Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 9 Noi 2018 | 3994 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 grame branza Feta
  • 1 lamaie
  • 12 masline negre
  • cateva crengute de oregano proaspat
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 ardei capia
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 1 chili
  • 5 rosii coapte
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 4 oua
  • patrunjel proaspat
  • fulgi de chili
  • pita pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.

Se rade coaja lamaii, apoi lamaia se taie in 4. Maslinele se toaca mare. 

Se decojesc rosiile si se toaca marunt, la fel ca restul legumelor. 

Feta se asaza intr-un vas mic, potrivit pentru cuptor si se presara cu coaja de lamaie rasa, maslinele tocate, cateva crengute de oregano, se aseaza bucatile de lamaie de jur imprejur, se adauga putina sare, piper si ulei de masline. Se coace pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 20 de minute. 

Intre timp, se incalzesc 3 linguri de ulei intr-o tigaie mare si se adauga ardeii capia, ceapa, chiliul si cateva crengute de oregano. Se gatesc 10 minute la foc mediu, apoi se adauga rosiile tocate, pasta de tomate, dovlecelul, sare si piper si se mai lasa 10 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga putin apa daca este nevoie. 

Cu ajutorul unei linguri, se creaza 4 adancituri din loc in loc si se adauga cate un ou spart, in fiecare. Se lasa 5 minute, se acopera apoi cu un capac si se mai lasa 5 minute. 

Se serveste cu patrunjel proaspat, branza Feta coapta, fulgi de chilli, pita si feliile de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Menemen (ghiveci de legume) cu branza Feta coapta cu lamaie si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mirela0911 1

10.11.2018, 21:07

Tare bine arata!

dantes 1

15.11.2018, 12:03

Bun!

Sidy 1

09.07.2021, 07:33

Un mic dejun excelent care te pune pe picioare pentru toata ziua !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi si branza de burduf