Fructul dragonului, numit şi Pitaya face parte din familia Cactuşilor şi creşte mai ales în Mexic şi America de Sud şi Centrală, însă poate fi întâlnit şi în Sud-estul Asiei, în Vietnam, Israel sau Australia. Gustul său este un amestec de kiwi cu pară, iar interiorul său arată ca un kiwi alb cu semințele dezorganizat dispuse.
Cu ajutorul unui mixer electric, se mixează untul cu zahărul până se albeşte. Se adaugă făina, oul, sarea și vanilia şi se amestecă până la omogenizare. Se înveleşte aluatul în folie alimentară şi se lasă la frigider 2 ore.
După expirarea timpului, se împarte aluatul în două părţi egale şi se întinde astfel încât să poată acoperi două forme de tartă cu diametrul de 6 cm. Se înţeapă cu o furculiţa din loc în loc. Se introduce la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute la 210 grade Celsius. Se lasă la răcit în forme 5 minute, după care se scoate aluatul din forme.
Se taie fructul în două longitudinal și se îndepărtează pulpa folosind o lingură. Jumătate din pulpa fructului se taie cuburi și se mixează cu ajutorul unui blender. Se lasă la scurs într-o sită 30 de minute. Se amestecă cu brânza şi se aşează mixul în forme. Jumătatea de fruct rămasă se taie felii subțiri și se așează deasupra.
Se păstrează la frigider până în momentul servirii.
1
Fructul dragonului poate fi înlocuit cu kiwi.