Astăzi vă prezint o prăjitură pregătită de mama mea pentru sărbătorile ce tocmai au trecut. Este o prăjitură răcoroasă, preferată de toți membrii familiei.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă împreună cu zahărul până formează vârfuri tari. Se adaugă gălbenușurile pe rând, mixând după fiecare adăugare până la omogenizare. La sfârșit se adaugă Creme Ole de ciocolată și se amestecă câteva secunde până se omogenizează.
Se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la 180 de grade, 25-30 de minute, până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit în tavă.
Pentru cremă, se amestecă frișca cu laptele și Creme Ole de vanilie până când devine fermă. Se întinde uniform pe blatul rece și se refrigerează.
Pentru glazură, se încălzește apa până la punctul de fierbere și se adaugă zahărul. Se amestecă până când zahărul este complet dizolvat. Se adaugă romul și ciocolata ruptă în bucăți. Se amestecă până când ciocolata s-a topit, apoi se adaugă untul. Se amestecă până se topește untul, apoi se lasă la răcit. Se întinde uniform peste prăjitură și se refrigerează 2-3 ore.
Se taie în cuburi în funcție de preferințe. Se servește rece.