8 minute. Se adaugă vinul și se mai gătesc 1 minut, amestecând frecvent. Într-o tigaie, se toarnă...
Orzo cu arome mediteraneene gata în 12 minute
Orzo se fierbe conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se amestecă și taie roșiile și busuiocul. Orzo se amestecă cu pasta de roșii și busuioc, cu sare, piper, ulei de măsline și parmezan.
Gnocchi din pâine în sos Taleggio
Se amestecă toate ingredientele pentru gnocchi, mai puțin supa, până se obține o compoziție ușor umedă. Pe o planșetă presărată cu făină, se modeleaza gnocchi sub formă de bilă. Se fierb în supă, având grijă să nu se lipească de fund, până se ridică la...
Tagliatelle cu Ricotta, Pancetta și rucola
Pastele se fierb în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o tigaie se prăjesc feliile de Pancetta până devin crocante. Se scot pe un prosop din hârtie. Se aruncă o parte din grăsimea rămasă în tigaie și se adaugă...
Spaghete cu chiftele în sos italian
Se amestecă toate ingredientele necesare pentru chiftele cu puțină apă caldă, folosind o furculiță, apoi cu mâinile se formează mici bile de mărimea dorită. Într-o tigaie se toarnă îndeajuns ulei pentru a prăji chiftele. Se gătesc până devin ușor maronii,...
Penne la cuptor cu pui și mozzarela
Pastele se fierb în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Bucățile de pui se acoperă cu sare, piper, paprika și busuioc. Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu și se adaugă ceapa, ardeiul și puțină sare. Se călesc 5...
Spaghete Caprese cu Mini- chiftele
Carnea tocată se amestecă cu oul, uleiul, parmezanul, pesmetul, usturoiul, busuiocul, oregano, sare și piper și se modelează în mini- chifteluțe care se așează într-o tavă și se gătesc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 10-15 minute. ...
Tagliatelle cu dovlecel galben
Într-un robot de bucătărie, se amestecă și toacă pătrunjelul, busuiocul, usturoiul, uleiul de măsline, coaja și sucul de lime. Pastele se fierb în apă cu multă sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-un wok se încălzește puțin ulei de...