Pentru pesto, se amesteca toate ingredienele mai putin uleiul, cu ajutorul unui robot de bucatarie. In timp ce robotul este in functiune, se adauga uleiul in fir continuu, pana se obtine o pasta cremoasa.
Se fierb cartofii in apa cu sare, 15-20 de minute.
Se coace dovleacul 40-60 de minute, in cuptorul incalzit la 220 de grade, pana este moale.
Se indeparteaza semintele si coaja si se zdrobeste cu o furculita. Se amesteca cu cartofii, faina, parmezanul, sare si piper, folosind o unealta pentru piure, pana se obtine un aluat lipicios, omogen.
Se divide aluatul in 4, iar fiecare bucata se ruleaza sub forma de sfoara cu diametrul de 1 cm, pe o suprafata presarata cu faina.
Se taie bucăți cu lungime potrivită, iar cu o furculiță se fac mici adâncituri pe fiecare, pentru ca sosul să adere mai bine.
Se fierb în apă cu multă sare până se ridică la suprafață.
Într-o tigaie, se încălzeste untul și se lasă până când prinde o culoare brună. Se adauga gnocchi in tigaie si se scutura pana cand toate bucatile sunt acoperite de unt.
Se servesc cu pesto de rucola, frunze de rucola si parmezan ras.
1
Gnocchi negatiti pot fi pastrati pana la o zi in frigider, pe o tava, intr-un singur strat, acoperiti cu un prosop.