Mmmmmm...atat de delicioase!
Blatul:
Mixam ouale si zaharul, apoi adaugam aromele( romul, vanilia), faina si amidonul plus praful de copt si praful de sare. Impartim compozitia in doua si in jumatate adaugam cacaoa neagra. Punem foaie de copt in tava( 32/24) si turnam compozitia alba pe care o nivelam cu o spatula( sau lingura). Coacem la 170 de grade pentru 10 minute( facem si testul cu scobitoarea). Scoatem si lasam sa se raceasca direct pe hartia pergament( nu desprindem inca blatul). Compozitia cu cacao o impartim in doua si coacem doua foi de blat in acelasi mod. Le lasam sa se raceasca. Vom decupa cu o forma rotunda 4 discuri din fiecare blat( sau 6 cum va vine mai bine, eu am preferat sa le fac mai mari si mi-au iesit 4 bucati).
Preparam crema :
Amestecam galbenusurile cu zaharul , vanilia, siropul de artar si smantana si vom pune totul intr-un vas pe foc sa se lege amestecand tot timpul sa nu se prinda. Cand incepe sa se lege adaugam si amidonul si mixam bine cu un tel. Lasam pe foc pana se ingroasa crema si apoi dam la racit. Cand s-a racit perfect( atentie numai atunci), incorporam mascarpone si mixam foarte bine.
Siropul:
Se amesteca intr-un vas pe foc apa cu siropul de artar si se adauga romul, se infierbanta usor si se da deoparte. Cu acest sirop vom stropi discurile de blat.
Asamblam tortuletele:
Stropim discurile de blat cu sirop si le umplem cu crema , vom pune un disc cu ciocolata, crema, un disc fara ciocolata, crema, si din nou disc cu ciocolata, le decoram cu fulgi de ciocolata alba.