Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul, sarea și vanilia şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.
După expirarea timpului, se împarte aluatul în două părţi egale şi se întinde astfel încât să poată acoperi două forme de tartă cu diametrul de 6 cm. Se înţeapă cu o furculiţa din loc în loc. Se introduce la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la 210 grade Celsius.
Se amestecă bucăţile de măr cu scorţişoara, vinul, esenţa şi mierea şi se lasă minim 30 de minute deoparte.
Se aşează compoziţia în forme şi se introduce din nou la cuptor la 200 de grade Celsius pentru 10 minute. La final, cât tartele sunt încă fierbinţi se aşează deasupra câte o linguriţă de caramel sărat.
Se scot din forme şi se consumă cu îngheţată de vanilie.
1
Reţeta pentru caramel o găsiţi la: http://www.bucataras.ro/retete/mini-clatite-cu-mar-brie-i-caramel-sarat-38288.html