Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure

de Satisfyyourcravings in Paste, 5 Apr 2014 | 3584 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame tagliatelle
  • 50 grame bacon/ pancetta
  • 8 frunze de salvie
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură de făină
  • 1 cană lapte
  • 1/2 cană smântână pentru gătit
  • 1 linguriță fulgi de chili
  • 2 linguri alune de pădure, mărunțite
  • 1 mână parmezan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure:

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Într-o tigaie, se prăjește baconul/ pancetta până devine crocant/ă. Se scoate pe un prosop de hârtie. 

Se adaugă, în tigaie 1 lingură de unt. Se adaugă frunzele de salvie și se prăjesc 30 de secunde pe parte. Se scot pe un prosop de hârtie. 

Se adaugă untul rămas, în tigaie și când nu mai face spumă, se adaugă făina. Se amestecă cu un tel pentru a forma un roux. Se lasă la foc mediu spre mare până devine ușor arămiu. Se toarnă laptele, fulgii de chili și smântâna și se gătește până se îngroașă. Se adaugă parmezanul și alunele de pădure, apoi pastele. 

Daca sosul este prea gros, se mai adaugă puțin lapte. Se servesc împreună cu pieptul de pui învelit în Pancetta cu salvie si mere (http://www.bucataras.ro/retete/piept-de-pui-invelit-in-pancetta-cu-salvie-si-mere-58713.html), salvie crocantă, parmezan și alune de pădure. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle în sos cremos cu salvie crocantă și alune de pădure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu sos de rosii, carnati si fasole cannellini