Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola

de Satisfyyourcravings in Paste, 25 Apr 2016 | 2765 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pesto:
  • 70 grame rucola
  • 55 grame miez de nuca
  • 40 grame Parmezan ras
  • 1 catel de usturoi
  • 125 ml ulei de masline extra virgin
  • Pentru gnocchi:
  • 400 grame cartofi fainosi, curatati si taiati cuburi
  • 1/2 dovleac mic (250 grame)
  • 300 grame faina
  • 40 grame parmezan ras
  • 30 grame unt nesarat
  • Pentru servit:
  • rucola
  • Parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola :

Pentru pesto, se amesteca toate ingredienele mai putin uleiul, cu ajutorul unui robot de bucatarie. In timp ce robotul este in functiune, se adauga uleiul in fir continuu, pana se obtine o pasta cremoasa.

Se fierb cartofii in apa cu sare, 15-20 de minute. 

Se coace dovleacul 40-60 de minute, in cuptorul incalzit la 220 de grade, pana este moale. 

Se indeparteaza semintele si coaja si se zdrobeste cu o furculita. Se amesteca cu cartofii, faina, parmezanul, sare si piper, folosind o unealta pentru piure, pana se obtine un aluat lipicios, omogen.

Se divide aluatul in 4, iar fiecare bucata se ruleaza sub forma de sfoara cu diametrul de 1 cm, pe o suprafata presarata cu faina.

Se taie bucăți cu lungime potrivită, iar cu o furculiță se fac mici adâncituri pe fiecare, pentru ca sosul să adere mai bine.

 

Se fierb în apă cu multă sare până se ridică la suprafață.

 

Într-o tigaie, se încălzeste untul și se lasă până când prinde o culoare brună. Se adauga gnocchi in tigaie si se scutura pana cand toate bucatile sunt acoperite de unt. 

Se servesc cu pesto de rucola, frunze de rucola si parmezan ras.

TIPS-URI

1

Gnocchi negatiti pot fi pastrati pana la o zi in frigider, pe o tava, intr-un singur strat, acoperiti cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu parmesan si baby mozzarella