Tort Monti cu lămâie, miere și zmeură

de Satisfyyourcravings in Torturi, 25 Mar 2014 | 2828 vizualizari

 

Weekend-ul trecut, fetița mea Monti a împlinit două luni. Nu e cine știe ce aniversare, dar am vrut să marchez cumva acest moment. Așa că am meșterit acest tort cu arome proaspete și culori vibrante.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 1 1/3 căni făină
  • 1 1/2 lingurițe praf de copt
  • 1/2 bicarbonat de sodiu
  • puțină sare
  • 140 grame unt, la temperatura camerei
  • 4 linguri miere
  • 2 ouă, bătute
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 2/3 cană lapte
  • Coaja de la 2 lămâi
  • Pentru cremă:
  • 1 cutie mascarpone
  • 200 grame fromage frais
  • 2 linguri miere
  • 1/2 linguriță esență vanilie
  • 1 1/2 linguri suc de lămâie
  • 10 linguri gem de zmeură
  • Pentru sirop:
  • 2 linguri miere
  • 3 linguri suc de lămâie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Monti cu lămâie, miere și zmeură:

Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. 

Se bate untul 1 minut, cu ajutorul unui mixer. Apoi, se adaugă mierea și se amestecă până la omogenizare. Se adaugă încet ouăle, apoi esența de vanilie. Cu mixerul la viteză mică, se adaugă faina în 3 tranșe și laptele în 2 tranșe alternând adăugirile, astfel încăt prima și ultima dată se adaugă făina.  Se amestecă până devine un aluat omogen. Se adaugă coaja de lămâie și se mai amestecă 20 de secunde.

Se toarnă aluatul într-o tavă cu fund detașabil tapetată cu hârtie de tort și se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii. 

Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu fromage frais, apoi se adaugă mierea și sucul de lămâie. Se păstrează în frigider până la momentul folosirii.

Pentru sirop, se amestecă cele două ingrediente.

Se taie blatul, se găurește din loc cu ajutorul unei furculițe, apoi se unge cu sirop și cu 1/3 din cremă. Se întinde gemul de zmeură peste cremă. Se așează a două bucată de blat, se unge cu sirop și se așează restul de cremă.

Se ornează după preferințe. 

Se păstrează la frigider minim 2 ore înainte de a fi servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Monti cu lămâie, miere și zmeură" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort cu blat umed cu afine, mascarpone si jeleu de capsuni