Tarta Linzer cu prune si gem

de RuxyRux in Prajituri, 12 Aug 2012 | 8937 vizualizari

 

O alta reteta delicioasa de prajitura Linzer de data aceasta cu prune...eu o ador!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 500 gr faina
  • 200 gr unt
  • 50 gr alune de padure crude macinate
  • 1 lamaie mare coaja si zeama
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • 4 galbenusuri( de la oua mari)

Umplutura:

  • 1 borcan de magiun de prune( Topoloveni)
  • 12 prune mari coapte
  • 1 praf de scortisoara
  • zeama de la o portocala
  • 2 linguri zahar pudra
  • vanilie

1 galbenus sau 2 pentru uns

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Linzer cu prune si gem:

Facem un aluat ( dureaza cam 5 minute) din ingredientele pentru blat.

Punem la congelator in folie aluatul ( 10 sau 12 minute)pana ne ocupam de prune.

Prunele le spalam le curatam de samburi, si le taiem in patru . Le punem intr-un vas si deasupra punem zaharul, zeama de portocala , vanilia si scortisoara si amestecam. Scurgem apoi prunele de zeama.

Pregatim tava de tarta, o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.

Jumatate din aluat in dam pe razatoare, aceasta va constitui baza tartei. Eu din a doua jumatate am rupt cateva bucati si am facut suluri pentru a decora marginea.

Asezam prunele, si deasupra lor pe tot mijlocul tartei gemul de prune.

Restul  din jumatatea de aluat  am folosit pentru a decora suprafata tartei cu un model de grilaj. Desigur fiecare poate face dupa inspiratie decorul. Ungem cu galbenus aluatul.

Coacem la 180 de grade pentru 35 de minute sau in functie de cuptor pana se rumeneste.

E o tarta superba...garantat...

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Linzer cu prune si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu prune