Dovleac copt cu arome mexicane, quinoa si salsa de avocado si fasole

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 23 Mar 2018 | 2116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac mic
  • 1 1/2 lingurita mix condimente mexicane
  • 1/2 cub concentrat de legume
  • 120 grame quinoa (orez/ couscous)
  • 2 rosii
  • 1 avocado
  • 1 lime
  • 240 grame fasole din conserva (eu am folosit Kidney, se poate folosi si neagra)
  • 1 legatura mica de menta
  • 1 legatura mica de coriandru/ patrunjel
  • 200 grame smantana groasa/ iaurt grecesc/ creme fraiche
  • 15 grame seminte de dovleac, nesarate, neprajite.
  • ulei de masline
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac copt cu arome mexicane, quinoa si salsa de avocado si fasole:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Se taie dovleacul in jumatate si se indeparteaza semintele. Se taie apoi cuburi si se adauga intr-o tava pentru cuptor, cu putin ulei. Se presara cu jumatate din cantitatea de condimente mexicane si putina sare. Se amesteca bine si se coace in mijlocul cuptorului, 30 de minute. Se intorc bucatile la jumatatea timpului. 

Se dizolva cubul concentrat in 500 de ml de apa, care se aduce la punctul de fierbere. Se adauga quinoa si se gateste la foc mediu 11-12 minute. Se scurge si se lasa la racit.

Se toaca rosiile si avocadoul (fara coaja si sambure) in cuburi mici. Se adauga intr-un bol, impreuna cu sare, jumatatea din coaja rasa de lime si putin suc de lime. Se amesteca bine. Se clateste fasolea sub jet de apa rece si se adauga peste salsa, impreuna cu jumatate din cantitatea de menta, tocata si tot coriandrul/ patrunjelul tocat. Se adauga putin mix mexican, ulei de masline, sare si piper.

Se amesteca restul de menta cu smanatana si sare. 

Se transfera quinoa intr-un bol si se amsteca cu suc de lime, restul de coaja de lime si mix mexican. Se adauga sare dupa gust. Se adauga jumatate din cantitatea de salsa peste quinoa si se amsteca bine.

Se serveste cu dovleacul copt, restul de salsa, smantana si semintele de dovleac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac copt cu arome mexicane, quinoa si salsa de avocado si fasole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de dovlecei cu quinoa