Sparanghel alb cu sos gribiche, ou fiert si cartofi cu patrunjel

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 6 Mai 2018 | 2964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 grame cartofi mici, rosii (eu am folosit Roseval)
  • 750 grame sparanghel alb proaspat
  • 4 oua
  • 25 grame capere
  • 25 grame castravete murat
  • 1/3 legatura patrunjel proaspat, tocat
  • 1/2 lime
  • 50 grame maioneza
  • 1 lingurita mustar (eu am folosit cu boabe)
  • 2 linguri unt
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel alb cu sos gribiche, ou fiert si cartofi cu patrunjel:

Se fierb doua oua tari. Intre timp, se spala cartofii si se taie in jumatati. Nu se curata de coaja. Se taie baza dura a sparanghelului (2 cm) si se curata de primul strat de coaja, cu ajutorul unui peeler. Varful nu se curata. Se spala bine. Bazele tari si coaja se pot pastra pentru supa de sparanghel alb.

Caperele si castravetele murat se toaca marunt, la fel si ouale fierte tari, decojite. Se adauga intr-un bol, impreuna cu maioneza, 1 lingurita suc de lime, jumatate din cantitatea de patrunjel, sare si piper. Se amesteca bine.

Se fierb cartofii 12-15 minute, in apa sarata. In ultimele 5-6 minute se adauga si ouale ramasese, intregi. Se indeparteaza ouale care se clatesc sub jet de apa rece, apoi se curata de coaja si se pastreaza pe o farfurie pana in momentul folosirii. Cartofii se scurg de apa si se amesteca cu untul, sare, piper si restul de patrunjel. 

Sparanghelul se fierbe 7-10 minute. Se scurge de apa si se amesteca cu sare si piper. 

Se aseaza sparanghelul pe farfurii, impreuna cu sosul, cartofii si cate un ou fiert, care se taie deasupra sparanghelului.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel alb cu sos gribiche, ou fiert si cartofi cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta cu galbiori