Un mod interesant de a duce banala reţetă de clătite la un nou nivel.
Se amestecă făina cu sarea şi zahărul. Separat se amestecă laptele cu untul și ouăle. Peste mixul de lapte se adaugă treptat mixul de făină. La final se adaugă champagne şi se amestecă până la omogenizare. Compoziţia ar trebui şă aibă consistenţă fluidă, dar onctuoasă. Pentru ajustare, se poate adăuga puțină apă/lapte sau făină, dacă este prea groasă sau prea fluidă.
Într-o tigaie se încălzește puțin unt la foc mediu. Se toarnă 1/2 polonic de compoziție și se împrăștie pe toată suprafața tigăii. Se gătește până suprafața devine ușor opacă, iar baza este rumenită, aproximativ 1 minut. Se întoarce și se mai gătește maxim 1 minut. Se scoate pe o farfurie.
Se procedează la fel cu restul de compoziție, fără a mai adăuga unt în tigaie.
Se ung clătitele cu gem pe toată suprafața și se ornează cu coajă de lime.