Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mediu si se prajeste carnea din carnati pe toate partile, pana prinde o culoare bruna, avand grija sa nu o se sfarame complet. Se scoate carnea pe o farfurie.
In aceeasi tigaie, se adauga ceapa tocata si se caramelizeaza 5 minute. Cand incepe sa devina aurie, se adauga ierburile italienesti, sare, piper si ardeii tocati si se calesc 2 minute, pana se inmoaie. Apoi se adauga usturoiul tocat, iar cand incepe sa elibereze aromele se adauga vinul. Se lasa cateva minute, pana cand aproape tot lichidul s-a evaporat.
Se adauga rosiile si carnea inapoi in tigaie, se amesteca si se lasa la foc mic cateva momente, 3-4 minute.
La final, se adauga putin ulei de masline, patrunjelul si busuiocul.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o parte din apa in care au fiert.
Se amesteca cu sosul obtinut anterior, adaugand din apa pentru a obtine o consistenta cremonasa.