Involtini din vinete (Rulouri din vinete umplute cu branza, muguri de pin si stafide)

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 15 Sep 2017 | 3448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ulei de masline pentru prajit
  • 2 vinete mari, taiate logitudinal in felii subtiri
  • 150 ml passata (suc gros de rosii)
  • 250 grame mozzarella din branza de bivolita ( Se poate inlocui cu aceeasi branza folosita la umplutura)
  • Pentru umplutura:
  • 100 grame Provolone, taiata in cuburi foarte mici ( se poate folosi si alta branza, chiar cascaval)
  • 75 de grame muguri de pin
  • 50 de grame stafide, hidratate in apa fierbinte si scurse
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • 2 linguri pesmet
  • 2 catel de usturoi, tocat sau pisat
  • 2 linguri Parmezan ras
  • 1 lingura busuioc proaspat tocat
  • 1 ou, batut
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Involtini din vinete (Rulouri din vinete umplute cu branza, muguri de pin si stafide):

Se preincalzeste cuptorul al 190 de grade Celsius. 

Se incalzeste o cantitate generoasa de ulei de masline intr-o tigaie, in care se prajesc feliile de vinete, apoi se transfera pe prosoape de hartie. Se adauga ulei in tigaie, daca mai este nevoie, pe masura ce vintele se prajesc. Se lasa la racit. 

Intr-un bol, se amesteca branza cu mugurii de pin, stafidele, uleiul de masline, pesmetul, usturoiul, Parmezanul, busuiocul, oul, sare si piper si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.

Se asaza feliile de vinete pe o suprafata curata si se divide compozitia intre ele, cam 1-2 linguri per felie de vanata. Se ruleaza strans si se asaza, pe masura ce sunt facute, intr-un vas uns cu ulei, potrivit pentru cuptor, in care sa incapa fara prea mult loc intre ele. 

Se toarna passata deasupra. Se taie mozzarella in felii si se aseaza peste involtini. Se stropesc cu ulei de masline, sare si piper si se gatesc in cuptor 25-30 de minute.

Se lasa putin la racit inainte de servire.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Involtini din vinete (Rulouri din vinete umplute cu branza, muguri de pin si stafide)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

mirela0911 1

15.09.2017, 20:16

Cred ca e tare bun! Interesante sunt stafidele in aceasta combinatie!

miki_a 1

16.09.2017, 10:03

Ce preparat interesant, ce idee minunată cu stafidele în umplutură! Bravo!

Cofetarul Vesel 1

17.09.2017, 08:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecel umplut cu branza la cuptor