"Retete pentru mese in familie"
Vanata, morcovii si telina si mozzarella se taie in cuburi. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza.
Cubul concentrat se dizolva in 400 ml apa fierbinte.
Rosiile se feliaza.
Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se prajeste vanata in ture pana devine aurie, aproximativ 8 minute. Se transfera pe prosoape de hartie.
In uleiul ramas, se prajesc morcovii si telina, in ture, pana devin aurii. Se adauga peste vinete.
In acceasi tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga orzo si pasta de tomate, se lasa 2 minute, apoi se adauga supa, cimbrul, coaja de lamaie, legumele prajite, mozzarella, Parmezanul, sare si piper si se amesteca bine. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor, se aseaza feliile de rosii deasupra si se presara cu sare, piper si oregano uscat.
Se gateste 40 de minute in cuptor, apoi se lasa 5 minute la odihnit inainte de a fi servit.
1
O reteta Yotam Ottolenghi