Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se toaca ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul in cuburi mici.
Cu ajutorul unui blender, se transforma in crema jumatate din cantitatea de spanac, impreuna cu crema de branza, apa in care a fost conservata lintea, cubul concentrat,...
Orezul se fierbe in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. De preferat ca orezul sa fie gatit cu o zi in urma. Se raceste cat mai repede.
Ceapa se taie rondele. Ouale se prajesc in putin ulei, dupa preferinte.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie/ wok...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se desface conopida in buchetele si se adauga intr-un bol, impreuna cu sare, piper si maioneza. Se amesteca cu grija pana cand canopida este imbracata complet.
Intr-o farfurie, se amesteca pesmetul cu 1 lingurita de mix de condimente,...
Nautul se hidrateaza in apa rece peste noapte, apoi se fierbe 45 de minute in apa cu sare, pana devine fraged.
Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza si chorizo se taie felii.
Se incalzesc 2-3 linguri de ulei intr-o cratita/ caserola. Se caleste ceapa, impreuna cu usturoiul 5...
Dovleceii si vanata se taie in cuburi si se transfera intr-o strecuratoare mare impreuna cu 1 lingurita de sare. Se lasa la odihnit 1 ora.
Rosiile se taie in bucati mari, se amesteca cu putina sare si se coc la 170 de grade Celsius, 40 de minute.
Vanata si dovlecelul se usuca si...
Se dizolva cubul concentrat in 750 ml apa si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar ciupercile si ardeiul in felii de 1 cm.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se...
Vanata, morcovii si telina si mozzarella se taie in cuburi. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza.
Cubul concentrat se dizolva in 400 ml apa fierbinte.
Rosiile se feliaza.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se incalzeste uleiul intr-o...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se taie 1/2 din ceapa si ardeiul julienne, iar dovlecelul in jumatate longitudinal, apoi in felii subtiri.
Se amesteca legumele cu oregano, sare, piper si putin ulei de masline si se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor. Se coc 12-15...
Ceapa se toaca marunt. Dovlecelul si rosiile se taie cuburi mici.
Rosiile se adauga intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie, 1 lingura de ulei si 1/3 din cantitatea de ceapa si se amesteca bine.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o cratita si se soteaza ceapa 3-4 minute pana...
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare.
Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul legumelor.
Feta se asaza intr-un vas mic, potrivit pentru cuptor si se presara cu coaja de...
Se taie branza in batoane. Ceapa, rosia si ardeiul se taie julienne, iar ghimbirul se da pe razatoarea mica.
Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-un wok/ tigaie la foc mediu si se prajeste branza pe toate partile pana devine aurie, usor bruna. Se transfera pe o farfurie.
Se incalzeste...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se taie morcovii rondele, ardeiul, ceapa si proteina cuburi, lintea se clateste sub jet de apa rece, iar branza se rade.
Se soteaza morcovii, ardeiul, ceapa si proteina in putin ulei, intr-o tigaie mare la foc mediu, 2-3 minute....
Dovleacul, ardeiul si cepele se taie in cuburi de 2 cm, apoi se gatesc in putin ulei de masline, la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi condimentele si se mai gatesc 1 minut. Se adauga apoi rosiile si caisele/stafidele, se amesteca bine, se reduce focul la minim, se acopera...
Se coc legumele pe un gratar fierbinte pana se innegresc si devin moi. Se lasa la racit, se indeparteaza coaja, apoi se toaca marunt. Se adauga branza sfaramata deasupra, impreuna cu fulgii de chili, otetul, uleiul, sare, piper si patrunjel. Se amesteca folosind un tel pana se obtine o compozitie...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Carofii se spala bine, se taie in jumatate longitudinal si se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt fierti complet. Se lasa putin la racit, apoi se indeparteaza pulpa cu grija, folosind o lingurita, astfel incat coaja sa ramana...
Fasolea se curata de capete si se taie in jumatati daca sunt prea mari. Cartofii necuratati de coaja se taie felii, la fel si dovleceii.
Rosiile, ceapa si patrunjelul se toaca, iar usturoiul se piseaza.
Ceapa se soteaza cateva minute intr-o tigaie mare, cu cateva linguri de ulei, la...
Se fierb doua oua tari. Intre timp, se spala cartofii si se taie in jumatati. Nu se curata de coaja. Se taie baza dura a sparanghelului (2 cm) si se curata de primul strat de coaja, cu ajutorul unui peeler. Varful nu se curata. Se spala bine. Bazele tari si coaja se pot pastra pentru supa de...
Vinetele se coc pe un gratar fierbinte, pana devin moi si inchise la culoare.
Se transfera pe o farfurie, se indeparteaza coaja si semintele (optional), se stropesc cu o lingurita suc de lamaie si se lasa la odihnit 15 minute. Se toaca si se amesteca cu usturoiul pisat. Se amesteca cu ajutorul...
Vanata se gateste pe un gratar fierbinte pana devine foarte moale.
Se lasa putin la racit, se indeparteaza coaja si se taie pulpa in cuburi.
Ceapa se taie cuburi.
Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul si se prajesc frunzele de curry, semintele de cumin, ghimbirul si ceapa 1-2...
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in baie de ulei.
Ceapa si usturoiul se taie julienne si se soteaza in putin ulei, 5 minute....
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se amesteca cu ulei de masline, parmezanul, sare, piper si Panko.
Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 20-25 de minute.
Se serveste imediat.
Sparanghelul se gateste pe un gratar fierbinte cateva minute pe parte. La final se adauga sare si ulei de masline.
Intre timp, se toaca chorizo si branza si se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare si piper.
Se incalzeste o tigaie cu putin ulei, la foc mediu spre mic si se adauga...
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Cartofii se taie in 4-6 bucati si varza in jumatati. Se aseaza pe o tava (tapetata cu hartie de copt). Se adauga frunzele de rozmarin, putin ulei de masline si sare si se amesteca bine. Se coc in cuptor 30 de minute.
Intre timp,...
Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt. Se adauga putina apa, daca este prea gros.
Se amesteca toate ingredientele pentru salata de fenicul si masline.
Intr-un bol, se amesteca laptele si faina. Se lasa 15 minute. Se adauga ouale si condimentele, sare si piper si se amesteca...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se unge cu ulei o tigaie potrivita si pentru cuptor.
Intr-un vas mic, se amesteca otetul, mierea, uleiul si usturoiul pisat. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se aseaza varza de Bruxelles (injumatatita) in tigaie, intr-un...
Se amesteca faina cu piureul de cartofi, cartofii rasi, praful de copt, sare, pudra de curry si verdeata. Se bat ouale ca pentru omleta si se adauga si acestea. Se adauga apoi laptele treptat, pana devine un aluat usor gros.
Se lasa la odihnit 30 de minute.
Se incalzeste o...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Vanata se taie felii subtiri si se presara cu sare. Se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se usuca apoi cu prosoape de hartie.
Intre timp, se taie cartofii in 6-8 longitudinal. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se taie apoi cuburi si se adauga intr-o tava pentru cuptor, cu putin ulei. Se presara cu jumatate din cantitatea de condimente mexicane si putina sare. Se amesteca bine si se coace in...
Dovlecelul se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii.
Ceapa se toaca, la fel ca rosii uscate la soare.
Se incalzeste uleiul intr-o cratita cu pereti inalti si fund dublu.
Se adauga ceapa si se soteaza pana devine translucida. Se adauga orezul si dovlecelul si se lasa 2...
Se preincalzeste cuptorul al 190 de grade Celsius.
Se incalzeste o cantitate generoasa de ulei de masline intr-o tigaie, in care se prajesc feliile de vinete, apoi se transfera pe prosoape de hartie. Se adauga ulei in tigaie, daca mai este nevoie, pe masura ce vintele se prajesc. Se lasa...
Shakshuka (tocanita nord-africana) cu spanac, linte si branza Feta
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se toaca ceapa si usturoiul marunt, iar ardeiul in cuburi mici. Cu ajutorul unui blender, se transforma in crema jumatate din cantitatea de spanac, impreuna cu crema de branza, apa in care a fost conservata lintea, cubul concentrat,...
Orez cu naut si oua (ieftin)
Orezul se fierbe in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. De preferat ca orezul sa fie gatit cu o zi in urma. Se raceste cat mai repede. Ceapa se taie rondele. Ouale se prajesc in putin ulei, dupa preferinte. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie/ wok...
Conopida cu tocanita de fasole si dovlecel
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se desface conopida in buchetele si se adauga intr-un bol, impreuna cu sare, piper si maioneza. Se amesteca cu grija pana cand canopida este imbracata complet. Intr-o farfurie, se amesteca pesmetul cu 1 lingurita de mix de condimente,...
Tocanita de naut cu chorizo si salvie
Nautul se hidrateaza in apa rece peste noapte, apoi se fierbe 45 de minute in apa cu sare, pana devine fraged. Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza si chorizo se taie felii. Se incalzesc 2-3 linguri de ulei intr-o cratita/ caserola. Se caleste ceapa, impreuna cu usturoiul 5...
Legume cu iaurt si sos picant
Dovleceii si vanata se taie in cuburi si se transfera intr-o strecuratoare mare impreuna cu 1 lingurita de sare. Se lasa la odihnit 1 ora. Rosiile se taie in bucati mari, se amesteca cu putina sare si se coc la 170 de grade Celsius, 40 de minute. Vanata si dovlecelul se usuca si...
Risotto vegetarian cu ciuperci Portobello, za'atar si branza Feta
Se dizolva cubul concentrat in 750 ml apa si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii. Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar ciupercile si ardeiul in felii de 1 cm. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se...
Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete
Vanata, morcovii si telina si mozzarella se taie in cuburi. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza. Cubul concentrat se dizolva in 400 ml apa fierbinte. Rosiile se feliaza. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se incalzeste uleiul intr-o...
Quesadillas umplute cu legume coapte si mozzarella
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie 1/2 din ceapa si ardeiul julienne, iar dovlecelul in jumatate longitudinal, apoi in felii subtiri. Se amesteca legumele cu oregano, sare, piper si putin ulei de masline si se transfera pe o tava potrivita pentru cuptor. Se coc 12-15...
Risotto din orzo cu dovlecel copt, pesto si rucola
Ceapa se toaca marunt. Dovlecelul si rosiile se taie cuburi mici. Rosiile se adauga intr-un bol impreuna cu sucul de lamaie, 1 lingura de ulei si 1/3 din cantitatea de ceapa si se amesteca bine. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o cratita si se soteaza ceapa 3-4 minute pana...
Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare. Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul legumelor. Feta se asaza intr-un vas mic, potrivit pentru cuptor si se presara cu coaja de...
Lipii umplute cu branza indiana si legume in sos Jalfrezi
Se taie branza in batoane. Ceapa, rosia si ardeiul se taie julienne, iar ghimbirul se da pe razatoarea mica. Se incalzeste 1 lingura de ulei intr-un wok/ tigaie la foc mediu si se prajeste branza pe toate partile pana devine aurie, usor bruna. Se transfera pe o farfurie. Se incalzeste...
Tortilla umplute cu linte si pui vegetarian in stil indian
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie morcovii rondele, ardeiul, ceapa si proteina cuburi, lintea se clateste sub jet de apa rece, iar branza se rade. Se soteaza morcovii, ardeiul, ceapa si proteina in putin ulei, intr-o tigaie mare la foc mediu, 2-3 minute....
Bulgur in stil marocan cu dovleac si ardei
Dovleacul, ardeiul si cepele se taie in cuburi de 2 cm, apoi se gatesc in putin ulei de masline, la foc mediu cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga apoi condimentele si se mai gatesc 1 minut. Se adauga apoi rosiile si caisele/stafidele, se amesteca bine, se reduce focul la minim, se acopera...
Salata de vinete cu ardei si branza Feta
Se coc legumele pe un gratar fierbinte pana se innegresc si devin moi. Se lasa la racit, se indeparteaza coaja, apoi se toaca marunt. Se adauga branza sfaramata deasupra, impreuna cu fulgii de chili, otetul, uleiul, sare, piper si patrunjel. Se amesteca folosind un tel pana se obtine o compozitie...
Cartofi dulci umpluti cu mazare si bacon
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Carofii se spala bine, se taie in jumatate longitudinal si se fierb in apa cu sare 10-12 minute, pana cand sunt fierti complet. Se lasa putin la racit, apoi se indeparteaza pulpa cu grija, folosind o lingurita, astfel incat coaja sa ramana...
Legume in sos de rosii
Fasolea se curata de capete si se taie in jumatati daca sunt prea mari. Cartofii necuratati de coaja se taie felii, la fel si dovleceii. Rosiile, ceapa si patrunjelul se toaca, iar usturoiul se piseaza. Ceapa se soteaza cateva minute intr-o tigaie mare, cu cateva linguri de ulei, la...
Sparanghel alb cu sos gribiche, ou fiert si cartofi cu patrunjel
Se fierb doua oua tari. Intre timp, se spala cartofii si se taie in jumatati. Nu se curata de coaja. Se taie baza dura a sparanghelului (2 cm) si se curata de primul strat de coaja, cu ajutorul unui peeler. Varful nu se curata. Se spala bine. Bazele tari si coaja se pot pastra pentru supa de...
Salata greceasca de vinete
Vinetele se coc pe un gratar fierbinte, pana devin moi si inchise la culoare. Se transfera pe o farfurie, se indeparteaza coaja si semintele (optional), se stropesc cu o lingurita suc de lamaie si se lasa la odihnit 15 minute. Se toaca si se amesteca cu usturoiul pisat. Se amesteca cu ajutorul...
Iaurt cu vanata la gratar in stil indian
Vanata se gateste pe un gratar fierbinte pana devine foarte moale. Se lasa putin la racit, se indeparteaza coaja si se taie pulpa in cuburi. Ceapa se taie cuburi. Intr-o tigaie, se incalzeste uleiul si se prajesc frunzele de curry, semintele de cumin, ghimbirul si ceapa 1-2...
Briam (Legume de vara la cuptor cu branza Feta si sos de rosii)
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Vanata se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii si se gatesc pe un gratar fierbinte, unse cu putin ulei de masline. Se pot si praji in baie de ulei. Ceapa si usturoiul se taie julienne si se soteaza in putin ulei, 5 minute....
Varza de Bruxelles la cuptor cu Parmezan si usturoi
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Varza de Bruxelles se taie in jumatati si se amesteca cu ulei de masline, parmezanul, sare, piper si Panko. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 20-25 de minute. Se serveste imediat.
Sparanghel la gratar cu oua cremoase, Chorizo si branza albastra
Sparanghelul se gateste pe un gratar fierbinte cateva minute pe parte. La final se adauga sare si ulei de masline. Intre timp, se toaca chorizo si branza si se bat ouale ca pentru omleta cu putina sare si piper. Se incalzeste o tigaie cu putin ulei, la foc mediu spre mic si se adauga...
Cartofi dulci si varza de Bruxelles la cuptor cu Chorizo si branza Gouda
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Cartofii se taie in 4-6 bucati si varza in jumatati. Se aseaza pe o tava (tapetata cu hartie de copt). Se adauga frunzele de rozmarin, putin ulei de masline si sare si se amesteca bine. Se coc in cuptor 30 de minute. Intre timp,...
Clatita din faina de naut cu ciuperci crocante si salata de fenicul cu masline
Se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt. Se adauga putina apa, daca este prea gros. Se amesteca toate ingredientele pentru salata de fenicul si masline. Intr-un bol, se amesteca laptele si faina. Se lasa 15 minute. Se adauga ouale si condimentele, sare si piper si se amesteca...
Varza de Bruxelles cu bacon si oua
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se unge cu ulei o tigaie potrivita si pentru cuptor. Intr-un vas mic, se amesteca otetul, mierea, uleiul si usturoiul pisat. Se adauga sare si piper dupa gust. Se aseaza varza de Bruxelles (injumatatita) in tigaie, intr-un...
Boxty ( Clatite irlandeze din cartofi)
Se amesteca faina cu piureul de cartofi, cartofii rasi, praful de copt, sare, pudra de curry si verdeata. Se bat ouale ca pentru omleta si se adauga si acestea. Se adauga apoi laptele treptat, pana devine un aluat usor gros. Se lasa la odihnit 30 de minute. Se incalzeste o...
Vinete la cuptor cu Mozzarella si cartofi
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Vanata se taie felii subtiri si se presara cu sare. Se lasa sa se odihneasca 15 minute. Se usuca apoi cu prosoape de hartie. Intre timp, se taie cartofii in 6-8 longitudinal. Se transfera pe o tava tapetata cu hartie de copt si se...
Dovleac copt cu arome mexicane, quinoa si salsa de avocado si fasole
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se taie apoi cuburi si se adauga intr-o tava pentru cuptor, cu putin ulei. Se presara cu jumatate din cantitatea de condimente mexicane si putina sare. Se amesteca bine si se coace in...
Risotto cu dovlecei si rosii uscate la soare
Dovlecelul se taie in jumatate longitudinal, apoi in felii. Ceapa se toaca, la fel ca rosii uscate la soare. Se incalzeste uleiul intr-o cratita cu pereti inalti si fund dublu. Se adauga ceapa si se soteaza pana devine translucida. Se adauga orezul si dovlecelul si se lasa 2...
Involtini din vinete (Rulouri din vinete umplute cu branza, muguri de pin si stafide)
Se preincalzeste cuptorul al 190 de grade Celsius. Se incalzeste o cantitate generoasa de ulei de masline intr-o tigaie, in care se prajesc feliile de vinete, apoi se transfera pe prosoape de hartie. Se adauga ulei in tigaie, daca mai este nevoie, pe masura ce vintele se prajesc. Se lasa...