Se topeste untul intr-o tigaie, se adauga faina si se amesteca frecvent pana devine o pasta. Se adauga usturoiul taiat felii si se lasa pana cand usturoiul incepe sa se caramelizeze. Se adauga apoi laptele, putin cate putin, amestecand cu un tel pana devine un sos omogen. Se aduce la punctul de fierbere, se reduce focul la mediu spre mic si se lasa la fiert pana se ingroasa.
Se fierb pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se taie rosia cuburi mari si se presara cu sare si piper.
Se scurg pastele de apa, pastrand o cana din apa in care au fiert si se adauga peste sosul obtinut anterior. Se amesteca, se adauga parmezanul, branza Cheddar, rosiile, cateva frunze de cimbru, nucsoara si sosul Worcestershire.
Se ia tigaia de pe foc, se adauga din apa in care au fiert pastele, astfel incat sosul sa fie apos.
Se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor si se gateste la 220 de grade Celsius timp de 30 de minute sau pana devine aurie.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se maruntesc feliile de paine nu foarte fin.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se prajeste pesmetul obtinut, impreuna cu cateva frunze de cimbru, pana devine crocant. Se transfera intr-un bol.
Se servesc macaroanele cu pesmentul crocant deasupra si o salata proaspata.
1
Se pot folosi si alte tipuri de branza
2
Se poate pastra la congelator, chiar si dupa gatire, timp de 3 luni