Prăjitură Ole

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 21 Ian 2013 | 29290 vizualizari

 

Astăzi vă prezint o prăjitură pregătită de mama mea pentru sărbătorile ce tocmai au trecut. Este o prăjitură răcoroasă, preferată de toți membrii familiei.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr alb
  • 1 plic (80 grame) Creme Ole de ciocolată (de la Dr. Oetker)
  • Pentru cremă:
  • 300 ml frişcă rece
  • 200 ml lapte rece
  • 1 plic (80 grame) Creme Ole de vanilie (de la Dr. Oetker)
  • Pentru glazură:
  • 2 linguri apă
  • 2 linguri zahăr alb
  • 2 linguri rom
  • 100 grame ciocolată neagră
  • 100 grame unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură Ole:

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până formează vârfuri tari.  Se adaugă gălbenușurile pe rând, mixând după fiecare adăugare până la omogenizare. La sfârșit se adaugă Creme Ole de ciocolată și se amestecă câteva secunde până se omogenizează.

Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade, 25-30 de minute, până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit în tavă.

Pentru cremă, se amestecă frișca cu laptele și Creme Ole de vanilie până când devine  fermă. Se întinde uniform pe blatul rece și se refrigerează. 

Pentru glazură, se încălzește apa până la punctul de fierbere și se adaugă zahărul. Se amestecă până când zahărul este complet dizolvat. Se adaugă romul și ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă până când ciocolata s-a topit, apoi se adaugă untul. Se amestecă până se topește untul, apoi se lasă la răcit. Se întinde uniform peste prăjitură și se refrigerează 2-3 ore. 

Se taie în cuburi în funcție de preferințe. Se servește rece. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură Ole" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]