Sebadas (Placintele italiene cu branza si miere)

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 3253 vizualizari

 

In mod traditional, se foloseste branza Pecorino tanara, dar eu am inlocuit-o cu discuri din branza de capra proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina alba
  • 200 ml apa
  • 50 grame unt
  • sare
  • 300 grame branza de capra
  • coaja de la 2 lamai
  • ulei de masline pentru prajit
  • 250 ml miere bio
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sebadas (Placintele italiene cu branza si miere):

Se formeaza un aluat din faina, sare si apa , adaugand apa putin cate putin pana devine un aluat elastic si catifelat. Se adauga untul si se framanta pana la incorporarea completa. Se lasa la odihnit 30 de minute, acoperit cu un prosop.

Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pana se obtine o foaie de aluat cu groasimea de 1 cm. Cu ajutorul unui disc sau al unui pahar se taie 24 de cercuri.

Se aseaza un disc de branza in centrul unui cerc de aluat si se prasara putina coaja de lamaie. Se aseaza un alt cerc deasupra si cu ajutorul unei furculite se sigileaza marginile.

Se procedeaza la fel cu aluatul si branza ramase. 

Se prajesc in ulei de masline pana devin aurii. 

Separat, se incalzeste mierea intr-un vas.

Se consuma Sebadas, fierbinti cu miere deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sebadas (Placintele italiene cu branza si miere)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clafoutis cu căpșuni - Desertul savuros și aromat

ieri la 08:10

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

pe 07.07 la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu branza sarata