Cernem faina in vasul de framantat paine. Pe margine punem sarea, facem in mijloc o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata cu 50 ml apa calduta si zaharul. Adaugam si condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa( 300 ml) calduta si dupa ce s-a incorporat bine, turnam uleiul si...
Tapetam tava cu foaie pergament( sau metoda clasica cu ulei si faina).
Pregatim crema de branza, amestecand la mixer toate felurile de branza cu zaharul, ouale( 1 ou si doua galbenusuri), vanilia si coaja de portocala.
Intindem prima foaie Yufka, o ungem uniform pe toata suprafata cu iaurt,...
http://hrana-vie.blogspot.com/2011/06/zacusca-raw.html
Este o reteta extrem de simpla si in acelasi timp extrem de gustoasa.
Am tocat 1/2 de ardei bine spalat si cealata jumatate am curatat-o bine pe interior de seminte.
Am amestecat ardeiul cu pulpa de avocado zdrobita cu o furculita,...
Se curata mango si se da pe razatoare.
Iaurtul de pune intr-o sita si peste el se adauga mango dat pe razatoare. Se lasa zece minute sa se scurga zeama deasupra unui vas apoi se pune o lingura de miere si se amesteca usor.
Se congeleaza rapid intr-un vas de congelator.
Dupa o ora...
Taiem ceapa si cea noua si cea verde cubulete la fel si usturoiul.
Eu am preparat supa in vasul Zepter.
Am incins la foc mediu vasul am pus uleiul si in el am topit untul( 140 gr). Am adaugat ceapa si usturoiul, putina sare si am fiert totul inabusit 3-4 minute. Am adaugat...
Eu am preparat supa la vasul Zepter, asa ca timpul de preparare s-a scurtat considerabil. V-as recomanda sa nu fierbeti multa vreme zarzavatul sa faceti acest lucru la foc mic si cu capac sa nu piarda legumele foarte mult din vitamine.
Am pus intr-o oala uleiul de masline si in el am sotat 2-...
Nuca, alunele si migdalele le-am pus in tava tapetata cu pergament si le-am copt in jur de 15 min la 200 de grade sau in functie de cuptor, cu grija, sa nu le ardeti.
Cand este gata prajita maruntiti totul la blender si lasati deoparte.
Puneti intr-un vas pe foc zaharul si nu plecati...
Incingem uleiul in tigaie, punem ceapa tocata marunt si putin frecata cu sare, dam focul mic si dupa doua trei minute punem si rosiile. Lasam pe foc mic cateva minute dupa care stingem totul cu 100 ml vin. Lasam sa fiarba pe foc mediu de aceasta data inca cateva minute si punem apa deasupra. Eu...
Blatul este acelasi ca la tarta cu branzeturi grecesti si de care v-am spus ca m-am indragostit...aduce teribil de bine cu foietajul si e ff simplu de facut. Framantam toate ingredientele cu untul moale si aluatul rezultat il infoliem si-l dam la rece pentru 30 de minute.
Este posibil ca la...
Fierbem cartofii pentru 20- 25 de minute curatati si taiati ca pentru piure, budinca, sufleu sau cum ne place noua.
Intr-o tigaie punem uleiul de masline, apoi in el topim untul, adaugam crema de branza si omogenizam.
Punem in crema, chives tocat marunt si ceapa verde tocata.
Adaugam si...
Am preparat crema de vanilie, am amestecat ouale cu zaharul, apoi faina si laptele cu vanilia, apoi am pus laptele pe foc, si am adaugat amestecul de ou . Facem crema pe foc mic amestecand tot timpul pana se ingroasa. Dupa 5-6 minute oprim focul si lasam crema la racit.
Punem intr-un vas mai...
Crema:
Galbenusurile se amesteca la mixer cu zaharul. Se adauga faina si putin lapte sa subtieze compozitia. Laptele se infierbanta si in el se adauga vanilia, Se toarna in fir subtire compozitia de ou si se tine pe foc pana se ingroasa si devine crema consistenta. In maxim 12 minute putem...
Blatul:
Intr-un vas pe foc mic punem apa, cacaoa, si zaharul brun si foarte putin lasam cat sa se dizolve zaharul si amestecam bine, obtinand un sirop gros de ciocolata, apoi lasam la racit.
La mixer vom amesteca untul si zaharul pudra, apoi vom pune pe rand cele 6 galbenusuri iar...
Intai am spalat si curatat , taiat, feliat legumele, apoi am amestecat bine salata verde cu ceapa si chivas, mararul, sarea si zeama de lamaie, limette si otetul de zmeura, am potrivit salata sa-mi placa la gust si la urma am adaugat restul ingredientelor.
Sosul se prepara amestecand si...
Am topit untul intr-un vas apoi am pus biscutii facuti pudra la blender si am amestecat bine. Am turnat blatul in forma de tort si am netezit sa uniformizez( am folosit telul pentru piure, multumesc de idee, e geniala Cristi).10 minute la 160 de grade si este gata blatul.
Pentru prepararea...
Pregatim o marinata pentru peste din ulei de masline, zeama de lamaie si sare si tinem pestele o ora inainte de a-l pune in pungi. Avem grija sa il ungem bine peste tot si sa punem putin din marinata in interior daca facem dorada si scrumbie. Punem fiecare peste in punga o inchidem bine cu...
Cernem faina in vasul de framantat si facem o adancitura in mijloc, punem zaharul iar pe margine sarea si uleiul. Adaugam si restul de faina de secara si seminte de floarea soarelul, apoi semintele de in rasnite si chimionul. Lichefiem drojdia in 50 ml apa calduta. O punem peste zahar in...
Frunzele de stevie se spala bine si apoi se oparesc. Eu inainte de umplere am luat fiecare frunza si am trecut-o prin apa clocotita 10 secunde.
Orezul se spala, se pregatesc ingredientele, nuca se macina, ceapa se toaca, ciupercutele se taie marunt, morcovul se rade.
Se incinge uleiul in...
Se face blatul, se amesteca toate ingredientele si se formeaza o bila de aluat care se pune la rece pentru 30 de minute in folie de prospetime. Este blatul de la tarta cu branzeturi grecesti de care m-am indragostit iremediabil.
Intre timp se prepara umplutura:
Tocam carnea apoi ceapa,...
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si punem usturoiul tocat, lasam cca un minut la foc iute apoi adaugam sparanghelul, morcovul subtire feliat, adaugam o lingura doua de apa, mai lasam pe foc mediu de data aceasta inca 5 minute apoi adaugam toata apa si sosul de rosii , vinul,...
Cernem faina in vasul de framantat. Facem o mica adancitura in mijlocul ei.
Drojdia o lichefiem cu 50 ml lapte( din total) impreuna cu zaharul, apoi o lasam 5 minute..
Incalzim putin laptele si caimacul intr-un ibric.
Punem drojdia in adancitura facuta si pe margine sarea apoi adaugam...
Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ungem o tava dreptunghiulara cu unt (sau putin ulei).
Batem albusurile spuma la mixer.
Intr-un vas amestecam galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul, apoi cu laptele in care am pus vanilia, adaugam untul topit si la sfarsit faina si...
Blatul de tarta ...se prepara din ingredientele pentru blat, un aluat pe care il vom pune pentru 30 de minute la rece in folie.
Umplutura de branza:
La mixer punem ouale, apoi iaurtul si pe rand toate branzeturile date pe razatoare. Punem si condimentele. Prazul in taiem suvite si il...
Se fierb pastele...al dente sau nu...inspirati-va dupa intsructiunile de pe cutie...mie imi plac mai moi asa ca mereu le las un minut sau doua mai mult apoi le acopar si le las sa se umfle.
Am calit inabusit in ulei de masline ceapa verde si sparanghelul pus putin la aburi( 2-3 minute) la foc...
Punem pe foc intr-o craticioara laptele, 125 ml, amestecat cu doua oua batute si apoi spanacul dezghetat. Lasam pe foc cateva minute pana se leaga compozitia amestecand usor. Adaugam si smantana faina si ceapa. Mai lasam putin pe foc( maxim 5 min). Introducem blenderul cel cu picior si...
Cartofii se fierb intregi pentru 20 de minute, se scot se taie in jumatati si apoi se trag la tigaie intr-o lingura de ulei de masline timp de 5 minute apoi se presara pe ei patrunjel verde si sare dupa gust.
Mararul , ceapa se toaca , castravetii se feliaza si se aseaza in vasul de salata...
Siropul:
Punem la fiert pe foc o cana de apa apoi adaugam zaharul, aromele si condimentele. Amestecam bine si lasam pe foc cateva minute. Lasam la racit.
Taiem fructele dupa dorinta si le stropim cu sirop din belsug. Eu am adaugat si suc proaspat stors de rodie. Ornam cu menta...
Intr-un vas punem laptele si fierbem in el spanacul( nu mult).
Intr-o cratita topim untul si adaugam faina amestecand rapid apoi compozitia de spanac cu lapte.
Tinem vasul la foc mic maxm 5 minute pana compozitia devine cremoasa.
Tragem cratita de pe foc, adaugam branza Gruyere rasa,...
Se bat bine la mixer( spuma) 5 albusuri cu 200 gr zahar iar la sfarsit se incorporeaza 150 gr nuca macinata. Se unge cu unt tava mare de aragaz se tapeteaza cu foaie de copt( pergament) si se toarna compozitia, se niveleaza in forma tavii si se coace foaia la 180 grade pentru 50 de minute scrie...
Incalzim usor laptele si luam din toata cantitatea 100 ml cu care vom lichefia drojdia proaspata.
Intr-un bol punem drojdia si o lingura de zahar apoi 100 ml lapte si amestecam bine pana se dizolva complet.
Cernem faina si in mijlocul ei facem o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata....
Chifle mediteraneene
Cernem faina in vasul de framantat paine. Pe margine punem sarea, facem in mijloc o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata cu 50 ml apa calduta si zaharul. Adaugam si condimentele. Incepem sa framantam adaugand apa( 300 ml) calduta si dupa ce s-a incorporat bine, turnam uleiul si...
Placinta delicioasa cu branza
Tapetam tava cu foaie pergament( sau metoda clasica cu ulei si faina). Pregatim crema de branza, amestecand la mixer toate felurile de branza cu zaharul, ouale( 1 ou si doua galbenusuri), vanilia si coaja de portocala. Intindem prima foaie Yufka, o ungem uniform pe toata suprafata cu iaurt,...
Zacusca raw
http://hrana-vie.blogspot.com/2011/06/zacusca-raw.html Este o reteta extrem de simpla si in acelasi timp extrem de gustoasa. Am tocat 1/2 de ardei bine spalat si cealata jumatate am curatat-o bine pe interior de seminte. Am amestecat ardeiul cu pulpa de avocado zdrobita cu o furculita,...
Inghetata Lassi din mango dulce
Se curata mango si se da pe razatoare. Iaurtul de pune intr-o sita si peste el se adauga mango dat pe razatoare. Se lasa zece minute sa se scurga zeama deasupra unui vas apoi se pune o lingura de miere si se amesteca usor. Se congeleaza rapid intr-un vas de congelator. Dupa o ora...
Supa franciscana cu verdeturi si smantana
Taiem ceapa si cea noua si cea verde cubulete la fel si usturoiul. Eu am preparat supa in vasul Zepter. Am incins la foc mediu vasul am pus uleiul si in el am topit untul( 140 gr). Am adaugat ceapa si usturoiul, putina sare si am fiert totul inabusit 3-4 minute. Am adaugat...
Supa crema de dovlecel si sparanghel
Eu am preparat supa la vasul Zepter, asa ca timpul de preparare s-a scurtat considerabil. V-as recomanda sa nu fierbeti multa vreme zarzavatul sa faceti acest lucru la foc mic si cu capac sa nu piarda legumele foarte mult din vitamine. Am pus intr-o oala uleiul de masline si in el am sotat 2-...
Desert prajitura cu nuci caramelizate, crema de vanilie si lamaie
Nuca, alunele si migdalele le-am pus in tava tapetata cu pergament si le-am copt in jur de 15 min la 200 de grade sau in functie de cuptor, cu grija, sa nu le ardeti. Cand este gata prajita maruntiti totul la blender si lasati deoparte. Puneti intr-un vas pe foc zaharul si nu plecati...
Supa de rosii
Incingem uleiul in tigaie, punem ceapa tocata marunt si putin frecata cu sare, dam focul mic si dupa doua trei minute punem si rosiile. Lasam pe foc mic cateva minute dupa care stingem totul cu 100 ml vin. Lasam sa fiarba pe foc mediu de aceasta data inca cateva minute si punem apa deasupra. Eu...
Tarta cu somon afumat si feta
Blatul este acelasi ca la tarta cu branzeturi grecesti si de care v-am spus ca m-am indragostit...aduce teribil de bine cu foietajul si e ff simplu de facut. Framantam toate ingredientele cu untul moale si aluatul rezultat il infoliem si-l dam la rece pentru 30 de minute. Este posibil ca la...
Cartofi cu branza, si chives la cuptor
Fierbem cartofii pentru 20- 25 de minute curatati si taiati ca pentru piure, budinca, sufleu sau cum ne place noua. Intr-o tigaie punem uleiul de masline, apoi in el topim untul, adaugam crema de branza si omogenizam. Punem in crema, chives tocat marunt si ceapa verde tocata. Adaugam si...
Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci
Am preparat crema de vanilie, am amestecat ouale cu zaharul, apoi faina si laptele cu vanilia, apoi am pus laptele pe foc, si am adaugat amestecul de ou . Facem crema pe foc mic amestecand tot timpul pana se ingroasa. Dupa 5-6 minute oprim focul si lasam crema la racit. Punem intr-un vas mai...
Cosulete cu vanilie si capsuni
Crema: Galbenusurile se amesteca la mixer cu zaharul. Se adauga faina si putin lapte sa subtieze compozitia. Laptele se infierbanta si in el se adauga vanilia, Se toarna in fir subtire compozitia de ou si se tine pe foc pana se ingroasa si devine crema consistenta. In maxim 12 minute putem...
Tort Jofrre de ciocolata
Blatul: Intr-un vas pe foc mic punem apa, cacaoa, si zaharul brun si foarte putin lasam cat sa se dizolve zaharul si amestecam bine, obtinand un sirop gros de ciocolata, apoi lasam la racit. La mixer vom amesteca untul si zaharul pudra, apoi vom pune pe rand cele 6 galbenusuri iar...
Salata " Miez de lapte"
Intai am spalat si curatat , taiat, feliat legumele, apoi am amestecat bine salata verde cu ceapa si chivas, mararul, sarea si zeama de lamaie, limette si otetul de zmeura, am potrivit salata sa-mi placa la gust si la urma am adaugat restul ingredientelor. Sosul se prepara amestecand si...
New York cheesecake cu capsuni
Am topit untul intr-un vas apoi am pus biscutii facuti pudra la blender si am amestecat bine. Am turnat blatul in forma de tort si am netezit sa uniformizez( am folosit telul pentru piure, multumesc de idee, e geniala Cristi).10 minute la 160 de grade si este gata blatul. Pentru prepararea...
Somon in punga la cuptor cu piure de morcovi si broccoli
Pregatim o marinata pentru peste din ulei de masline, zeama de lamaie si sare si tinem pestele o ora inainte de a-l pune in pungi. Avem grija sa il ungem bine peste tot si sa punem putin din marinata in interior daca facem dorada si scrumbie. Punem fiecare peste in punga o inchidem bine cu...
Paine " Cosite" II
Cernem faina in vasul de framantat si facem o adancitura in mijloc, punem zaharul iar pe margine sarea si uleiul. Adaugam si restul de faina de secara si seminte de floarea soarelul, apoi semintele de in rasnite si chimionul. Lichefiem drojdia in 50 ml apa calduta. O punem peste zahar in...
Sarmalute vegetariene in frunze de stevie
Frunzele de stevie se spala bine si apoi se oparesc. Eu inainte de umplere am luat fiecare frunza si am trecut-o prin apa clocotita 10 secunde. Orezul se spala, se pregatesc ingredientele, nuca se macina, ceapa se toaca, ciupercutele se taie marunt, morcovul se rade. Se incinge uleiul in...
Tarta drob
Se face blatul, se amesteca toate ingredientele si se formeaza o bila de aluat care se pune la rece pentru 30 de minute in folie de prospetime. Este blatul de la tarta cu branzeturi grecesti de care m-am indragostit iremediabil. Intre timp se prepara umplutura: Tocam carnea apoi ceapa,...
Paste " Buona sera"
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si punem usturoiul tocat, lasam cca un minut la foc iute apoi adaugam sparanghelul, morcovul subtire feliat, adaugam o lingura doua de apa, mai lasam pe foc mediu de data aceasta inca 5 minute apoi adaugam toata apa si sosul de rosii , vinul,...
Paine cu mac si seminte
Cernem faina in vasul de framantat. Facem o mica adancitura in mijlocul ei. Drojdia o lichefiem cu 50 ml lapte( din total) impreuna cu zaharul, apoi o lasam 5 minute.. Incalzim putin laptele si caimacul intr-un ibric. Punem drojdia in adancitura facuta si pe margine sarea apoi adaugam...
Prajitura cu visine
Incingem cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungem o tava dreptunghiulara cu unt (sau putin ulei). Batem albusurile spuma la mixer. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu un praf de sare si cu zaharul, apoi cu laptele in care am pus vanilia, adaugam untul topit si la sfarsit faina si...
Tarta cu branzeturi grecesti
Blatul de tarta ...se prepara din ingredientele pentru blat, un aluat pe care il vom pune pentru 30 de minute la rece in folie. Umplutura de branza: La mixer punem ouale, apoi iaurtul si pe rand toate branzeturile date pe razatoare. Punem si condimentele. Prazul in taiem suvite si il...
Fettucine cu somon si feta
Se fierb pastele...al dente sau nu...inspirati-va dupa intsructiunile de pe cutie...mie imi plac mai moi asa ca mereu le las un minut sau doua mai mult apoi le acopar si le las sa se umfle. Am calit inabusit in ulei de masline ceapa verde si sparanghelul pus putin la aburi( 2-3 minute) la foc...
Flan cu ton, spanac si somon afumat
Punem pe foc intr-o craticioara laptele, 125 ml, amestecat cu doua oua batute si apoi spanacul dezghetat. Lasam pe foc cateva minute pana se leaga compozitia amestecand usor. Adaugam si smantana faina si ceapa. Mai lasam putin pe foc( maxim 5 min). Introducem blenderul cel cu picior si...
Salata cu somon la gratar
Cartofii se fierb intregi pentru 20 de minute, se scot se taie in jumatati si apoi se trag la tigaie intr-o lingura de ulei de masline timp de 5 minute apoi se presara pe ei patrunjel verde si sare dupa gust. Mararul , ceapa se toaca , castravetii se feliaza si se aseaza in vasul de salata...
Fructe in sirop marocan
Siropul: Punem la fiert pe foc o cana de apa apoi adaugam zaharul, aromele si condimentele. Amestecam bine si lasam pe foc cateva minute. Lasam la racit. Taiem fructele dupa dorinta si le stropim cu sirop din belsug. Eu am adaugat si suc proaspat stors de rodie. Ornam cu menta...
Sufleu dublu cu crema elvetiana
Intr-un vas punem laptele si fierbem in el spanacul( nu mult). Intr-o cratita topim untul si adaugam faina amestecand rapid apoi compozitia de spanac cu lapte. Tinem vasul la foc mic maxm 5 minute pana compozitia devine cremoasa. Tragem cratita de pe foc, adaugam branza Gruyere rasa,...
Prajitura " Gabriela"
Se bat bine la mixer( spuma) 5 albusuri cu 200 gr zahar iar la sfarsit se incorporeaza 150 gr nuca macinata. Se unge cu unt tava mare de aragaz se tapeteaza cu foaie de copt( pergament) si se toarna compozitia, se niveleaza in forma tavii si se coace foaia la 180 grade pentru 50 de minute scrie...
Franzele cu lapte
Incalzim usor laptele si luam din toata cantitatea 100 ml cu care vom lichefia drojdia proaspata. Intr-un bol punem drojdia si o lingura de zahar apoi 100 ml lapte si amestecam bine pana se dizolva complet. Cernem faina si in mijlocul ei facem o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata....