Perfecta pe drept cuvant, am vrut o astfel de inghetata fara cusur si am gasit-o la Brandusa( reteta dupa David Lebovitz, din cartea lui "The perfect scoop" ) , multumesc din toata inima draga mea draga, numai in Italia am mai mancat o asemenea inghetata delicioasa!
Smantana pentru frisca si cacaoa le-am pus intr-un vas mai maricel pe foc si le-am dat intr-un clocot.
Am dat deoparte, am pus ciocolata si am amestecat foarte bine sa se topeasca.
Deasupra am pus restul de smantana si am omogenizat bine.
Intr-o alta craticioara am pus laptele, sarea si zaharul si am amestecat la foc mic pana ce zaharul s-a topit.
Am mixat intr-un castronel galbenusurile, apoi am turnat laptele in fir subtire peste ele( avand grija ca laptele sa nu fie prea fierbinte) si apoi am amestecat bine, punand totul inapoi in craticioara pe foc mediu pana ce sosul s-a ingrosat.
Sosul putin racit l-am turnat peste compozitia de ciocolata printr-o strecuratoare. Apoi am amestecat sa se omogenizeze si am turnat totul in cutii de inghetata si am pus la congelator. Dupa doua trei ore cand a inceput sa inghete am amestecat bine si apoi am dat din nou la congelator si am lasat sa inghete...cand o vom servi o vom lasa putin la temperatura camerei apoi o vom lua cu lingura de inghetata si o vom pune in boluri. Eu am decorat cu frisca si menta. E surprinzatoar de cremoasa!