Tiramisu reţetă adaptata
Pepernoten sunt mici biscuiței rotunzi specifici Olandei ce conțin cuișoare, cardamom, piper, scorțișoară și ghimbir. Adăugați în rețeta tradițională de tiramisu oferă acestuia un parfum aparte și un gust rafinat.
Tiramisu reţetă adaptata
Se amestecă espresso cu siropul de cireșe şi romul şi se lasă la răcit.
Se amestecă mascarpone cu ricotta, esenţa de vanilie, iaurtul şi zahărul.
Se amestecă pepernoten cu boabele de cafea măcinate.
Se înmoaie piscoturile în espresso pentru câteva secunde şi se aşează într-o tavă acoperind tot fundul acesteia. Deasupra se așează amestecul de mascarpone, ricotta și iaurt, iar peste, mixul de pepernoten și boabe de cafea.
Se continuă așezarea alternativă de pișcoturi și cremă până la epuizarea acestora, ultimul strat fiind cel de cremă.
Se pudrează cu cacao pudră și se refrigerează până la momentul servirii.