Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 8 Mai 2019 | 1655 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"
 

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mai mare
  • 100 ml ulei de flaorea soarelui
  • 4 tije telina
  • 4 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 250 grame orzo (sau alte paste mici)
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 cub concentrat de legume
  • 5 crengute cimbru proaspat
  • 1 lamaie
  • 120 grame mozzarella
  • 40 grame Parmezan
  • sare/piper
  • 3 rosii
  • 1 lingurita oregano uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete:

Vanata, morcovii si telina si mozzarella se taie in cuburi. Ceapa se toaca marunt, iar usturoiul se piseaza. 

Cubul concentrat se dizolva in 400 ml apa fierbinte. 

Rosiile se feliaza. 

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. 

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie la foc mediu spre mare si se prajeste vanata in ture pana devine aurie, aproximativ 8 minute. Se transfera pe prosoape de hartie. 

In uleiul ramas, se prajesc morcovii si telina, in ture, pana devin aurii. Se adauga peste vinete. 

In acceasi tigaie, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc cateva minute, pana se inmoaie. Se adauga orzo si pasta de tomate, se lasa 2 minute, apoi se adauga supa, cimbrul, coaja de lamaie, legumele prajite, mozzarella, Parmezanul, sare si piper si se amesteca bine. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor, se aseaza feliile de rosii deasupra si se presara cu sare, piper si oregano uscat. 

Se gateste 40 de minute in cuptor, apoi se lasa 5 minute la odihnit inainte de a fi servit. 

TIPS-URI

1

O reteta Yotam Ottolenghi

Daca ti-a placut reteta noastra "Orzo la cuptor cu mozzarella si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu mozzarella, la cuptor