Se bate Demi Creme Fraiche cateva minute, impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie, pana devine aerata. Se toarna intr-un bol.
Se aseaza fructele intr-un bol, se adauga frunzele de menta si Cordialul.
Se servesc biscuitii cu creme fraiche si fructe proaspete.
Se formeaza un aluat din faina, sare si apa , adaugand apa putin cate putin pana devine un aluat elastic si catifelat. Se adauga untul si se framanta pana la incorporarea completa. Se lasa la odihnit 30 de minute, acoperit cu un prosop.
Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pana se...
Bananele se taie transversat in 2, apoi longitudinal in doua. Se aseaza intr-un vas uns cu unt si se stropesc cu suc de portocala si lamaie. Se presara zahar brun si fulgi de cocos si se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pe raftul superior, unde va ramane 10 minute....
Se bat ouăle cu zahărul, semințele de vanilie și coaja de lămâie. Se adaugă apoi cele două tipuri de brânză și se amestecă pentru omogenizare.
Se desfac foile filo, se ung cu unt topit și se așează câteva într-o tavă rotundă având grijă ca...
Ciocolata se topește la aburi împreună cu untul.
Separat, se amestecă ouăle cu zahărul și esența de vanilie. Se încorporează ciocolata în acest amestec. Se adaugă apoi, treptat, făina amestecată cu praful de copt și sarea. Se amestecă până se obține...
Ciocolata se topește la baie de aburi. Se temperează urmând acest procedeu: http://www.bucataras.ro/retete/trufe-de-ciocolata-cu-fulgi-de-chilli-38636.html
Cu ajutorul unei pensule se îmbracă pereții interiori ai unor hârtiuțe pentru brioșe (eu am folosit 8). Se...
Ouăle se amestecă cu zahărul, folosind un mixer. Se amestecă făina cu praful de copt, sare și cacao și se adaugă peste ouă. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă care se toarnă într-o tavă cu fund detașabil, de 23 de cm, tapetată cu hârtie de copt. Se...
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.
Se bate untul 1 minut, cu ajutorul unui mixer. Apoi, se adaugă mierea și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă încet ouăle, apoi esența de vanilie. Cu mixerul la viteză mică, se adaugă...
Merele se curăță de coajă și cotor, păstrând pe cât posibil forma. Se presară cu puțin zahăr și se așează într-o tavă de tort cu diametrul de 23 de cm sau mai mic tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade...
Făina se amestecă cu praful de copt.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat creste tari cu puțină sare, se adaugă zahărul, uleiul, esențele, iar la final făina amestecată cu praf de copt, amestecând cu o lingură ușor de sus in jos.
1/3 din...
Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne.
Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul, esența și bucățelele de nectarină . Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine omogen.
Se toarnă compoziția în 4 forme de muffins, unse...
Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne.
Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul și cacao. Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine omogen.
Se toarnă compoziția în 4 forme de muffins, tapetate cu hârtie și se...
Se amestecă oul cu iaurtul, zahărul şi cu coaja de lămâie. Apoi se adaugă esenţa de rom şi se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt în ploaie, amestecând pentru a nu face cocoloaşe.
Ar trebui să rezulte un aluat moale,...
Biscuiţii se sfărâmă cu ajutorul unui robot de bucătărie până au consistenţa nisipului. Se adaugă untul topit şi se amestecă pentru omogenizare. Cu acest amestec se tapetează o tavă cu fund detaşabil cu diametrul la 23 de centrimetri. Se lasă la frigider 1-2 ore. ...
Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul, sarea și vanilia şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.
După expirarea timpului, se...
Se amestecă făina cu sarea şi zahărul. Separat se amestecă laptele cu untul și ouăle. Peste mixul de lapte se adaugă treptat mixul de făină. La final se adaugă champagne şi se amestecă până la omogenizare. Compoziţia ar trebui şă aibă consistenţă fluidă, dar onctuoasă....
Se amestecă iaurtul cu zahărul și uleiul. Se adaugă ouăle și se amestecă bine. Apoi, se adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt și se mixează până la omogenizare. La final, se adaugă migdalele sfărâmate și vinul, amestecând până la...
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul și sarea.
Se amestecă untul cu laptele, ouăle și esența de vanilie. Se încorporează treptat ingredientele ude în cele uscate până la omogenizare. Se adaugă semințele de vanilie, zmeura și bananele. Se amestecă...
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, sarea și cacao. Se adaugă oul și se amestecă bine pentru a nu avea cocoloașe. Se adaugă laptele, esența de vanilie și uleiul. Se amestecă până la omogenizare.
Se toană compoziția într-o cană și se introduce...
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până formează vârfuri tari. Se adaugă gălbenușurile pe rând, mixând după fiecare adăugare până la omogenizare. La sfârșit se adaugă Creme Ole de...
Se amestecă făina cu praful de copt și sarea. Apoi, se adaugă pe rând celelalte ingrediente până la omogenizare.
Se toarnă aluatul în forme pentru muffins și se coc la 180 de grade Celsius, în cuptrorul preîncălzit, pentru 20 de minute.
Se...
Tiramisu reţetă adaptata
Se amestecă espresso cu siropul de cireșe şi romul şi se lasă la răcit.
Se amestecă mascarpone cu ricotta, esenţa de vanilie, iaurtul şi zahărul.
Se amestecă pepernoten cu boabele de cafea măcinate.
Se înmoaie piscoturile în...
Se amestecă făina cu sarea și zahărul pudră. Se adaugă vanilia, apa, untul și rozmarinul tocat. Se amestecă până se formează un aluat omogen.
Se răstoarnă aluatul rezultat pe o bucată de folie alimentară și se modelează sub formă de cilindru cu diamentrul de 2 cm. Se...
Untul şi zahărul se amestecă până se albește compoziția. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare adăugare. Se adaugă seminţele de vanilie, făina cernută şi puţină sare. Se amestecă până la omogenizare, apoi se modelează aluatul sub...
Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul, sarea și vanilia şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.
După expirarea timpului, se...
Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul şi sarea şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.
După expirarea timpului, se...
Se încălzește sucul de portocală și se amestecă cu mierea. Se adaugă fulgii de cocos și 100 de grame de fulgi de migdale și se amestecă până la omogenizare. Se tapetează două forme cu diametrul de 6 cm cu aluatul obținut. Se așează cele 50 de grame rămase de fulgi de...
Se amestecă faina cu sarea și zaharul pudră. Se adaugă vanilia, sucul de portocale, untul, ciocolata și coaja de portocală. Se amestecă până se formează un aluat omogen. Se răstoarnă aluatul rezultat pe o bucată de folie alimentară și se modelează sub formă de paralelipiped...
Desert express cu fructe
Se bate Demi Creme Fraiche cateva minute, impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie, pana devine aerata. Se toarna intr-un bol. Se aseaza fructele intr-un bol, se adauga frunzele de menta si Cordialul. Se servesc biscuitii cu creme fraiche si fructe proaspete.
Sebadas (Placintele italiene cu branza si miere)
Se formeaza un aluat din faina, sare si apa , adaugand apa putin cate putin pana devine un aluat elastic si catifelat. Se adauga untul si se framanta pana la incorporarea completa. Se lasa la odihnit 30 de minute, acoperit cu un prosop. Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pana se...
Banana Split dietetic
Se taie banana longitudinal in 2 si se aseaza pe o farfurie. Se toarna iaurtul deasupra, apoi se aseaza restul ingredientelor. Se consuma imediat.
Banane la cuptor cu fulgi de cocos (Mic dejun din Guinea Ecuatoriala)
Bananele se taie transversat in 2, apoi longitudinal in doua. Se aseaza intr-un vas uns cu unt si se stropesc cu suc de portocala si lamaie. Se presara zahar brun si fulgi de cocos si se introduce vasul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, pe raftul superior, unde va ramane 10 minute....
Bircher-Benner Müesli
Cerealele se inmoaie peste noapte in 4 linguri de apa, la frigider. A doua zi se amesteca cu restul ingredientelor si se consuma.
Plăcintă cu brânză
Se bat ouăle cu zahărul, semințele de vanilie și coaja de lămâie. Se adaugă apoi cele două tipuri de brânză și se amestecă pentru omogenizare. Se desfac foile filo, se ung cu unt topit și se așează câteva într-o tavă rotundă având grijă ca...
Prăjiturele cu ciocolată
Ciocolata se topește la aburi împreună cu untul. Separat, se amestecă ouăle cu zahărul și esența de vanilie. Se încorporează ciocolata în acest amestec. Se adaugă apoi, treptat, făina amestecată cu praful de copt și sarea. Se amestecă până se obține...
Panna cotta cu cocos și jeleu de kiwi în ceșcuțe din ciocolată
Ciocolata se topește la baie de aburi. Se temperează urmând acest procedeu: http://www.bucataras.ro/retete/trufe-de-ciocolata-cu-fulgi-de-chilli-38636.html Cu ajutorul unei pensule se îmbracă pereții interiori ai unor hârtiuțe pentru brioșe (eu am folosit 8). Se...
Tort Ferrero Rocher
Ouăle se amestecă cu zahărul, folosind un mixer. Se amestecă făina cu praful de copt, sare și cacao și se adaugă peste ouă. Se amestecă până se obține o compoziție omogenă care se toarnă într-o tavă cu fund detașabil, de 23 de cm, tapetată cu hârtie de copt. Se...
Tort Monti cu lămâie, miere și zmeură
Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. Se bate untul 1 minut, cu ajutorul unui mixer. Apoi, se adaugă mierea și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă încet ouăle, apoi esența de vanilie. Cu mixerul la viteză mică, se adaugă...
Tort rustic cu mere
Merele se curăță de coajă și cotor, păstrând pe cât posibil forma. Se presară cu puțin zahăr și se așează într-o tavă de tort cu diametrul de 23 de cm sau mai mic tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade...
Tort în două culori cu zmeură
Făina se amestecă cu praful de copt. Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat creste tari cu puțină sare, se adaugă zahărul, uleiul, esențele, iar la final făina amestecată cu praf de copt, amestecând cu o lingură ușor de sus in jos. 1/3 din...
Brioşe cu nectarine, glazurate cu ciocolată neagră şi flori comestibile
Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne. Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul, esența și bucățelele de nectarină . Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine omogen. Se toarnă compoziția în 4 forme de muffins, unse...
Prăjiturele japonze la aburi
Făina se amestecă cu praful de copt și se cerne. Oul se amestecă cu laptele, zahărul, uleiul și cacao. Se adaugă peste făină și se amestecă cu telul doar până devine omogen. Se toarnă compoziția în 4 forme de muffins, tapetate cu hârtie și se...
Gogoşi turnate
Se amestecă oul cu iaurtul, zahărul şi cu coaja de lămâie. Apoi se adaugă esenţa de rom şi se amestecă pentru omogenizare. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt în ploaie, amestecând pentru a nu face cocoloaşe. Ar trebui să rezulte un aluat moale,...
Banoffee Pie
Biscuiţii se sfărâmă cu ajutorul unui robot de bucătărie până au consistenţa nisipului. Se adaugă untul topit şi se amestecă pentru omogenizare. Cu acest amestec se tapetează o tavă cu fund detaşabil cu diametrul la 23 de centrimetri. Se lasă la frigider 1-2 ore. ...
Tartă cu măr şi caramel sărat
Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul, sarea și vanilia şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore. După expirarea timpului, se...
Clătite cu champagne
Se amestecă făina cu sarea şi zahărul. Separat se amestecă laptele cu untul și ouăle. Peste mixul de lapte se adaugă treptat mixul de făină. La final se adaugă champagne şi se amestecă până la omogenizare. Compoziţia ar trebui şă aibă consistenţă fluidă, dar onctuoasă....
Prăjitură cu iaurt by Minichefs
Se amestecă iaurtul cu zahărul și uleiul. Se adaugă ouăle și se amestecă bine. Apoi, se adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt și se mixează până la omogenizare. La final, se adaugă migdalele sfărâmate și vinul, amestecând până la...
Muffin cu zmeură şi banane
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul și sarea. Se amestecă untul cu laptele, ouăle și esența de vanilie. Se încorporează treptat ingredientele ude în cele uscate până la omogenizare. Se adaugă semințele de vanilie, zmeura și bananele. Se amestecă...
Mug Cake cu fructe exotice
Se amestecă făina cu praful de copt, zahărul, sarea și cacao. Se adaugă oul și se amestecă bine pentru a nu avea cocoloașe. Se adaugă laptele, esența de vanilie și uleiul. Se amestecă până la omogenizare. Se toană compoziția într-o cană și se introduce...
Prăjitură Ole
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până formează vârfuri tari. Se adaugă gălbenușurile pe rând, mixând după fiecare adăugare până la omogenizare. La sfârșit se adaugă Creme Ole de...
Muffins- rețetă de bază
Se amestecă făina cu praful de copt și sarea. Apoi, se adaugă pe rând celelalte ingrediente până la omogenizare. Se toarnă aluatul în forme pentru muffins și se coc la 180 de grade Celsius, în cuptrorul preîncălzit, pentru 20 de minute. Se...
Tiramisu reţetă adaptata
Tiramisu reţetă adaptata Se amestecă espresso cu siropul de cireșe şi romul şi se lasă la răcit. Se amestecă mascarpone cu ricotta, esenţa de vanilie, iaurtul şi zahărul. Se amestecă pepernoten cu boabele de cafea măcinate. Se înmoaie piscoturile în...
Sablés cu rozmarin
Se amestecă făina cu sarea și zahărul pudră. Se adaugă vanilia, apa, untul și rozmarinul tocat. Se amestecă până se formează un aluat omogen. Se răstoarnă aluatul rezultat pe o bucată de folie alimentară și se modelează sub formă de cilindru cu diamentrul de 2 cm. Se...
Tartar de mango și ananas cu pesto de cocos
Untul şi zahărul se amestecă până se albește compoziția. Se adaugă gălbenuşurile pe rând, amestecând după fiecare adăugare. Se adaugă seminţele de vanilie, făina cernută şi puţină sare. Se amestecă până la omogenizare, apoi se modelează aluatul sub...
Tartă cu fructul dragonului
Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul, sarea și vanilia şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore. După expirarea timpului, se...
Tartă cu rozmarin şi zmeură
Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul şi sarea şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore. După expirarea timpului, se...
Tartă cu ciocolată, cocos şi migdale
Se încălzește sucul de portocală și se amestecă cu mierea. Se adaugă fulgii de cocos și 100 de grame de fulgi de migdale și se amestecă până la omogenizare. Se tapetează două forme cu diametrul de 6 cm cu aluatul obținut. Se așează cele 50 de grame rămase de fulgi de...
Shortbread cu ciocolată şi portocale
Se amestecă faina cu sarea și zaharul pudră. Se adaugă vanilia, sucul de portocale, untul, ciocolata și coaja de portocală. Se amestecă până se formează un aluat omogen. Se răstoarnă aluatul rezultat pe o bucată de folie alimentară și se modelează sub formă de paralelipiped...