Tarta Linzer cu prune si gem

de RuxyRux in Prajituri, 12 Aug 2012 | 8712 vizualizari

 

O alta reteta delicioasa de prajitura Linzer de data aceasta cu prune...eu o ador!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 500 gr faina
  • 200 gr unt
  • 50 gr alune de padure crude macinate
  • 1 lamaie mare coaja si zeama
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • 4 galbenusuri( de la oua mari)

Umplutura:

  • 1 borcan de magiun de prune( Topoloveni)
  • 12 prune mari coapte
  • 1 praf de scortisoara
  • zeama de la o portocala
  • 2 linguri zahar pudra
  • vanilie

1 galbenus sau 2 pentru uns

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Linzer cu prune si gem:

Facem un aluat ( dureaza cam 5 minute) din ingredientele pentru blat.

Punem la congelator in folie aluatul ( 10 sau 12 minute)pana ne ocupam de prune.

Prunele le spalam le curatam de samburi, si le taiem in patru . Le punem intr-un vas si deasupra punem zaharul, zeama de portocala , vanilia si scortisoara si amestecam. Scurgem apoi prunele de zeama.

Pregatim tava de tarta, o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.

Jumatate din aluat in dam pe razatoare, aceasta va constitui baza tartei. Eu din a doua jumatate am rupt cateva bucati si am facut suluri pentru a decora marginea.

Asezam prunele, si deasupra lor pe tot mijlocul tartei gemul de prune.

Restul  din jumatatea de aluat  am folosit pentru a decora suprafata tartei cu un model de grilaj. Desigur fiecare poate face dupa inspiratie decorul. Ungem cu galbenus aluatul.

Coacem la 180 de grade pentru 35 de minute sau in functie de cuptor pana se rumeneste.

E o tarta superba...garantat...

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer cu prune si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

RuxyRux 1

14.08.2012, 14:20

Foarte buna Diuta mea

mamaieelena 1

14.08.2012, 23:35

buna rau

RuxyRux 1

14.08.2012, 23:44

Multumesc mamaie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu prune