Sparanghel alb cu sos gribiche, ou fiert si cartofi cu patrunjel

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 6 Mai 2018 | 3009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 grame cartofi mici, rosii (eu am folosit Roseval)
  • 750 grame sparanghel alb proaspat
  • 4 oua
  • 25 grame capere
  • 25 grame castravete murat
  • 1/3 legatura patrunjel proaspat, tocat
  • 1/2 lime
  • 50 grame maioneza
  • 1 lingurita mustar (eu am folosit cu boabe)
  • 2 linguri unt
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sparanghel alb cu sos gribiche, ou fiert si cartofi cu patrunjel:

Se fierb doua oua tari. Intre timp, se spala cartofii si se taie in jumatati. Nu se curata de coaja. Se taie baza dura a sparanghelului (2 cm) si se curata de primul strat de coaja, cu ajutorul unui peeler. Varful nu se curata. Se spala bine. Bazele tari si coaja se pot pastra pentru supa de sparanghel alb.

Caperele si castravetele murat se toaca marunt, la fel si ouale fierte tari, decojite. Se adauga intr-un bol, impreuna cu maioneza, 1 lingurita suc de lime, jumatate din cantitatea de patrunjel, sare si piper. Se amesteca bine.

Se fierb cartofii 12-15 minute, in apa sarata. In ultimele 5-6 minute se adauga si ouale ramasese, intregi. Se indeparteaza ouale care se clatesc sub jet de apa rece, apoi se curata de coaja si se pastreaza pe o farfurie pana in momentul folosirii. Cartofii se scurg de apa si se amesteca cu untul, sare, piper si restul de patrunjel. 

Sparanghelul se fierbe 7-10 minute. Se scurge de apa si se amesteca cu sare si piper. 

Se aseaza sparanghelul pe farfurii, impreuna cu sosul, cartofii si cate un ou fiert, care se taie deasupra sparanghelului.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sparanghel alb cu sos gribiche, ou fiert si cartofi cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rosii umplute cu oua