O alta reteta delicioasa de prajitura Linzer de data aceasta cu prune...eu o ador!
Blat:
Umplutura:
1 galbenus sau 2 pentru uns
Facem un aluat ( dureaza cam 5 minute) din ingredientele pentru blat.
Punem la congelator in folie aluatul ( 10 sau 12 minute)pana ne ocupam de prune.
Prunele le spalam le curatam de samburi, si le taiem in patru . Le punem intr-un vas si deasupra punem zaharul, zeama de portocala , vanilia si scortisoara si amestecam. Scurgem apoi prunele de zeama.
Pregatim tava de tarta, o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.
Jumatate din aluat in dam pe razatoare, aceasta va constitui baza tartei. Eu din a doua jumatate am rupt cateva bucati si am facut suluri pentru a decora marginea.
Asezam prunele, si deasupra lor pe tot mijlocul tartei gemul de prune.
Restul din jumatatea de aluat am folosit pentru a decora suprafata tartei cu un model de grilaj. Desigur fiecare poate face dupa inspiratie decorul. Ungem cu galbenus aluatul.
Coacem la 180 de grade pentru 35 de minute sau in functie de cuptor pana se rumeneste.
E o tarta superba...garantat...