RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Rosie umpluta

In Vegan / Raw vegan la 14 Aug 2012

Toate ingredientele merg la blender mai putin avocado si uleiul. Pasam cu furculita avocado si adaugam restul ingredientelor mixate la blender. Amestecam bine. Taiem  capacul rosiei si scoatem pulpa din interior. Umplem rosia cu compozitia delicioasa si stropim cu uleiul de masline....

Frigarui de pui mediteraneene

In Pui la 14 Aug 2012

Se spala pieptul de pui se scurge de apa intr-un prosop de hartie, se taie fasii si apoi bucati pentru frigarui. La blender se pun verdeturile si se toaca, se adauga uleiul de masline, zeama de lime, sarea si piperul si se amesteca bine. Se ung bucatile de pui si daca avem timp lasam la...

Tarta Linzer cu prune si gem

In Prajituri la 12 Aug 2012

Facem un aluat ( dureaza cam 5 minute) din ingredientele pentru blat. Punem la congelator in folie aluatul ( 10 sau 12 minute)pana ne ocupam de prune. Prunele le spalam le curatam de samburi, si le taiem in patru . Le punem intr-un vas si deasupra punem zaharul, zeama de portocala , vanilia...

Placinta cu iaurt si fructe de padure

In Prajituri la 10 Aug 2012

Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt. Pregatim compozitia de iaurt. Amestecam ouale cu iaurtul, zaharul, vanilia, coaja de lamaie. Intindem foaia de placinta punem o parte de iaurt si ungem bine toata suprafata, asezam zmeura, pliem foaia si acoperim din nou cu o parte din compozitia de...

Mici din somon

In Somon la 9 Aug 2012

Somonul se spala apoi se zvanta pe un prosop de hartie, se dezoseaza( cu mare atentie) si apoi se faramiteaza(cu furculita si cutitul) Se pune in masina de cafea cate o lingurita din fiecare condiment uscat. Se macina. Din compozitia rezultata vom folosi doua lingurite pentru toata cantitatea...

Crumble cu prune

In Prajituri la 7 Aug 2012

Se amesteca toate ingredientele( mai putin fructele) pana compozitia devine sfaramicioasa si obtinem firmiturile de aluat. Prunele se spala si se rup bucati( se taie), se pun in tava si se stropesc cu sucul de la portocala. Deasupra punem firmiturile de aluat. Punem vanilia, coaja de...

Mini-cozonacei

In Prajituri la 7 Aug 2012

Faina se cerne intr-un vas. se adauga ingredientele uscate,  aromele, apoi cele lichide si se framanta in jur de zece minute aluatul. Lasam la crescut 45 de minute. Luam cate o bucata din aluat cat o minge de ping-pong si o asezam in forma de silicon unsa cu ulei. Se mai lasa 15...

Pasta de alune cu miere

In Dulciuri la 7 Aug 2012

Se macina fin alunele ( cat mai fine daca se poate). Untul se topeste intr-un vas, asezat intr-un alt vas cu apa calda( ibric). Avem nevoie de un blender puternic sau un robot de bucatarie unde vom mixa toate ingredientele.  Punem compozitia intr-un borcan si servim cu placere!...

Clatite cu sos de vanilie, fructe de padure si inghetata

In Prajituri la 2 Aug 2012

Preparam clatitele prajindu-le in tigaie. Preparam si sosul de vanilie. Asezam clatita , turnam sosul de vanilie, apoi o cupa de inghetata, fructele de padure, zmeura, afine, mure), inchidem sau rulam clatita, apoi din nou turnam putin sos, punem fructe de padure si sosul de macademia. Din...

Salata de ardei copti cu usturoi

In Salate la 2 Aug 2012

Spalam ardeii ii curatam de cotor si seminte si ii taiem bucati( aici depinde de cat de tare ne grabim si de imaginatia fiecaruia desigur). Ardeii taiati bucati de aseaza pe tava tapetata cu hartie pergament. Se toarna deasupra doua trei linguri de ulei de masline si se amesteca bine, apoi...

Inghetata de lime, lamaie si menta

In Dulciuri la 10 Iul 2012

Stoarcem si radem coaja de lime si lamaie Facem pudra de caju la masina de cafea. Pregatim menta o alegem si o spalam. Untul de cocos il topim intr-un vas asezat in alt vas cu apa fierbinte. Punem la blender toate ingredientele si mixam pana rezulta o crema foarte foarte fina. Turnam...

Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat

In Mancaruri de post la 10 Iul 2012

Preparare Reteta de iahnie de fasole rosie in sos aromat Fasolea se lasa in apa timp de 24 de ore, intre timp avand grija sa aruncam apa si sa clatim fasolea de trei ori. Punem fasolea la fiert pentru aproximativ 2 ore si jumatate , 3 si in acest interval schimbam  apa de cinci ori si...

Limo-ceai tropical

In Cocktail la 9 Iul 2012

Punem la blender ceaiul, ananasul, sucul de fructe, menta, ghimbirul si mixam bine. Scoatem intr-o cana totul si dam la rece. Servim cu cuburi de gheata daca dorim si decoram cu felii de citrice si fire de menta.  

Mousse de ciocolata

In Vegan / Raw vegan la 5 Iul 2012

Se topeste mai intai untul usor intr-un vas, introdus intr-un alt vas cu apa calda. Am facut pudra de caju la blender. Apoi se amesteca toate ingredientele intr-un robot puternic. Se toarna compozitia care are consistenta unei budinci mai groase intr-o caserola alimentara mai maricica...

Ciocolata cu merisoare si goji

In Vegan / Raw vegan la 13 Iun 2012

Modul de preparare este unul extrem de usor. Se topeste untul de cacao intr-un vas pus deasupra unui alt vas cu apa fierbinte. Se asteapta sa se topeasca cateva minute amestecand din cand in cand( nu pe foc). Se adauga restul ingredientelor pe rand, cacaoa, mesquite, goji, mierea, vanilia,...

Mini-dovlecei umpluti

In Mancaruri de legume la 13 Iun 2012

Orezul salbatic apoi se spala se scurge. Rosiile se dau pe razatoare si se vor amesteca in compozitie. Se curata in interior( se scobesc cu o lingura) dovleceii, ardeii. Ii frecam cu putina sare in interior. Ceapa se toaca, morocovul se rade, verdeata se spala si se taie marunt. Curatam...

Biscuiti din seminte si nuci (crackers)

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2012

MIxam la robot nucile si migdalele si le punem intr-un vas mare( de framantat). La robot macinam si fulgii de ovaz  si complexul forte. Adaugam totul in vas. Urmeaza semintele, se mixeaza si ele la robot, chimenul si inul se rasnesc la masina de cafea, se adauga totul peste nuci, apoi...

Tarta cu cascaval olandez

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2012

Blatul se face extrem de usor... se framanta toate ingredientele si asta nu dureaza decat doua minute. Se mai pune o mana de faina si se mai framanta cateva secunde pana nu se mai lipeste de mana si se da forma rotunda. Se pune intr-o folie  aluatul si se da la rece pana preparam umplutura...

Tarta cu mere si sirop de artar

In Prajituri la 30 Mai 2012

Blatul dupa cum stiti deja se face extrem de usor: Aceasta este varianta dulce a blatului pentru tarta. Amestecam toate ingredientele si asta se intampla in doua trei minute. Trebuie sa va spun ca miroase delicios! Formam o bila din aluat si dam la rece pana ne ocupam de mere( in jur de 30...

Placinta de peste ruseasca

In Somon la 24 Mai 2012

Am apelat din nou la aluatul meu de tarta care mi se pare senzational si nimic nu ma face deocamdata sa il schimb, seamana perfect cu aluatul frantuzesc. ( daca doriti puteti folosi aluat frantuzesc cumparat). Pentru aluat amestecam toate ingredientele si framantam in mai putin de 5 minute o...

Placintele cu branza feta

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2012

Cernem faina intr-un vas si facem o mica adancitura in mijloc , punem acolo drojdia uscata si zaharul, pe margine sarea, ouale, iaurtul, uleiul, condimentele si adaugam laptele caldut cate putin. Incepem sa framantam, punem tot laptele si framantam pana se incorporeaza bine toate ingredientele...

Prajitura dubla cu visine

In Prajituri la 21 Mai 2012

Mixati in vasul de mixer pe rand ingredientele, ouale cu zaharul, apoi iaurtul, uleiul si untul topit, vanilia, faina, amidonul si sarea plus praful de copt stins cu zeama de lamaie. Tapetam o forma mare rotunda de tort cu foaie de copt si turnam jumatate din compozitie deoarece vom coace doua...

Trufe de ciocolata cu rom si cozonac

In Prajituri la 20 Mai 2012

Se topeste ciocolata alba la bain-marie, se sfarama cozonacul si se stropeste cu rom( eu am avut si panettone cu vanilie si cu ciocolata si le-am amestecat). Cand se topeste ciocolata alba  se amesteca cu panettone si se incorporeaza bine. Se lasa compozitia la racit de formeaza...

Tortulete cu sirop de artar si mascarpone

In Prajituri la 19 Mai 2012

Blatul: Mixam ouale si zaharul, apoi adaugam aromele( romul, vanilia), faina si amidonul plus praful de copt si praful de sare. Impartim compozitia in doua si in jumatate adaugam cacaoa neagra. Punem foaie de copt in tava( 32/24) si turnam compozitia alba pe care o nivelam cu o spatula( sau...

Pizza " Quatro formaggi"

In Pizza la 13 Mai 2012

Framantam un aluat din ingredientele pentru blat, formam o bila pe care o vom cresta adanc in forma de cruce si lasam acoperit la loc caldut pentru 45 de minute sa creasca frumos. Pregatim sosul de rosii : Dam pe razatoare rosiile, amestecam cu condimentele si cu vinul. Putem ca acest sos...

Inghetata de ciocolata perfecta

In Dulciuri la 13 Mai 2012

Smantana pentru frisca si cacaoa le-am pus intr-un vas mai maricel pe foc si le-am dat intr-un clocot. Am dat deoparte, am pus ciocolata si am amestecat foarte bine sa se topeasca. Deasupra am pus restul de smantana si am omogenizat bine. Intr-o alta craticioara am pus laptele, sarea si...

Prajitura suedeza cu migdale caramelizate

In Prajituri la 12 Mai 2012

Eu din start am facut o data si jumatate reteta, data viitoare o dublez fara doar si poate...si am copt migdalele pentru a le intensifica gustul. Am preparat blatul: Am copt pentru 6-7 minute migdalele( toate),  la 200 de grade ,apoi le-am separat pe cele pentru blat . Le-am racit...

Tort de ciocolata cu frisca si zmeura

In Torturi la 10 Mai 2012

Topim ciocolata si o lasam la racit purin adaugam apoi in ea untul moale si amestecam bine. Separam ouale, 4 albusuri si 4 galbenusuri, batem spuma albusurile cu zaharul( 100 gr) pana devine lucioasa si isi tine forma. Peste cele 4 galbenusuri adaugam 2 oua intregi si 75 de grame de zahar.,...

Tarta italiana

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2012

Blatul il facem amestecand toate ingredientele( pentru blat)  si framantand un aluat( foarte frumos si usor manevrabil) pe care il vom inveli in folie si-l vom pune la rece pentru 30 de minute. Rosiile le-am taiat felii groase. Am pus in tigaie uleiul de masline si la foc iute am adaugat...

Rosii portugheze

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2012

Fierbem orezul si il lasam la scurs intr-o sita. Preparam maioneza( eu o fac  din galbenusurile fierte, mustar, zeama de lamaie si ulei). Coacem ardeii si ii curatam apoi ii taiem marunt, avand grija sa ii scurgem bine de zeama. Rosiile le curatam pe interior( cu o lingura) si le...

Afisate 721 - 750 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Retete preferate
Mancare de gutui

Voturi:49

Castraveti murati

Voturi:28

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]