Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure

de Satisfyyourcravings in Paste, 5 Apr 2014 | 3002 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame tagliatelle
  • 50 grame bacon/ pancetta
  • 8 frunze de salvie
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de făină
  • 1 cană lapte
  • 1/2 cană smântână pentru gătit
  • 1 linguriță fulgi de chili
  • 2 linguri alune de pădure, mărunțite
  • 1 mână parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure:

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie, se prăjește baconul/ pancetta până devine crocant/ă. Se scoate pe un prosop de hârtie. 

Se adaugă, în tigaie 1 lingură de unt. Se adaugă frunzele de salvie și se prăjesc 30 de secunde pe parte. Se scot pe un prosop de hârtie. 

Se adaugă untul rămas, în tigaie și când nu mai face spumă, se adaugă făina. Se amestecă cu un tel pentru a forma un roux. Se lasă la foc mediu spre mare până devine ușor arămiu. Se toarnă laptele, fulgii de chili și smântâna și se gătește până se îngroașă. Se adaugă parmezanul și alunele de pădure, apoi pastele. 

Daca sosul este prea gros, se mai adaugă puțin lapte. Se servesc împreună cu pieptul de pui învelit în Pancetta cu salvie si mere (http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-pui-invelit-in-pancetta-cu-salvie-si-mere-58713.html), salvie crocantă, parmezan și alune de pădure. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ciuperci si mazare